Ρεπορτάζ Υγείας

Οικονομική ενίσχυση λόγω κορωνοϊού: Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, οικονομολόγοι

Οικονομική ενίσχυση λόγω κορωνοϊού: Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, οικονομολόγοι

Οικονομική ενίσχυση λόγω κορωνοϊού θα δικαιούνται ορισμένοι επιστημονικοί κλάδοι, συμπεριλαμβανομένων των γιατρών, ενώ έχει προβλεφθεί επίδομα ύψους 500 ευρώ και δυνατότητα άτοκης δανειοληψίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Όσοι γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, και οικονομολόγοι ασφαλίζονται στον e – ΕΦΚΑ και έχουν ενταχθεί, μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου 2020, στους πληττόμενους κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας (ΚΑΔ) του Υπουργείου Οικονομικών, εξαιτίας των εκτάκτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του SARS COV 2, θα δικαιούνται εφάπαξ οικονομική ενίσχυση.

Πρόκειται για επίδομα αφορολόγητο και ακατάσχετο από το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ, τον ΟΤΑ και τις τράπεζες, το οποίο μάλιστα θα εξαιρείται από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Τα Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων από κοινού εξέδωσαν απόφαση ΚΥΑ, με την οποία ορίζουν τους δικαιούχους, το ύψος, τα εισοδηματικά κριτήρια, τους όρους, τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία, το χρόνο, τον τρόπο χορήγησης της οικονομικής ενίσχυσης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανάδειξη των προϋποθέσεων χορήγησης και ειδικότερα θέματα.

Η είδηση αυτή, δημοσιεύεται ακριβώς μία ημέρα μετά τη λήξη των συμβάσεων των οικογενειακών γιατρών, χωρίς καμία ανακοίνωση από επίσημη πηγή, σχετικά με τη διαχείριση των ραντεβού των ασθενών τους. Σχετικά η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ) τόνισε χθες πως με δυσάρεστη έκπληξη “παρακολούθησε τη δημόσια στηλίτευση των αυτοαπασχολούμενων ιατρών του διαγνωστικού τομέα από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης, που ήρθε σε συνέχεια της προσπάθειας στοχοποίησης των αυτοαπασχολούμενων κλινικών ιατρών, από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, με την αναφορά στην ένδοια ενδιαφέροντος από μόνο οκτώ ιατρούς για απασχόληση στο ΕΣΥ. Το κενό της διαχρονικής αποτυχίας της πολιτείας για σοβαρή οργάνωση της κρατικής ΠΦΥ την επωμίστηκε ο ιδιωτικός τομέας, που συνέβαλε στην αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα κατά τη διάρκεια του πρώτου και του δεύτερου κύματος, λειτουργώντας ως ανάχωμα πίεσης προς το δημόσιο σύστημα υγείας”.

Μία τέτοια ενέργεια εγκυμονούσε τον κίνδυνο, εν μέσω μίας κρίσιμης φάσης της πανδημίας, της δημιουργίας για την ίδια την πολιτεία εχθρών παρά συμμάχων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πληρωμές επιδομάτων και δικαιούχοι

Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις αναστολών

Επιστολή ΠΙΣ για προτάσεις ενίσχυσης συστήματος υγείας

Αντιδράσεις για τους εμβολιασμούς στα Κέντρα Υγείας

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό την απόφασή της να χρησιμοποιηθούν τα Κέντρα Υγείας ως Εμβολιαστικά Κέντρα. Αντιδρά η η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημόσιου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας .

Ν. Σύψας: Οι περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες έχουν μεγαλύτερο R

Σύψας κορωνοϊός και χαμηλές θερμοκρασίες: Πώς επηρεάζουν τη μετάδοση του ιού.Ο Λοιμωξιολόγος, καθηγητής πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος Επιτροπής την εκπομπή μίλησε  στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τον κορωνοϊό και για την πορεία της πανδημίας και το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Τοποθέτηση Μόσιαλου για τους 23 θανάτους ηλικιωμένων μετά το εμβόλιο covid-19

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, τις 2 εβδομάδες του έτους πριν τους εμβολιασμούς, στη Νορβηγία πέθαναν 498 άνθρωποι ηλικίας άνω των 80 ετών και 360 άνθρωποι άνω των 90 ετών. Χωρίς να έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό.

Από σήμερα ανοιχτό το λιανεμπόριο

Πότε ανοίγουν τα μαγαζιά: Από σήμερα ανοιχτά τα καταστήματα.  Σηκώνουν τα ρολά τα καταστήματα του λιανεμπορίου και μαζί με αυτά τα κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, διαιτολογικές μονάδες με εξαίρεση τα γυμναστήρια και ΚΤΕΟ.

Εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα στην Ιταλία

Κορωνοϊός-Ιταλία: Μέχρι αυτή την στιγμή, η πλειοψηφία των προέδρων των ιταλικών περιφερειών, αποφάσισε ότι η επιστροφή των μαθητών στα λύκεια θα πρέπει να αναβληθεί, με επανέναρξη των μαθημάτων στις 25 Ιανουαρίου ή και στις αρχές Φεβρουαρίου, ανάλογα με την περιοχή.