Ρεπορτάζ Υγείας

Που είναι ο κανονισμός λειτουργίας της επιτροπής διαπραγματεύσης φαρμάκων;

Που είναι ο κανονισμός λειτουργίας της επιτροπής διαπραγματεύσης φαρμάκων;

Της Αρετής Διαμάντη

Η επιτροπή διαπραγματεύσης των τιμών των φαρμάκων μπορεί να συστάθηκε σωστά από το Υπουργείο Υγείας μετά από τρείς διορθώσεις και τις  αποκαλύψεις  του www.healthweb.gr Διαβάστε εδώ : Είναι νόμιμη η νέα σύσταση της επιτροπής διαπραγμάτευσης φαρμάκων; και εδώ : Πλήρης δικαίωση του healthweb: Νέα Υ.Α μετά την αποκάλυψη μας για παράνομη σύσταση της επιτροπής διαπραγμάτευσης φαρμάκων.  ,  ωστόσο για να λειτουργήσει θα πρέπει να εκδοθεί και ο κανονισμός λειτουργίας της, o οποίος όμως δεν βλέπουμε να έχει εκδοθεί ακόμη! .

 Άρα η επιτροπή καθυστερεί την έναρξη λειτουργίας της λόγω έλλειψης κανονισμού, με ό,τι αυτό σημαίνει, αφενός για τις δαπάνες που τρέχουν σε υψηλό επίπεδο, ειδικά για τα φάρμακα υψηλού κόστους(ΦΥΚ), αλλά και βέβαια το σημαντικότερο γεγονός ότι, οι συμβάσεις φαρμάκων που είχαν υπογραφεί από την παλαιά επιτροπή διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ και ισχύουν σήμερα, λήγουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα λειτουργεί και αυτή η επιτροπή διαπραγματεύσης των τιμών φαρμάκων χωρίς Κανονισμό λειτουργίας ,όπως συνέβαινε με την προηγούμενη και δεν θα δούμε ευτράπελα….

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αύξηση κρουσμάτων και θανάτων για την Ελλάδα σήμερα

ΠΟΕΔΗΝ: "Ανακαλέστε την απόφαση μετακίνησης του προσωπικού των νοσοκομείων στα εμβολιαστικά κέντρα"

Ο ΣΕΙΒ ζητά άμεση συνάντηση με Υπουργείο Υγείας

ΣΕΙΒ: Αίτημα για άμεση συνάντηση με Υπουργείο Υγείας και Ανάπτυξης. Ο γ.γ Εμπορίου και Προστασίας του καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδης, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε  ανακοίνωσε ότι η Κυβέρνηση υποστηρίζοντας «τις πρακτικές του υγιούς ανταγωνισμού, οφείλει να παρέμβει θεσμικά μπροστά σε φαινόμενα ασύμμετρων ανατιμήσεων και κερδοσκοπίας» Προτίθεται γι΄ αυτό τον σκοπό να «επιβάλλει ανώτατες τιμές» «για […]

Τα επόμενα 24ωρα κρίνεται η άρση των μέτρων - Οι 18 "κόκκινες" περιοχές

Τα κρούσματα παρουσιάζουν μείωση τις τελευταίες ημέρες ενώ και ο δείκτης θετικότητας έχει πέσει RT έχει πέσει κάτω από το 1 σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας, γεγονός που δείχνει ότι η κατάσταση αποκλιμακώνεται.

Έρχεται επίδομα εφάπαξ για τους γιατρούς

Οικονομική ενίσχυση λόγω κορωνοϊού θα δικαιούνται ορισμένοι επιστημονικοί κλάδοι, συμπεριλαμβανομένων των γιατρών, ενώ έχει προβλεφθεί επίδομα ύψους 500 ευρώ και δυνατότητα άτοκης δανειοληψίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Στα 1044 τα νέα κρούσματα από Covid - 85 νέοι θάνατοι σήμερα

Κορωνοϊός κρούσματα: Σήμερα, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, ο ΕΟΔΥ προέβη στην καθιερωμένη ανακοίνωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα δημοσιεύοντας νέα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.