Επιχειρηματικά

Οξεία νεφρική ανεπάρκεια : Αυτά είναι τα συμπτώματα

Οξεία νεφρική ανεπάρκεια : Αυτά είναι τα συμπτώματα

Οξεία νεφρική ανεπάρκεια : Είναι η κατάσταση, στην οποία οι νεφροί σταματούν ξαφνικά να λειτουργούν, με αποτέλεσμα τα άχρηστα προϊόντα του μεταβολισμού, τα υγρά και οι ηλεκτρολύτες να συσσωρεύονται στο σώμα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα.

Στη χρόνια ανεπάρκεια, οι νεφρώνες, τα μικροσκοπικά φίλτρα δηλαδή που περιέχει το κάθε νεφρό, αρχίζουν να καταστρέφονται και από ένα σημείο και μετά ανεπαρκούν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιτελέσουν σωστά τον ρόλο τους. Παρακάτω ακολουθούν τα συμπτώματα της νεφρικής ανεπάρκειας.

 Τα συμπτώματα της οξείας νεφρικής ανεπάρκειας

  • Μικρή ή καθόλου παραγωγή ούρων, οίδημα που εντοπίζεται κυρίως στα κάτω άκρα, ανορεξία, ανησυχία,  άγχος, σύγχυση, υπνηλία, δύσπνοια και πόνος στον θώρακα.

Τα συμπτώματα της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας

  • Στα πρώτα στάδια της νόσου, τα οποία μπορεί να διαρκέσουν από λίγους μήνες έως 30 χρόνια, οι περισσότεροι ασθενείς δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα. Αυτό ονομάζεται «σιωπηλή» φάση της νόσου.  Όσο, όμως, η νόσος γίνεται πιο σοβαρή, τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι: μειωμένη παραγωγή ούρων, οίδημα κάτω άκρων, κούραση, υπνηλία, καταβολή, ναυτία ή και έμετοι, ανορεξία, κεφαλαλγία και προβλήματα ύπνου, απώλεια βάρους και σύγχυση.

Τι θα συμβεί, αν η νόσος επιδεινωθεί

  • Από ένα σημείο και μετά, οι νεφροί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του οργανισμού και αυτό επηρεάζει όλο τον οργανισμό. Αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, υπάρχει κίνδυνος ακόμη και για τη ζωή του ασθενούς. Όταν ένα άτομο αντιμετωπίζει τόσο σοβαρή χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, οι επιλογές που έχει είναι:

Η αιμοκάθαρση

  •  Είναι μία διαδικασία, όπου κάθε δεύτερη μέρα ένα μηχάνημα φιλτράρει και καθαρίζει τον οργανισμό από
  • τα απόβλητα που δεν μπορούν να απομακρύνουν τα νεφρά σας. Αυτό δεν αποτελεί θεραπεία, αλλά πρακτικά υποκαθιστά τη λειτουργία των νεφρών.

Η μεταμόσχευση του νεφρού

  •  Είναι η καλύτερη επιλογή. Το πρόβλημα είναι ο χρόνος εύρεσης μοσχεύματος που συνήθως είναι μεγάλος.

 Η DEMO ΑΒΕΕ ξεκίνησε να παράγει τα πρώτα της προϊόντα για αιμοκάθαρση το 1996 μέσω μιας πλήρους σειράς αιμοδιαλυτών.

  • Το 1997 η εταιρεία ξεκίνησε τη διανομή κορυφαίων ιατροτεχνολογικών προιόντων αιμοδιάλυσης. Αυτά περιελάμβαναν μεταξύ άλλων, συσκευές αιμοδιάλυσης, φίλτρα αιμοδιάλυσης, βελόνες αγγειακής προσπέλασης, καθετήρες, αιμοστατικούς επιδέσμους και γραμμές αίματος. Κατά τη διάρκεια του 2005, η εταιρεία  ξεκίνησε την παραγωγή τριών διαλυμάτων αιμοδιαδιήθησης. Από 2010 προωθεί παράγοντα ερυθροποίησησης και τα τελευταία  χρόνια  σκευάσματα  για την αντιμετώπιση του δευτεροπαθούς υπερθυροειδισμού  και φωσφοροδεμευτικό.
  • Τα παραπάνω καθιστούν  την DEMO ΑΒΕΕ έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες στον τομέα της νεφρολογίας στην Ελλάδα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Dior : Φαντασμαγορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΦΕΕ

Γλυκά νερά : Στην ΓΑΔΑ ο πιλότος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Την ELPEN επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας

Το εργοστάσιο της ELPEN στο Πικέρμι, καθώς και το υπό κατασκευή Ινστιτούτο Έρευνας και Καινοτομίας της εταιρείας στα Σπάτα επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας.

Η Sobi™ δημοσιεύει την έκθεση δευτέρου τριμήνου του 2021

Sobi™: Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 3.211 εκατ. SEK, σημειώνοντας αύξηση ίση με 14% σε CER (σταθερές τιμές συναλλάγματος) σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2020. Το EBITA ανήλθε σε 922 εκατ. SEK, με αποτέλεσμα περιθώριο EBITA ίσο με 29%.

Angelini Pharma & Lumira Ventures εγκαινιάζουν το Ίδρυμα ALBF

Ίδρυμα ALBF: Η Angelini Pharma θα επενδύσει 35 εκατομμύρια δολάρια και θα είναι ο μοναδικός επενδυτής σε αυτό το καινοτόμο Ίδρυμα. Το ALBF θα επενδύσει σε εταιρείες πρώιμου σταδίου που αναπτύσσουν φάρμακα για τη θεραπεία διαταραχών του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και των Σπάνιων Ασθενειών. Το ALBF θα συμπληρώσει το Κεφάλαιο της Lumira ΗΠΑ ύψους 220 εκατομμυρίων δολαρίων, που ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η διάκριση της Power Health ως Εταιρεία της Χρονιάς

Η πολυβραβευμένη ελληνική εταιρεία Power Health απέσπασε τον τιμητικό τίτλο «Εταιρεία της Χρονιάς» στα Supplement Awards 2021 αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την κορυφαία θέση της στο χώρο των φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής.

Σημαντικές διακρίσεις για την Allergan Aesthetics στα Medical Beauty Awards 2021

Allergan Aesthetics: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, απονεμήθηκε στην Allergan Aesthetics το πλατινένιο βραβείο στην κατηγορία Καινοτόμες Ενέσιμες Θεραπείες, για τη συνολική προσφορά της εταιρείας στις ενέσιμες θεραπείες προσώπου, με κορυφαία καινοτόμα brands τα οποία αναγνωρίζονται από επαγγελματίες υγείας και θεραπευόμενους.

Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer : Aνακοινώνει την έναρξη του Rotational Graduate Program

Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer : Για την επιλογή των αποφοίτων, το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας πραγματοποίησε πρόσφατα έναν μαραθώνιο καινοτομίας (Hackathon) σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και με το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με στόχο την αύξηση της απασχόλησης των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας.