ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Τουρισμός πτώση κορωνοϊός: παγκόσμια ανατριχίλα για τις απώλειες

Τουρισμός πτώση κορωνοϊός: παγκόσμια ανατριχίλα για τις απώλειες

Τουρισμός πτώση κορωνοϊός: Παγκόσμια αναταραχή στον Τουρισμό φέρνει η πανδημία. Οι προβλέψεις για τις απώλειες αγγίζουν τα 761 δισ. ευρώ το 2020, ενώ ήδη έχουν χαθεί 270 δισ.

Για τον δραματικό αυτό αντίκτυπο, τα Ηνωμένα Έθνη ζητούν καλύτερη συνεργασία μεταξύ των κρατών για να περιοριστεί η ζημιά της πανδημίας της COVID-19 στον τουρισμό.

Ο ΟΗΕ ζήτησε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία και συντονισμός μεταξύ των κρατών για να περιοριστεί «ο καταστροφικός αντίκτυπος» της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στον Τουρισμό, από τον οποίο ορισμένες χώρες αντλούν το βασικό τους εισόδημα.

«Στη διάρκεια των πρώτων πέντε μηνών του έτους, η άφιξη ξένων τουριστών σε χώρες μειώθηκε περισσότερο από το μισό και περίπου 320 δισεκ. δολάρια (περίπου 270,8 δισεκ. ευρώ) σε τουριστικά έσοδα χάθηκαν», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η απώλεια μπορεί το 2020 να ξεπεράσει τα 900 δισεκ. δολάρια (περίπου 761,8 δισεκ. ευρώ).

«Συνολικά απειλούνται 120 εκατομμύρια άμεσες θέσεις εργασίας», κυρίως γυναικών και νέων, προειδοποίησε ο Γκουτέρες, δημοσιεύοντας ένα φυλλάδιο που αναφέρεται στην κατάσταση τουριστικών περιοχών και περιέχει πολλές συστάσεις, μεταξύ των οποίων αυτή για καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στις χώρες.

«Η κρίση αυτή αποτελεί ένα μεγάλο σοκ για τις ανεπτυγμένες οικονομίες, αλλά και για τις αναπτυσσόμενες χώρες, πρόκειται για έκτακτη ανάγκη», στην οποία πρέπει να ανταποκριθούμε, «ιδιαίτερα για πολλά μικρά νησιωτικά κράτη και αφρικανικές χώρες», σημείωσε.

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία της COVID-19, οι χώρες συχνά έλαβαν μονομερή μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του SARS-CoV-2, όπως περιορισμό στο σπίτι, καραντίνες ή περιορισμοί της πρόσβασης για τους ξένους, τα οποία οδήγησαν στο πάγωμα του διεθνή τουρισμού.

«Μόνον μια συλλογική δράση και μια διεθνής συνεργασία θα μπορέσουν» να επανεκκινήσουν τον τομέα του τουρισμού σε νέες υγιείς βάσεις, υπογραμμίζεται στο φυλλάδιο του ΟΗΕ.

«Οι περιορισμοί στα ταξίδια στον κόσμο από τα μέσα Μαρτίου είχαν καταστροφικό αντίκτυπο στον τομέα του τουρισμού», υπογράμμισε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφους η Σάντρα Καρβάο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών.

«Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι η ανάγκη για μια πιο ισχυρή συνεργασία ανάμεσα στις κυβερνήσεις όσον αφορά αυτούς τους περιορισμούς στα ταξίδια», πρόσθεσε. «Χρειαζόμαστε οι χώρες να αυξήσουν τη συνεργασία» και «τον συντονισμό», επέμεινε η αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τα σκαμπανεβάσματα στην καμπύλη της σεξουαλικής επιθυμίας

Σπανίως το μετατραυματικό στρες είναι ικανό να δικαιολογήσει παραβατικές συμπεριφορές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξ: Η συζήτηση για τη συγκατάθεση μπορεί να μην είναι τόσο απλή όσο νομίζετε

