Ρεπορτάζ Υγείας

Κορωνοϊός: Πώς θα υποδεχτούμε φέτος τους τουρίστες

Κορωνοϊός: Πώς θα υποδεχτούμε φέτος τους τουρίστες

Κορωνοϊός: Πώς θα υποδεχτούμε φέτος τους τουρίστες. Το εμβολιαστικό πρόγραμμα στις χώρες άμεσου τουριστικού ενδιαφέροντος (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ισραήλ κ.λπ.) προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού θα έχει εμβολιαστεί πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Αυτό προσδίδει την αισιοδοξία ότι θα λυθούν πολλά από τα προβλήματα που έχει επιφέρει η πανδημία στη διακίνηση τουριστών. Για τους εμβολιασμένους επιβάτες είναι σαφές πλέον ότι οι διαδικασίες θα απλοποιηθούν, ενώ για τους μη εμβολιασμένους θα εφαρμοστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με τα τεστ πριν από την αναχώρηση και τα rapid tests κατά την άφιξη.

Βασικό ζήτημα που απασχολεί είναι πότε χρονικά θα ανοίξει -ουσιαστικά και με ασφάλεια- η φετινή σεζόν, κάτι που φαίνεται να είναι σε άμεση συνάρτηση και με τα προγράμματα εμβολιασμού στην Ε.Ε. Η Κομισιόν, πάντως, μέσω της προέδρου της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επιμένει ότι με τις νέες συμφωνίες για εμβόλια έως το τέλος του καλοκαιριού θα έχει επιτευχθεί ο στόχος να εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού. Εκτός των εμβολίων, για την Ελλάδα θα πρέπει να προσμετρηθεί στα συν -και με το δεδομένο ότι ποσοστό άνω του 65% του εισερχόμενου τουρισμού της προέρχεται από την Ε.Ε.-, ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων ταξιδιωτών.

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι τεχνικές συζητήσεις για διμερείς συμφωνίες με ξένες αγορές στις οποίες έχουν προχωρήσει περισσότερο οι εμβολιασμοί ώστε να ανοίξουν όσο το δυνατόν πιο νωρίς και αφού το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ την ίδια στιγμή συζητιέται και η προτεραιότητα -μέχρι το καλοκαίρι- των ανθρώπων του τουρισμού στο πρόγραμμα εμβολιασμού, πέρα φυσικά από την επικαιροποίηση των υγειονομικών κανόνων και τα προγράμματα προώθησης και προβολής της χώρας στο εξωτερικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Νίκος Χαρδαλιάς προς Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας Βουλής: Στην Πολιτική Προστασία έχει γίνει μια τεράστια δουλειά

Dalgona Coffee - Ποιος είναι ο καφές που αναζητούν όλοι οι Έλληνες

Χαρδαλιάς για τον αλγόριθμο ΕΥΑ, τα σύνορα και τους ελέγχους

Χρηστάκης: Η πρόβλεψη για το τρίτο κύμα κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έρχεται σκληρό lockdown 15 ημερών- Τι αλλάζει σε κωδικούς και μετακινήσεις

Προβληματισμό στην κυβέρνηση και τους ειδικούς προκαλεί η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων, τόσο στην Αττική, που παραμένει στο επίκεντρο της «καταιγίδας», όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας, παρά την εφαρμογή αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Εκτίμηση της κατάστασης της πανδημίας από τον καθηγητή ιολόγο κ. Σουρβίνο

«Θεωρώ ότι η πτώση των κρουσμάτων θα είναι σχετικά αργή. Ακόμα και με περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων δεν θα είναι εύκολο να δούμε γρήγορες αλλαγές», καταλήγει, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «αυτό θα είναι το τελευταίο αυστηρό lockdown που εφαρμόζει η κυβέρνηση».

"Καμπανάκι" λοιμωξιολόγων ακόμα και για 15νθήμερο lockdown στη χώρα

Η ανεξέλεγκτη κατάσταση της επιδημίας στον Πειραιά, τη Δυτική Αττική, την Αρκαδία και την Εύβοια οφείλεται κυρίως στις συρροές κρουσμάτων σε βιομηχανίες, βιοτεχνίες και άλλους εργασιακούς χώρους

Κούλουμα με lockdown και σταδιακή άρση των μέτρων την επομένη της Καθαράς Δευτέρας

Την παράταση των αυστηρών lockdown και νέες εντάξεις στο καθεστώς πολύ αυξημένου κινδύνου για περιφερειακές ενότητες με κακή επιδημιολογική εικόνα υποδεικνύουν τα σημερινά στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).