Ρεπορτάζ Υγείας

Επικουρικοί Νοσηλευτές: Επικρίσεις από την αντιπολίτευση και παραιτήσεις

Επικουρικοί Νοσηλευτές: Επικρίσεις από την αντιπολίτευση και παραιτήσεις

Κάνω επίσης έκκληση στους γιατρούς, εκλεγμένους βουλευτές στο Κοινοβούλιο, να πράξουν αντίστοιχα».

Επικουρικοί Νοσηλευτές: Ένα συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς οδηγεί καθημερινά πολλούς γιατρούς και νοσηλευτές να τάσσονται εθελοντικά στο πλευρό των συναδέλφων τους, στη μάχη κατά του Covid που μαίνεται στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Κάποιοι άλλοι υγειονομικοί, ωστόσο, που διορίστηκαν πρόσφατα στα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας, δεν αντέχουν και εγκαταλείπουν τη μάχη.  Μετά τους δεκάδες νοσηλευτές που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να εργαστούν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και ο βουλευτής του ΚΚΕ και γιατρός, Γιώργος Λαμπρούλης, ζήτησε απαλλαγή από τα καθήκοντά του για να μεταβεί στο Νοσοκομείο Λάρισας, να εργαστεί ως πνευμονολόγος. Την ίδια στιγμή, άλλοι νεοδιοριζόμενοι γιατροί και νοσηλευτές, παραιτούνται καθώς δεν αντέχουν τη φρίκη και τις πολεμικές συνθήκες των νοσηλειών του κορωνοϊού.

Νοσοκομείο Παπανικολάου: Παραιτήθηκαν 30 νοσηλευτές, ετοιμάζονται να παραιτηθούν και γιατροί

Στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης του κορωνοϊού, οι ελλείψεις προσωπικού είναι μεγάλες. Παρά το γεγονός  ότι προσελήφθη στο νοσοκομείο προσωπικό, πολλοί από αυτούς δεν μένουν, καθώς δεν αντέχουν την πίεση που υπάρχει, αλλά και κάποιοι ίσως ανησυχούν για την υγεία τους. Η πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείο “Παπανικολάου”, Ελένη Σιώτου, λέει ότι υπάρχει τρομερή ρευστότητα από τις αποχωρήσεις των συναδέλφων της, ενώ μετά τους νοσηλευτές, πλέον ετοιμάζονται να παραιτηθούν και ορισμένοι γιατροί.

“Νοσηλευτές ήρθαν αρκετοί, που και πάλι βέβαια δεν επαρκούν, γιατί πριν την πανδημία είχαμε 400 θέσεις κενές. Από τους περίπου 100 που ήρθαν στο νοσοκομείο μας, όμως, περίπου 30 παραιτήθηκαν και τώρα άρχισαν να παραιτούνται και οι γιατροί. Μέσα σε πανδημία, καταλαβαίνετε το πρόβλημα. Παραιτήθηκαν γιατί δεν άντεχαν και γιατί είναι επικουρικοί, τους έχουν προσλάβει για ένα χρόνο, είδαν τη φρίκη και παραιτήθηκαν. Εμείς οι μόνιμοι δεν παραιτούμαστε. Για εμάς είναι η ζωή μας, η δουλειά μας. Ο άλλος όμως που έρχεται για μερικούς μήνες και φοβάται μην πάθει και καμία ζημιά, το ξανασκέφτεται”

Λαμπρούλης: “Η θέση μου είναι δίπλα στους συναδέλφους μου”

Ο βουλευτής και 6ος αντιπρόεδρος της Βουλής , Γιώργος Λαμπρούλης, με επιστολή του στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου ζήτησε να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του προκειμένου να μεταβεί στη Λάρισα και να εργαστεί ως πνευμονολόγος στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Στην επιστολή του ο κ. Λαμπρούλης αναφέρει μεταξύ άλλων προς τον Πρόεδρο της Βουλής:

«…αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω και κάτι παραπάνω και να συμβάλλω με την ιδιότητά μου ως γιατρός – πνευμονολόγος, επειδή στην παρούσα φάση εκτιμώ ότι πριν απ’ όλα προέχει και η πρακτική συμβολή στην προάσπιση της ανθρώπινης ζωής. Θεωρώ ότι η θέση μου είναι μαζί με τους συναδέλφους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες για την περίθαλψη του λαού στις δημόσιες μονάδες υγείας της Λάρισας. Σας παρακαλώ, λοιπόν, να απαλλαγώ προσωρινά από τα καθήκοντά μου ως ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και να με διευκολύνετε για να συμβάλλω ως γιατρός – πνευμονολόγος  στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο υπηρετούσα ή να ενταχθώ σε όποια δημόσια μονάδα υγείας στη Λάρισα κριθεί αναγκαίο. Κάνω επίσης έκκληση στους γιατρούς, εκλεγμένους βουλευτές στο Κοινοβούλιο, να πράξουν αντίστοιχα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σε απόγνωση οι γιατροί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Προσλήψεις νοσοκομεία: Ανοίγει ο δρόμος για ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ

