Ρεπορτάζ Υγείας

Που είναι ο κανονισμός λειτουργίας της επιτροπής διαπραγματεύσης φαρμάκων;

Που είναι ο κανονισμός λειτουργίας της επιτροπής διαπραγματεύσης φαρμάκων;

Της Αρετής Διαμάντη

Η επιτροπή διαπραγματεύσης των τιμών των φαρμάκων μπορεί να συστάθηκε σωστά από το Υπουργείο Υγείας μετά από τρείς διορθώσεις και τις  αποκαλύψεις  του www.healthweb.gr Διαβάστε εδώ : Είναι νόμιμη η νέα σύσταση της επιτροπής διαπραγμάτευσης φαρμάκων; και εδώ : Πλήρης δικαίωση του healthweb: Νέα Υ.Α μετά την αποκάλυψη μας για παράνομη σύσταση της επιτροπής διαπραγμάτευσης φαρμάκων.  ,  ωστόσο για να λειτουργήσει θα πρέπει να εκδοθεί και ο κανονισμός λειτουργίας της, o οποίος όμως δεν βλέπουμε να έχει εκδοθεί ακόμη! .

 Άρα η επιτροπή καθυστερεί την έναρξη λειτουργίας της λόγω έλλειψης κανονισμού, με ό,τι αυτό σημαίνει, αφενός για τις δαπάνες που τρέχουν σε υψηλό επίπεδο, ειδικά για τα φάρμακα υψηλού κόστους(ΦΥΚ), αλλά και βέβαια το σημαντικότερο γεγονός ότι, οι συμβάσεις φαρμάκων που είχαν υπογραφεί από την παλαιά επιτροπή διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ και ισχύουν σήμερα, λήγουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα λειτουργεί και αυτή η επιτροπή διαπραγματεύσης των τιμών φαρμάκων χωρίς Κανονισμό λειτουργίας ,όπως συνέβαινε με την προηγούμενη και δεν θα δούμε ευτράπελα….

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να διακρίνουμε τις καούρες από Παλινδρόμηση οξέων και Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Δωρεά νεφρού από μάνα στον γιο της

Ανοίγει στις 6 μμ η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 80- 84 ετών

Ραντεβού για εμβολιασμό για κορωνοϊό: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα. Μέχρι και χθες Πέμπτη(21/01)  είχαν εμβολιαστεί 32.701 πολίτες άνω των 85 ετών, 81.000 υγειονομικοί και περισσότεροι από 7.000 στους οίκους ευγηρίας. Σήμερα στις 18:00 ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 80 έως 84 ετών.

Έξαρση κρουσμάτων στο Ντουμπάι

Ντουμπάι covid-19: Έξαρση κρουσμάτων μετά τα πάρτι εν μέσω πανδημίας.  Η εικόνα που διοχετευόταν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν αυτή ενός παράλληλου σύμπαντος. Ενώ η πανδημία έχει ήδη στοιχίσει εκατομμύρια ζωές, το Ντουμπάι διατηρούσε τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του απαξιώνοντας την παγκόσμια πραγματικότητα. Σαμπάνιες, πάρτυ, κόσμος χωρίς μάσκες (αν και σε εξωτερικούς χώρους γινόταν χρήση τους) και όλα όσα βλέπαμε πριν την πανδημία συνέχισαν κανονικά και εν μέσω αυτής. 

Ανησυχία για τα «ορφανά» κρούσματα μετάλλαξης στην Ελλάδα- Τι λένε Βασιλακόπουλος και Σαρηγιάννης

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα «ορφανά» κρούσματα μεταλλαγμένου ιού στην Ελλάδα- τι λένε Βασιλακόπουλος- Σαρηγιάννης. Για την πορεία της πανδημίας ειδικά μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου αλλά και την μεταδοτικότητα του μεταλλαγμένου ιού μίλησαν ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και ο καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». 

Θετικός στον κορωνοϊό γιατρός του ΑΧΕΠΑ 15 μέρες μετά τον εμβολιασμό του

ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκη: Θετικός στον κορωνοϊό γιατρός, 15 μέρες μετά τον εμβολιασμό του. Ειδικευόμενος στρατιωτικός γιατρός σε κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, 35 ετών, παρουσίασε βήχα και πυρετό, 2 εβδομάδες αφότου έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό. Το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε, έδειξε την περασμένη Κυριακή ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό και από τότε βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του.