Ρεπορτάζ Υγείας

Οχάιο Νοσοκομείο: Μεταμόσχευση νεφρού σε λάθος ασθενή

Οχάιο Νοσοκομείο: Μεταμόσχευση νεφρού σε λάθος ασθενή

Το λάθος συνέβη στις 2 Ιουλίου, σύμφωνα με το WKYC-TV στο Κλίβελαντ. Αξιωματούχοι έχουν ενημερώσει το United Network for Organ Sharing, τον οργανισμό που διαχειρίζεται το εθνικό σύστημα μεταμόσχευσης οργάνων, για το συμβάν.

Οχάιο Νοσοκομείο:Ένα νοσοκομείο του Οχάιο έθεσε δύο υπαλλήλους σε διοικητική άδεια αυτήν την εβδομάδα αφού παραδέχτηκε ότι ο λάθος ασθενής έλαβε μεταμόσχευση νεφρού νωρίτερα αυτόν τον μήνα. “Έχουμε εκφράσει τις ειλικρινείς συγγνώμες σε αυτούς τους ασθενείς και τις οικογένειές τους”, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων στο Κλίβελαντ Γιώργος Σταμάτης. “Αναγνωρίζουμε ότι μας εμπιστεύτηκαν τη φροντίδα τους. Η κατάσταση είναι απολύτως ασυνεπής με τη δέσμευσή μας να βοηθήσουμε τους ασθενείς να επιστρέψουν στην υγεία και να ζήσουν τη ζωή στο έπακρο.”

Ο νεφρός που δόθηκε σε λάθος ασθενή είναι συμβατός και ο παραλήπτης αναμένεται να αναρρώσει, είπε το νοσοκομείο. Η χειρουργική επέμβαση για τον προοριζόμενο παραλήπτη έχει καθυστερήσει. Αξιωματούχοι δεν ανέφεραν εάν υπήρχε άλλο νεφρό. Δεν δημοσιεύθηκαν επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με τους ασθενείς.

Ενώ κυμαίνεται, ο μέσος χρόνος που αφιερώνεται στη λίστα αναμονής για τους νεφρούς μπορεί να είναι πέντε έως 10 χρόνια, σύμφωνα με την UCLA Health και υπάρχουν περισσότεροι από 100.000 ασθενείς στη λίστα στις ΗΠΑ.

Οι ασθενείς μπορούν να μειώσουν την αναμονή τους μέσω μιας ζωντανής δωρεάς από έναν συμβατό συγγενή ή φίλο.

Ο Σταμάτης συνέχισε, “Το Πρόγραμμα Μεταμόσχευσης Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων αποτελείται από μια υψηλής ειδίκευσης πολυεπιστημονική ομάδα εμπειρογνωμόνων με δεκαετίες παροχής φροντίδας μεταμόσχευσης και ερευνητικής εμπειρίας.

Είμαστε απογοητευμένοι από το γεγονός ότι προέκυψε πρόσφατα ένα σφάλμα με αποτέλεσμα ένας ασθενής να λάβει νεφρό που προοριζόταν για άλλον”. Το WOIO-TV στο Κλίβελαντ ανέφερε.

Το νοσοκομείο είπε ότι αξιωματούχοι εξέτασαν προσεκτικά το περιστατικό για να βεβαιωθούν ότι δεν θα συμβεί ξανά.

Το λάθος συνέβη στις 2 Ιουλίου, σύμφωνα με το WKYC-TV στο Κλίβελαντ. Αξιωματούχοι έχουν ενημερώσει το United Network for Organ Sharing, τον οργανισμό που διαχειρίζεται το εθνικό σύστημα μεταμόσχευσης οργάνων, για το συμβάν.

Η Heather Mekesa, η Διευθύνουσα Σύμβουλος COO ενός οργανισμού προμήθειας οργάνων στο βορειοανατολικό Οχάιο, δήλωσε στο WKYC ότι ο τύπος λάθους είναι σπάνιος. “Αυτό δεν είναι ο κανόνας, θα έλεγα ότι στο  99,99 τοις εκατό του χρόνου, όλα πάνε καλά”, είπε στον σταθμό. «Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, αυτό δεν συνέβη στο Οχάιο. Ήταν ένα πολύ ατυχές και όχι μεγάλο συμβάν, αλλά δεν πρέπει να αποτρέψει τους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν τους άλλους μέσω της δωρεάς οργάνων».