Νοσοκομειακοί Γιατροί Κινητοποίηση: 24ωρη απεργία αύριο και συγκέντρωση στο Υπ. Υγείας

Πώς να διακρίνουμε τις καούρες από Παλινδρόμηση οξέων και Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Αυτή η αίσθηση καψίματος ακριβώς στη μέση του στήθους, δεν έχει καμία σχέση με την καρδιά σας. Πρόκειται για τον οισοφάγο σας. Οι ειδικοί πίστευαν ότι η αίσθηση προέρχεται απευθείας από τα στομαχικά οξέα, αλλά μια έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2016 στο JAMA ανέφερε ότι η παλινδρόμηση των οξέων κάνει τον οισοφάγο να παράγει κυτοκίνες - μόρια βασικά για το ανοσοποιητικό σύστημα, τα οποία ενεργοποιούν κύτταρα να καταφτάσουν στο σημείο της φλεγμονής, της μόλυνσης ή του τραύματος.

Δωρεά νεφρού από μάνα στον γιο της

Δωρεά Νεφρού Βόλος: Μητέρα χάρισε το χαμόγελο στο παιδί της. Ο 46χρονος γιο της, επί 4 χρόνια υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση, έτσι όταν διαπιστώθηκε η συμβατότητα η μητέρα μπήκε στην διαδικασία της μεταμόσχευσης. Έπειτα από τον  απαραίτητο έλεγχο από τους γιατρούς, μητέρα και γιος ειδοποιήθηκαν από το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι η επέμβαση θα γίνει, παρά τους περιορισμούς της πανδημίας, καθώς επρόκειτο για περιστατικό που αφορούσε σε νέο άνθρωπο.

Ανοίγει στις 6 μμ η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 80- 84 ετών

Ραντεβού για εμβολιασμό για κορωνοϊό: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα. Μέχρι και χθες Πέμπτη(21/01)  είχαν εμβολιαστεί 32.701 πολίτες άνω των 85 ετών, 81.000 υγειονομικοί και περισσότεροι από 7.000 στους οίκους ευγηρίας. Σήμερα στις 18:00 ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 80 έως 84 ετών.

Έξαρση κρουσμάτων στο Ντουμπάι

Ντουμπάι covid-19: Έξαρση κρουσμάτων μετά τα πάρτι εν μέσω πανδημίας.  Η εικόνα που διοχετευόταν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν αυτή ενός παράλληλου σύμπαντος. Ενώ η πανδημία έχει ήδη στοιχίσει εκατομμύρια ζωές, το Ντουμπάι διατηρούσε τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του απαξιώνοντας την παγκόσμια πραγματικότητα. Σαμπάνιες, πάρτυ, κόσμος χωρίς μάσκες (αν και σε εξωτερικούς χώρους γινόταν χρήση τους) και όλα όσα βλέπαμε πριν την πανδημία συνέχισαν κανονικά και εν μέσω αυτής. 

Ανησυχία για τα «ορφανά» κρούσματα μετάλλαξης στην Ελλάδα- Τι λένε Βασιλακόπουλος και Σαρηγιάννης

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα «ορφανά» κρούσματα μεταλλαγμένου ιού στην Ελλάδα- τι λένε Βασιλακόπουλος- Σαρηγιάννης. Για την πορεία της πανδημίας ειδικά μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου αλλά και την μεταδοτικότητα του μεταλλαγμένου ιού μίλησαν ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και ο καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». 

Θετικός στον κορωνοϊό γιατρός του ΑΧΕΠΑ 15 μέρες μετά τον εμβολιασμό του

ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκη: Θετικός στον κορωνοϊό γιατρός, 15 μέρες μετά τον εμβολιασμό του. Ειδικευόμενος στρατιωτικός γιατρός σε κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, 35 ετών, παρουσίασε βήχα και πυρετό, 2 εβδομάδες αφότου έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό. Το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε, έδειξε την περασμένη Κυριακή ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό και από τότε βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του.