Σεξ και συναίνεση: Πόσο συχνά σκέφτεστε τη συγκατάθεση; Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι εύκολο και απλό. Επομένως δεν αξίζει να το σκεφτούμε πάρα πολύ. Αλλά ως κοινωνία, κατανοούμε πραγματικά την έννοια της συγκατάθεσης και της συναίνεσης;

Οι εξετάσεις αίματος μπορούν να προσφέρουν πρώιμο δείκτη σοβαρού Covid

Κορωνοϊός Τεστ: Ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Blood Advances, έδειξαν ότι πέντε πρωτεΐνες (αντίσταση, λιποκαλίνη-2, HGF, IL-8 και G-CSF) που σχετίζονται με ουδετερόφιλα, έναν τύπο λευκών αιμοσφαιρίων, αυξήθηκαν στους ασθενέις με Covid -19, που αργότερα παρουσίασαν σοβαρή επιδείνωση της ασθένειας.

Αιτία αποκλεισμού για τις γυναίκες αθλήτριες τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης;

Η Caster Semenya, δύο φορές ολυμπιονίκης των 800 μέτρων, με καταγωγή από τη Νότια Αφρικής, ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να επαναδιαπραγματευτεί τα «ρατσιστικά» όρια τεστοστερόνης, που επιβάλλονται σε γυναίκες αθλήτριες.

Θαλασσινό νερό: Ένας ισχυρός σύμμαχος για την υγεία του αναπνευστικού συστήματος

Με τη χρήση θαλασσινού νερού μπορεί να καθαρίζεται βαθιά ο ρινικός βλεννογόνος, να ρευστοποιείται η βλέννα και να απομακρύνεται ευκολότερα με τη βοήθεια των κροσσών, και τέλος να ανανεώνονται τα κύτταρα του βλεννογόνου. 

Εμπιστευθείτε το έντερο σας καθώς μπορεί να σας προστατεύσει από ασθένειες

Υγεία εντέρου: Η μελέτη είναι η πρώτη στον τομέα της που ελέγχει άμεσα εάν άτομα που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθησία στην αίσθηση της παθογένειας - δηλαδή, άτομα που είναι πιο ευαίσθητα στο αίσθημα της αηδίας - θα εκτεθούν σε λιγότερα παθογόνα στο τοπικό τους περιβάλλον και έτσι υποφέρουν από λιγότερες λοιμώξεις, σύμφωνα με την Theresa E. Gildner, επίκουρη καθηγήτρια βιολογικής ανθρωπολογίας στις Τέχνες και τις Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο St. Louis και συν-συγγραφέας της μελέτης.

Έρευνα αναθεωρεί τις φυσιολογικές τιμές αρτηριακής πίεσης στις γυναίκες

Αρτηριακή πίεση Γυναίκα: Εάν είστε γυναίκα, οι γιατροί μπορεί να χρησιμοποιούν λάθος τρόπο μέτρησης της αρτηριακής σας πίεσης, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 15 Φεβρουαρίου στο περιοδικό Circulation. Η έρευνα εξετάζει τον πρώτο αριθμό, τη συστολική αρτηριακή πίεση, η οποία δείχνει πόση πίεση δημιουργεί το αίμα σας στα τοιχώματα της αρτηρίας σας όταν χτυπά η καρδιά. "Σκεφτόμαστε για την κανονική αρτηριακή πίεση σε άτομα με την υπόθεση ότι οι άνδρες και οι γυναίκες είναι ίδιοι, όταν στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο διαφορετικοί από ό, τι συνειδητοποιούσαμε ως τώρα", δήλωσε η Dr. Susan Cheng, συντάκτρια της μελέτης.

Η θρεπτική αξία της κατανάλωσης ξηρών καρπών

Διατροφή: Είναι αλήθεια ότι οι ξηροί καρποί έχουν πολύ λίπος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους αποφεύγετε. Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι και ενεργοποιημένοι. Αυτό θα μπορούσε ακόμη να σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερες θερμίδες και να χάσετε βάρος σταδιακά. Εάν, μάλιστα, κάνετε δίαιτα, είναι πιο πιθανό να την τηρήσετε, όταν η διατροφή σας περιλαμβάνει ξηρούς καρπούς. Απλά μην το παρακάνετε.