Ρεπορτάζ Υγείας

Νοσοκομεία Αττικής – Κατάσταση χειρουργείων και κτιριακά προβλήματα

Νοσοκομεία Αττικής – Κατάσταση χειρουργείων και κτιριακά προβλήματα

Υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, καθώς και κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της επικράτειας στο σύνολό τους.

Η ΠΟΕΔΗΝ δημοσίευσε λίστα με τις σοβαρότατες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, καθώς και με τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της επικράτειας στο σύνολό τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως στο Αττικόν από τις 14 αίθουσες χειρουργείων λειτουργούν μονάχα οι 7 λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.

 • ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: Λειτουργούν 13-14 αίθουσες στις 17. Οριακή κάλυψη
  Αναισθησιολόγων, Τραυματιοφορέων και Νοσηλευτικού προσωπικού. Τα χειρουργεία λειτουργούν σε καινούργιο κτήριο.
 • ΑΤΤΙΚΟΝ: Υπάρχουν 14 αίθουσες χειρουργείου και λειτουργούν οι 7, λόγω έλλειψης Νοσηλευτικού προσωπικού. Κτιριακά προβλήματα δεν υπάρχουν.
 • Ε.Ε.Σ.: Το κύριο πρόβλημα του Νοσοκομείου είναι η έλλειψη Νοσηλευτικού προσωπικού. Γι’ αυτόν τον λόγο από τα 9 ανεπτυγμένα χειρουργικά τραπέζια λειτουργούν τα 7. Κτιριακά προβλήματα δεν υπάρχουν.
 • ΘΡΙΑΣΙΟ: Από τις 13 αίθουσες χειρουργείων λειτουργούν οι 6 λόγω έλλειψης
  Αναισθησιολόγων, Νοσηλευτών και Τραυματιοφορέων. Οι κτιριακές υποδομές είναι σχετικά καινούργιες και δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
 • ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ: Από τις 11 χειρουργικές αίθουσες είναι ανοικτές οι 7 λόγω έλλειψης κυρίως Νοσηλευτικού Προσωπικού. Το κτίριο ανακαινίζεται από δωρεές.
 • ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ: 3 αίθουσες χειρουργικές υπάρχουν και γίνονται μόνο τα
  οφθαλμολογικά περιστατικά γιατί δεν υπάρχουν Αναισθησιολόγοι. Είχαν 2
  Αναισθησιολόγους και ο ένας έφυγε. Δεν εφημερεύει η χειρουργική κλινική από τον Ιούνιο του 2021. Στην αρχή δεν υπήρχαν χειρουργοί και τώρα υπάρχει έλλειψη Αναισθησιολόγων. Το κτίριο είναι πολύ παλιό αλλά γίνονται οι ανάλογες συντηρήσεις.
 • ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΣ»: Είναι ανεπτυγμένες 7 χειρουργικές αίθουσες και λειτουργούν οι 3 λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.
 • ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓ.ΚΥΡΙΑΚΟΥ»: Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα από τον Σεπτέμβριο ζητήθηκε να προσληφθεί προσωπικό Ιατρικό και Νοσηλευτικό γιατί υπάρχει μεγάλη αναμονή στα χειρουργεία. Τα χειρουργικά τραπέζια είναι γύρω στα 8 και λειτουργούν μόνο τα 3. Το κτίριο είναι παμπάλαιο αλλά είναι σε πρόγραμμα ανακαίνισης κυρίως από δωρεές και έχουν ξεκινήσει.
 • ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: Από τις 7 περίπου αίθουσες χειρουργείου λειτουργούν οι 5 λόγω έλλειψης Νοσηλευτικού προσωπικού. Κτιριακά προβλήματα υπάρχουν αλλά συντηρούνται.
 • ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ: Υπάρχουν 5 χειρουργικές αίθουσες και λειτουργούν οι 3 λόγω έλλειψης Νοσηλευτικού προσωπικού. Το κτίριο είναι παμπάλαιο και διατηρητέο και γίνονται συντηρήσεις, αλλά υπάρχουν προβλήματα.
 • ΤΖΑΝΕΙΟ: Υπάρχουν 13 αίθουσες χειρουργείων. Λειτουργούν οι 7 λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού και αναισθησιολόγων.
 • ΜΕΤΑΞΑ: Υπάρχουν 6 αίθουσες χειρουργείων και λειτουργούν οι 4 λόγω έλλειψης κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού και αναισθησιολόγων.
 • ΝΙΚΑΙΑ: Περίπου 10 αίθουσες χειρουργικές υπάρχουν από τις οποίες η 1 λειτουργεί για τα επείγοντα περιστατικά. Τα χειρουργεία λειτουργούν αλλά ελλείψεις υπάρχουν σε νοσηλευτικό προσωπικό. Το Νοσοκομείο απαρτίζεται από πέντε κτίρια τα οποία συντηρούνται όσο το δυνατόν.
 • ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: Στο Νοσοκομείο υπάρχουν 3 αίθουσες χειρουργείων από τις οποίες λειτουργούν οι 2 λόγω έλλειψης Αναισθησιολόγων και Νοσηλευτικού προσωπικού. Το κτίριο είναι παλιό, πετρόχτιστο, γίνονται συντηρήσεις και έχουν γίνει και κάποιες ανακαινίσεις.
 • ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Στο Νοσοκομείο υπάρχουν 5 αίθουσες χειρουργείων από τις οποίες λειτουργούν και οι 5. Όταν υπάρχουν μεγάλες εφημερίες λειτουργούν οι 4 αίθουσες για να μείνει η 5 η για τα έκτακτα. Υπάρχει έλλειψη σε Αναισθησιολόγους, Χειρουργούς και σε Νοσηλευτικό προσωπικό λόγω μετακινήσεων και συνταξιοδότησης. Το 40% είναι επικουρικό προσωπικό. Είναι παλαιό το κτίριο του Νοσοκομείου και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Τώρα τελευταία με προγράμματα ΕΣΠΑ ξεκίνησαν κάποιες επισκευές.
 • ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: Στο Νοσοκομείο λειτουργούν οι 3 χειρουργικές αίθουσες στις 5 ανεπτυγμένες λόγω έλλειψης Αναισθησιολόγων, Νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού. Από τους 6 Αναισθησιολόγους που υπάρχουν στο Νοσοκομείο ο ένας μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο Παμμακάριστο. Κτιριακά δεν υπάρχουν προβλήματα, έχουν γίνει ανακαινίσεις.
 • ΣΩΤΗΡΙΑ: Υπάρχουν 5 χειρουργικές αίθουσες. Λειτουργούν οι 4. Μία κλειστή λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού και όλων των ειδικοτήτων.
 • Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Υπάρχουν 20 αίθουσες χειρουργείων οι οποίες λειτουργούν αλλά υπάρχει σοβαρή έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και λειτουργούν υποστελεχωμένες.
 • ΝΙΜΙΤΣ: Υπάρχουν 4 χειρουργικές αίθουσες και λειτουργούν. Δεν υπάρχουν ελλείψεις. Μέχρι πέρυσι υπήρχαν περισσότερα προβλήματα αλλά φέτος είναι καλύτερα. Τα κτίρια είναι παλιά αλλά συντηρούνται.
 • ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ: 10 χειρουργικές αίθουσες υπάρχουν και λειτουργούν κανονικά. Συνταξιοδοτούνται δύο Αναισθησιολόγοι και περιμένουν αντικαταστάτες. Το κτίριο είναι παλιό αλλά συντηρείται. Έχει ενταχθεί το Νοσοκομείο σε πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση και έχει ολοκληρωθεί η μελέτη.

