Ρεπορτάζ Υγείας

ΣΕΙΒ: Αίτημα για άμεση συνάντηση με Υπουργείο Υγείας και Ανάπτυξης

ΣΕΙΒ: Αίτημα για άμεση συνάντηση με Υπουργείο Υγείας και Ανάπτυξης

ΣΕΙΒ: Αίτημα για άμεση συνάντηση με Υπουργείο Υγείας και Ανάπτυξης. Ο γ.γ Εμπορίου και Προστασίας του καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδης, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε  ανακοίνωσε ότι η Κυβέρνηση υποστηρίζοντας «τις πρακτικές του υγιούς ανταγωνισμού, οφείλει να παρέμβει θεσμικά μπροστά σε φαινόμενα ασύμμετρων ανατιμήσεων και κερδοσκοπίας»

Προτίθεται γι΄ αυτό τον σκοπό να «επιβάλλει ανώτατες τιμές» «για τη διεξαγωγή εξετάσεων για ανίχνευση κορωνοϊού SARS-CoV-2» ορίζοντας ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια μοριακού ελέγχου RT-PCR τα 40,00€ και για τη διενέργεια ταχείας δοκιμασίας (Rapid test),τα 10,00 ευρώ, έχοντας ήδη, όπως επισήμανε, «διασφαλίσει την διαθεσιμότητα των εν λόγω προϊόντων και υπηρεσιών» αλλά και παράλληλα «προσδιορίσει το κόστος διάθεσης αυτών στους χρήστες».

Σύμφωνα με τον ΣΕΙΒ ωστόσο “η κρατική αυτή παρέμβαση, όχι μόνο έρχεται καθυστερημένα, αφού προηγουμένως το Δημόσιο δαπάνησε εκατομμύρια με κατ’ ουσίαν απευθείας αναθέσεις, αλλά δεν στηρίζεται σε πραγματική έρευνα του κόστους των υλικών, όπως άλλωστε καταδεικνύεται από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας και από το γεγονός ότι το άλλο Ελληνικό κράτος της ΕΕ”. Και προσθέτει: “Η Κύπρος, που λειτουργεί με κανόνες ελεύθερης αγοράς, πολύ νωρίτερα και προφανώς μετά από έρευνα αγοράς καθόρισε τιμή στα 65,00€ για το μοριακό τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού και απαγόρευση της χρήσης pool πλάσματος.”

Ο σύνδεσμος, ΣΕΙΒ, τονίζει ότι επί 18 μήνες ζητά συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας -κάτι που δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα- ώστε να εκθέσουν τα προβλήματα λειτουργίας του υγιούς ανταγωνισμού αναφορικά με τις προμήθειες Υγειονομικού υλικού και συμπληρώνει: “Η έλλειψη γνώσης των τιμών προμήθειας και διάθεσης της ελεύθερης αγοράς, εκ μέρους των κρατικών φορέων, είναι προφανής. Υπ΄ αυτά τα δεδομένα, η όψιμη κρατική παρέμβαση και ο στραγγαλισμός, για άλλη μια φορά, της ελεύθερης αγοράς μόνο την προστασία των πρακτικών του υγιούς ανταγωνισμού δεν διασφαλίζουν.”

Ενώ προσθέτει ότι αιτείται προς τους συναρμόδιους κκ Υπουργούς Υγείας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων μια άμεση συνάντηση, “για τη διαμόρφωση και εφαρμογή των «πρακτικών υγιούς ανταγωνισμού», τουλάχιστον στις προμήθειες των προϊόντων για την ανίχνευση του κορωνοϊού και τη διασφάλιση ανταγωνιστικών τιμών προμήθειας και διάθεσης ποιοτικών προϊόντων στη δοκιμαζόμενη Ελληνική κοινωνία.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα επόμενα 24ωρα κρίνεται η άρση των μέτρων - Οι 18 "κόκκινες" περιοχές

Έρχεται επίδομα εφάπαξ για τους γιατρούς

Δύσκολη εξίσωση η άρση του lockdown- Νέα παράταση ζητούν οι επιστήμονες

Ευρηματικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προβλέπει την εξάπλωση του κορωνοϊού

Αντιδράσεις για τους εμβολιασμούς στα Κέντρα Υγείας

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό την απόφασή της να χρησιμοποιηθούν τα Κέντρα Υγείας ως Εμβολιαστικά Κέντρα. Αντιδρά η η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημόσιου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας .

Ν. Σύψας: Οι περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες έχουν μεγαλύτερο R

Σύψας κορωνοϊός και χαμηλές θερμοκρασίες: Πώς επηρεάζουν τη μετάδοση του ιού.Ο Λοιμωξιολόγος, καθηγητής πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος Επιτροπής την εκπομπή μίλησε  στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τον κορωνοϊό και για την πορεία της πανδημίας και το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Τοποθέτηση Μόσιαλου για τους 23 θανάτους ηλικιωμένων μετά το εμβόλιο covid-19

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, τις 2 εβδομάδες του έτους πριν τους εμβολιασμούς, στη Νορβηγία πέθαναν 498 άνθρωποι ηλικίας άνω των 80 ετών και 360 άνθρωποι άνω των 90 ετών. Χωρίς να έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό.

Από σήμερα ανοιχτό το λιανεμπόριο

Πότε ανοίγουν τα μαγαζιά: Από σήμερα ανοιχτά τα καταστήματα.  Σηκώνουν τα ρολά τα καταστήματα του λιανεμπορίου και μαζί με αυτά τα κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, διαιτολογικές μονάδες με εξαίρεση τα γυμναστήρια και ΚΤΕΟ.

Εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα στην Ιταλία

Κορωνοϊός-Ιταλία: Μέχρι αυτή την στιγμή, η πλειοψηφία των προέδρων των ιταλικών περιφερειών, αποφάσισε ότι η επιστροφή των μαθητών στα λύκεια θα πρέπει να αναβληθεί, με επανέναρξη των μαθημάτων στις 25 Ιανουαρίου ή και στις αρχές Φεβρουαρίου, ανάλογα με την περιοχή.