ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Τρίτο κύμα κορωνοϊού: Ο Χρηστάκης προβλέπει πως θα είναι ηπιότερο λόγω εμβολίων

Τρίτο κύμα κορωνοϊού: Ο Χρηστάκης προβλέπει πως θα είναι ηπιότερο λόγω εμβολίων

Τρίτο κύμα κορωνοϊού: Μιλώντας στη διαδικτυακή παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Το Βέλος του Απόλλωνα - Οι βαθιές και μακροχρόνιες επιπτώσεις της πρόσφατης πανδημίας στον τρόπο που ζούμε», το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα και στην Ελλάδα, ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός καθηγητής του Πανεπιστημίου Yale, Νίκολας Χρηστάκης, ανέφερε ότι οι Έλληνες πρέπει να είναι πιο φρόνιμοι και να πάρουν πολύ στα σοβαρά το δεύτερο κύμα της πανδημίας Covid-19.

Ο διάσημος καθηγητής Νικόλας Χρηστάκης εκτίμησε ότι εάν ο πληθυσμός πειστεί να κάνει το εμβόλιο, μέσα σε έναν περίπου χρόνο θα έχουμε ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τη βιολογική δυναμική του ιού και θα είμαστε αντιμέτωποι περισσότερο με την οικονομική και την κοινωνική επίπτωσή του, ενώ σχολίασε ότι ο κορωνοϊός κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα όπως οι ιδέες.

Επεσήμανε δε ότι αν ληφθούν υπόψη, τόσο η μεταδοτικότητα όσο και η θνητότητα, η νέα πανδημία είναι η δεύτερη χειρότερη των τελευταίων 100 ετών, μετά την ισπανική γρίπη.
Στη συνέχεια πέρασε σε μία πρόβλψη για το χειμώνα του 2021, λέγοντας ότι θα υπάρξει ένα τρίτο επιδημικό κύμα, το οποίο θα είναι ηπιότερο λόγω των εμβολιασμών, που θα έχουν γίνει στο μεταξύ.

Όσον αφορά το καλοκαίρι του 2021, σύμφωνα με τον κύριο Χρηστάκη, διαφαίνεται πως θα είναι δυνατό να τονωθεί ο τουρισμός περισσότερο από ό,τι το καλοκαίρι του 2020, αν και δε θα ακουμπήσει τα επίπεδα του καλοκαιριού του προηγούμενου έτους, δηλαδή του 2019.
Την άποψή του αυτή, όπως ανέφερε, μετέφερε και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επίσης εκτίμησε ότι το άνοιγμα της τουριστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα που έγινε φέτος το καλοκαίρι, δεν έπαιξε ρόλο στην πυροδότηση ενός δεύτερου επιδημικού κύματος, καθώς πρόκειται για κάτι που θα συνέβαινε ούτως ή άλλως, όπως συνέβη και σε άλλες χώρες.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι εάν η κυβέρνηση αντιμετωπίσει καλά και το δεύτερο κύμα της πανδημίας, αυτό θα αυξήσει τη δημοτικότητά της και την εμπιστοσύνη των πολιτών, ενώ για τους θανάτους από Covid-19 της τρέχουσας περιόδου στην Ελλάδα, οι οποίοι είναι περίπου 100 την ημέρα, επεσήμανε ότι η χώρα μας συγκριτικά με άλλες, όπως για παράδειγμα η Σουηδία ή η Πορτογαλία, βρίσκεται σε καλύτερη θέση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Από τους πολίτες κυρίως, εξαρτάται, αν η Ελλάδα θα τα καταφέρει καλύτερα, όπως και στο πρώτο κύμα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μαγιορκίνης: Διατηρείται η επιβάρυνση στα βόρεια της χώρας

Πολιτική Προστασία: "Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού"

Χαρδαλιάς: «Συναγερμός» για Πιερία, Πέλλα, Ημαθία, Δράμα, Ξάνθη, Φλώρινα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Άσθμα : Μικρή ενόχληση ή πρόβλημα που δυσκολεύει την καθημερινότητα σας

Άσθμα : Το άσθμα δεν μπορεί να θεραπευτεί, αλλά τα συμπτώματά του μπορούν να ελεγχθούν. Επειδή το άσθμα συχνά αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, είναι σημαντικό να συνεργαστείτε με το γιατρό σας για να παρακολουθείτε τα σημεία και τα συμπτώματά σας και να προσαρμόσετε τη θεραπεία σας όπως απαιτείται.

Πνευμονία : Δείτε τα συμπτώματα που προκαλεί

Η πνευμονία είναι οίδημα (φλεγμονή) του ιστού στον έναν ή και στους δύο πνεύμονες. Συνήθως προκαλείται από βακτηριακή λοίμωξη. Μπορεί επίσης να προκληθεί από ιό, όπως ο κορονοϊός (COVID-19).

Καρδιακές αρρυθμίες : Μάθετε γιατί φτερουγίζει η καρδιά σας

Καρδιακές αρρυθμίες :Οι καρδιακές αρρυθμίες (uh-RITH-me-uhs) μπορεί να αισθάνονται σαν μια καρδιά που φτερουγίζει ή τρέχει και μπορεί να είναι ακίνδυνη. Ωστόσο, ορισμένες καρδιακές αρρυθμίες μπορεί να προκαλέσουν ενοχλητικά-μερικές φορές ακόμη και απειλητικά για τη ζωή-σημεία και συμπτώματα.

Αστρική προβολή : Το μέσο για να επικοινωνήσετε με την κοσμική νοημοσύνη

Οι έρευνες δείχνουν ότι μεταξύ 8 και 20 τοις εκατό των ανθρώπων ισχυρίζονται ότι είχαν κάτι σαν εξωσωματική εμπειρία κάποια στιγμή στη ζωή τους-αίσθηση της συνείδησης, του πνεύματος ή του «αστρικού σώματος» που έφευγε από το φυσικό σώμα.