 • ΛΑΪΚΟ: Το πρόβλημα του Νοσοκομείου είναι μόνο το Νοσηλευτικό προσωπικό. Τα χειρουργεία λειτουργούν κανονικά υπάρχουν λίστες αναμονής όμως.
 • ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ: Όλες οι αίθουσες χειρουργείου λειτουργούν κανονικά. Δεν υπάρχουν ελλείψεις όσον αφορά τα χειρουργεία από ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό. Το κτίριο είναι καινούργιο και δεν έχουν προβλήματα.
 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ: Τα χειρουργεία λειτουργούν κανονικά αλλά ελλείψεις υπάρχουν μεγάλες όσων αφορά Νοσηλευτικό, Ιατρικό και Τεχνολόγους.
 • ΓΟΝΚ: Υπάρχουν περίπου 6 χειρουργικές αίθουσες και λειτουργούν κανονικά. Ελλείψεις προσωπικού υπάρχουν γενικά. Το Νοσοκομείο είναι 15ετίας και είναι σε καλή κατάσταση δεν υπάρχουν κτιριακά προβλήματα.
 • ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ: Υπάρχει 1 ανεπτυγμένη αίθουσα χειρουργείου που λειτουργεί. Υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Υποστηρικτικός στα προβλήματα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους

Συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα. Σ. Ζαχαράκη

Ανησυχία για τις αυξημένες δαπάνες των νοσοκομείων της χώρας

Σε οριακό σημείο η λειτουργία του νοσοκομείου Ρεθύμνου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από αύριο το απόγευμα

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Τριπλάσια τα κρούσματα πνευμονίας στη Δανία σε σχέση με τον Οκτώβριο - Παρόμοιες αναφορές και στη Σουηδία

Αν και προκαλεί ήπιες λοιμώξεις, μπορεί να έχει σοβαρές επιπλοκές που απαιτούν νοσηλεία στο νοσοκομείο. Σε μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες, οι λοιμώξεις από μυκόπλασμα μοιάζουν συνήθως με κρυολόγημα και μπορεί να περιλαμβάνουν πονόλαιμο, πυρετό, πονοκέφαλο ή βήχα που διαρκεί για εβδομάδες έως μήνες, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για την αντιμετώπιση της ιογενούς γαστρεντερίτιδας στο σπίτι

Βεβαιωθείτε ότι πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό, ειδικά μετά τη χρήση του μπάνιου, πριν από την προετοιμασία του φαγητού και το φαγητό. Τα στομαχικά σφάλματα εμφανίζονται συνήθως τον χειμώνα και την άνοιξη, επομένως είναι σημαντικό να είστε επιμελείς, ειδικά αυτή την εποχή του χρόνου.

ΕΟΔΥ: 45 νεκροί από κορωνοϊό - 1 νεκρός από γρίπη

ΕΟΔΥ: Καταγράφηκε ένα νέο σοβαρό κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, καθώς και ένας νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Δηλώθηκε αναδρομικά ένα σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ με ημερομηνία εισαγωγής εντός της εβδομάδας 46/2023.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών έξω από το Υπουργείο Υγείας

Υγειονομικοί: Οι υγειονομικοί θα βρεθούν σήμερα στις 12 έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ στις 11 ξεκινά και η πανελλαδική στάση εργασίας η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη του ωραρίου, από την ΠΟΕΔΗΝ.