Πολιτική Υγείας

Μάριος Θεμιστοκλέους Θεσσαλονίκη: Υποστηρικτικός στα προβλήματα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου ο υφυπουργός Υγείας

Μάριος Θεμιστοκλέους Θεσσαλονίκη: Υποστηρικτικός στα προβλήματα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου ο υφυπουργός Υγείας

«Εμείς από την πλευρά της κυβέρνησης είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τέτοιου είδους προσπάθειες. Έχουμε ήδη προχωρήσει σε αύξηση του προϋπολογισμού και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε τις προσλήψεις έτσι ώστε να φτάσουμε στο 100% της λειτουργίας της Μονάδας» πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Μάριος Θεμιστοκλέους Θεσσαλονίκη: Κατά 30% αυξήθηκαν οι νοσηλείες στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Ιπποκρατείου από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως τον Αύγουστο του 2023 με τον αριθμό των νοσηλευθέντων να φτάνει τους 2037. Στο ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 2855 υπερηχογραφήματα, 840 στεφανιογραφίες, 356 αγγειοπλαστικές, 107 ηλεκτροφυσιολογικές μελέτες, 200 καταλύσεις αρρυθμιών και 319 τοποθετήσεις εμφυτεύσιμων συσκευών (βηματοδότες -απινιδωτές). Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε ο διευθυντής της Γ΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου, καθηγητής Βασίλης Βασιλικός, κάνοντας τον απολογισμό του ενός χρόνου λειτουργίας του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, στο αμφιθέατρο “ Μεταξάς” του νοσοκομείου.

Να σημειωθεί ότι το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Ιπποκρατείου είναι ένα εργαστηριακό συγκρότημα με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο κατασκευάστηκε έπειτα από περισσότερα από επτά χρόνια προσπαθειών, με δωρεά ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από το ΙΣΝ και με χρηματοδότηση 1,3 εκατομμύρίου ευρώ από το Υπουργείο Υγείας, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιώτες. Αναφερόμενος στο τι χρειάζεται ακόμη να γίνει στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, ο κ. Βασιλικός σημείωσε ότι πρέπει να ενισχυθεί με ιατρικό προσωπικό και αναισθησιολογική κάλυψη, ότι πρέπει να γίνει ανακαίνιση των κλινικών, ότι χρειάζεται αναβάθμιση το λογισμικό του υπάρχοντος μηχανήματος , ότι χρειάζεται δεύτερος αγγειογράφος και ότι χρειάζεται αδειοδότηση για διαδερμική εμφύτευση αορτικής βαλβίδας (TAVI) . «Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να μεγαλουργήσουμε , λείπει, όμως, νοσηλευτικό προσωπικό» ανέφερε από την πλευρά του ο διευθυντής της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Νικόλαος Φραγκάκης. O υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Ανδρέα Δρακόπουλο και το ΔΣ του Ιδρύματος για την εξαιρετικά σημαντική δωρεά στο Ιπποκράτειο και συγκεκριμένα για το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας . «Εμείς από την πλευρά της κυβέρνησης είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τέτοιου είδους προσπάθειες. Έχουμε ήδη προχωρήσει σε αύξηση του προϋπολογισμού και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε τις προσλήψεις έτσι ώστε να φτάσουμε στο 100% της λειτουργίας της Μονάδας» πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους. Ο Γενικός Διευθυντής του ΙΣΝ, Πάνος Παπούλιας, επισήμανε ότι η ενίσχυση της υγείας βρισκόταν ανέκαθεν στο επίκεντρο της δράσης του Ιδρύματος, τονίζοντας ότι το Ιπποκράτειο κατείχε και κατέχει σημαντική θέση σε αυτές τις δράσεις. Ανέφερε επίσης ότι η πρώτη δωρεά μας προς το Ιπποκράτειο έγινε το 1999 για την εντατική φροντίδα παιδιατρικών ασθενών.

«Σταθερά μέσα στον χρόνο έχουμε συνεχίσει την υποστήριξη ιατρικών υπηρεσιών παιδιατρικών ειδικοτήτων στο Ιπποκράτειο. Η δωρεά μας για την ανακαίνιση σχεδόν 40 κλινών ΜΕΘ κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς και η υποστήριξη για την ανακαίνιση της Γ΄ Καρδιολογικής Κλινικής αποτέλεσαν συνέχεια της δέσμευσής μας προς τις υπηρεσίες που παρέχει το Ιπποκράτειο στους ασθενείς. Συνολικά από το 1999 μέχρι και σήμερα οι δωρεές μας προς το νοσοκομείο αγγίζουν το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ καθιστώντας το εκ των σημαντικών μας δωρεοδόχων και συνεργατών» πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Λόγω επιπλοκών από στρεπτόκοκκο ο θάνατος της 6χρονης

Η ανακοίνωση του Θάνου Πλεύρη για τις απειλές που δέχεται το ιατρικό προσωπικό στη Θεσσαλονίκη

Σε αναμονή 1.500 ασθενείς για να χειρουργηθούν στο Ιπποκράτειο

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Για την κατάσταση της υγείας του φοιτητή που τραυματίστηκε στο ΑΠΘ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΠΟΥ: Πολιτική εγγραφή και ζωτικής σημασίας στατιστικές

ΠΟΥ: Για την παρακολούθηση και τη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας, ο ΠΟΥ έχει δημιουργήσει τη Βάση Δεδομένων Θνησιμότητας του ΠΟΥ από το 1950 με στόχο τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τους θανάτους και τις αιτίες θανάτου.

ΠΟΥ: Η προσέγγιση One Health χτίζει ανθεκτικότητα στο Κόσοβο

ΠΟΥ: Η επένδυση στο One Health δεν είναι απλώς θέμα δημόσιας υγείας, αλλά ηθική επιταγή. Πρόκειται για τη διαφύλαξη της υγείας και της ευημερίας των σημερινών και των μελλοντικών γενεών, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του πλανήτη μας.

ΕΙΝΑΠ & ΠΟΕΔΗΝ: Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

«Για να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων από το ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ χρειάζεται αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επίσπευση των διαδικασιών από το ΑΣΕΠ, έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

6η Υγειονομική Περιφέρεια: Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υγείας στο καρναβάλι της Πάτρας

Από την πλευρά της, η 6η Υ.ΠΕ, θα συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, ενώ για την ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδίου θα υπάρχει συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Πάνω από το ήμισυ του κόσμου κινδυνεύει από κρούσματα ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024

ΠOY προειδοποίηση: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει ότι περισσότερο από το ήμισυ του κόσμου θα βρίσκεται σε «υψηλό ή πολύ υψηλό κίνδυνο» κρουσμάτων ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024.

Kaizen Foundation: Ανακαίνιση του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Kaizen Foundation: Το έργο, ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει την ανακαίνιση χειρουργείων που αποτελούν την καρδιά του νοσοκομείου, των κλινικών του πρώτου ορόφου και του ισογείου, την προσθήκη συστημάτων πυρασφάλειας, καθώς και την ανάπλαση του εξωτερικού του χώρου.

Δράσεις της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων

Εξειδικευμένες επιχειρήσεις με στόχο τον περιορισμό της παραβατικότητας ανηλίκων σε Αττική και Πειραιά πραγματοποίησε η Αστυνομία, με επίκεντρο τις περιοχές όπου επικρατούν τέτοια περιστατικά.