Το νοσοκομείο δεν επέστρεψε αμέσως το αίτημα σχολιασμού της Fox News για ώρες. Το Associated Press συνέβαλε σε αυτήν την έκθεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οξεία νεφρική ανεπάρκεια : Αυτά είναι τα συμπτώματα

Πλήρης η ανάκαμψη των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα

Δωρεά νεφρού από μάνα στον γιο της

‘Θύμα’ της πανδημίας η μεταμοσχευτική δραστηριότητα στην Ελλάδα 

Συνέπειες της πανδημίας στη μεταμόσχευση οργάνων

30χρονος δότης οργάνων χάρισε ζωή σε 8 ανθρώπους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μελέτη βρίσκει σύνδεση με ακάθαρτα καύσιμα μαγειρέματος και αναπτυξιακές καθυστερήσεις στα παιδιά

Η έκθεση σε ακάθαρτο καύσιμο μαγειρέματος από την εγκυμοσύνη έως την ηλικία των 36 μηνών αύξησε τις πιθανότητες αποτυχίας σε οποιονδήποτε αναπτυξιακό τομέα κατά 28%, στον ακαθάριστο κινητικό τομέα κατά 52% και στον προσωπικό-κοινωνικό τομέα κατά 36%.

Μια βαθιά ματιά στην εξέλιξη της νόσου του Πάρκινσον

"Η μελέτη αυτή δείχνει τις δυνατότητες της τεχνολογίας NanoSIMS να αποκαλύψει μεταβολικές αλλαγές στον εγκέφαλο, με πρωτοφανή ανάλυση, σε υποκυτταρικό επίπεδο", λέει ο Bernard Schneider. "Μας δίνει ένα εργαλείο για να μελετήσουμε τις πρώιμες παθολογικές αλλαγές που συμβαίνουν στους ευάλωτους νευρώνες ως συνέπεια της συσσώρευσης της α-συνουκλεΐνης, ενός μηχανισμού που συνδέεται άμεσα με τη νόσο του Πάρκινσον".

Λεπτοσπείρωση Θεσσαλία: 1 άνδρας έχασε τη ζωή του - 2 νοσηλεύονται

Λεπτοσπείρωση Θεσσαλία: Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον διοικητή της 5ης υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτη Σερέτη, κρούσμα έχει εντοπιστεί και στη Λαμία σε περιοχή που είχε πληγεί από πλημμύρες.

ΠΙΣ: Σε θετική κατεύθυνση η απόφαση του υπουργείου για τη συνταγογράφηση των αντιγριπικών εμβολίων

ΠΙΣ: Το εμβόλιο της γρίπης αποτελεί φαρμακευτικό σκεύασμα και ως εκ τούτου, πριν τη χορήγησή του, πρέπει να προηγείται εξέταση από τον θεράποντα ιατρό

Ατμοσφαιρική Ρύπανση - Πρόκειται για παγκόσμια σοβαρή κρίση δημόσιας υγείας

«Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι όλοι κατανοούν πως η ατμοσφαιρική ρύπανση αντιπροσωπεύει πιθανώς μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη δημόσια υγεία που αντιμετωπίζουμε σήμερα», τόνισε η Μαρία Νέιρα, διευθύντρια του Τμήματος Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Υγείας του ΠΟΥ

Στις διαιρεμένες ΗΠΑ, οι γυναίκες διασχίζουν τη χώρα για φροντίδα αμβλώσεων

Ταυτόχρονα, ο ίδιος και άλλοι ειδικοί επιμένουν ότι η δυνατότητα λήψης επαγγελματικής φροντίδας για την άμβλωση εκτός πολιτείας εξακολουθεί να συνεπάγεται μια σειρά από πρόσθετα έξοδα για τις γυναίκες, όπως η λήψη άδειας από την εργασία, η οργάνωση της φροντίδας των παιδιών και η πληρωμή του ταξιδιού και της διαμονής. "Αντιπροσωπεύει αρκετά σημαντικές υλικοτεχνικές και οικονομικές επιβαρύνσεις γι' αυτές", δήλωσε ο Maddow-Zimet.