Ρεπορτάζ Υγείας

ΕΚΑΒ: Δωρεά σύγχρονου εξοπλισμού ασφαλείας στο ΕΚΑΒ από το Ίδρυμα “Αντώνιος & Ιωάννης Αγγελικούσης”

ΕΚΑΒ: Δωρεά σύγχρονου εξοπλισμού ασφαλείας στο ΕΚΑΒ από το Ίδρυμα “Αντώνιος & Ιωάννης Αγγελικούσης”

ΕΚΑΒ: Δωρεά 10 σύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων μοτοσυκλετών, 30 κρανών & 30 γιλέκων ασφαλείας από το Ίδρυμα «ΑΝΤΩΝΙΟΣ & ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗΣ» προς το ΕΚΑΒ.

Σήμερα στην κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ Αθήνας, παρουσία του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, του Πρόεδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου, του διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστου Ροϊλού και της Προέδρου» του Ιδρύματος “ΑΝΤΩΝΙΟΣ & ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗΣ” Μαρίας Αγγελικούση, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή παράδοσης της δωρεάς δέκα (10) σύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων μοτοσυκλετών, τριάντα (30) κρανών & τριάντα (30) γιλέκων ασφαλείας από το Ίδρυμα «ΑΝΤΩΝΙΟΣ & ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗΣ» προς το ΕΚΑΒ.

Δωρεά σύγχρονων και εξοπλισμένων μοτοσυκλετών στο ΕΚΑΒ

Η δωρεά αυτών των σύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων μοτοσυκλετών καθώς και του απαιτούμενου συμπληρωματικού εξοπλισμού των κρανών & γιλέκων ασφαλείας για τους αναβάτες τους, που πραγματοποιήθηκε με γνώμονα τη διατήρηση της βέλτιστης παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας προς τους πολίτες, θα ενισχύσει σημαντικά την επιχειρησιακή δράση των διασωστών του Τμήματος Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ οι οποίοι ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, λόγου της ευελιξίας του μέσου που χρησιμοποιούν, μπορούν να φτάσουν σε ένα πραγματικά επείγον περιστατικό μέσα στα πρώτα καθοριστικά λεπτά από τη κλήση στο 166.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης χαιρετίζοντας αυτή την αξιέπαινη δωρεά του Ιδρύματος «ΑΝΤΩΝΙΟΣ & ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗΣ», σημείωσε: «Να ευχαριστήσω την κυρία Αγγελικούση για τη σημερινή δωρεά που είναι μία σειρά από ενέργειες που έχει κάνει για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τώρα του ΕΚΑΒ. Όπως έχω πει πολλές φορές ο ρόλος του διασώστη μπορει να έχει πολύ μεγάλες λύπες αλλά έχει και σημαντικές χαρές καθώς σώζει έναν άνθρωπο εκείνη τη στιγμή και σίγουρα η ταχύτητα, να φτάσουμε στα 5 λεπτά όπως ειπώθηκε μέσα στην Αθήνα με τις μηχανές είναι πάρα πολύ σημαντικό να λαμβάνουν βοήθεια πολύ γρήγορα οι συνάνθρωποι μας.

Παράλληλα με τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους είναι πολύ σημαντικές οι δωρεές που γίνονται και αντίστοιχα από την πλευρά της πολιτείας προσπαθούμε και εμείς πέραν από την υλικοτεχνική υποδομή

Και για την ασφάλεια και για τις μετακινήσεις να υπάρχει το αντίστοιχο προσωπικό με τις προκηρύξεις που θα βγουν το επόμενο διάστημα.

Θέλω να σας ευχαριστήσω και τονίζω ότι ο δικός σας ρόλος δεν είναι ένας περιστασιακός ρόλος δεν είναι μια μεμονωμένη δωρεά είναι μία συνεχή δική σας παρουσία δίπλα στο ΕΣΥ και δίπλα στο ΕΚΑΒ».

Στο ίδιο κλίμα, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, δήλωσε: «Ευχαριστούμε όλους εσάς τους διασώστες για αυτό που κάνετε για την ζωή αλλά και την ποιότητα ζωής των ασθενών και των ανθρώπων. Το έργο σας είναι πραγματικά ανεκτίμητο. Τα πρώτα λεπτά είναι πολύ σημαντικά.

Όσο πιο γρήγορα πάμε, όταν γίνεται ένα ατύχημα ή ένα έμφραγμα ή ένα εγκεφαλικό δεν κερδίζουμε απλά ζωή, αλλά και λιγότερη αναπηρία και καλύτερη ποιότητα ζωής. Κυρία Αγγελικούση να ευχαριστήσω εσάς από καρδιάς.

Δεν είναι μόνο η σημερινή δωρεά σας. Το Ίδρυμα «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης» είναι σταθερά δίπλα μας, δίπλα στους Έλληνες πολίτες και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σας ευχαριστούμε, λοιπόν, πάρα πολύ. Πιστεύω ότι κάθε συνεισφορά στο σύστημα υγείας, στον βαθμό που μπορεί ο καθένας, είναι πολύτιμη.»

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ευχαριστώντας θερμά την Πρόεδρο του Ιδρύματος «ΑΝΤΩΝΙΟΣ & ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗΣ», μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Σας ευχαριστώ θερμά για τη σημερινή σας παρουσία στην επίσημη τελετή παράδοσης της δωρεάς του Ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης» προς το ΕΚΑΒ.

Με αυτή την εξαίρετη δωρεά των 10 σύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων μοτοσυκλετών καθώς και των 30 κρανών & των 30 γιλέκων ασφαλείας αν μη τι άλλο ενισχύεται καθοριστικά η επιχειρησιακή δράση του Τμήματος Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ, το οποίο αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» στην παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας προς τους πολίτες. Μη ξεχνάμε πως οι Διασώστες του Τμήματος Μοτοσικλετών Ταχείας Ανταπόκρισης είναι αυτοί που, λόγου ευχρηστίας και ευελιξίας του μέσου που χρησιμοποιούν, μπορούν να φτάσουν σε ένα επείγον περιστατικό μέσα σε λίγα λεπτά… και σε αυτά τα καθοριστικά ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ να δώσουν τις απαραίτητες ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ και να σταθεροποιήσουν τον ασθενή μέχρι να φτάσει και το ασθενοφόρο ή η Κινητή Ιατρική Μονάδας μας για τη περαιτέρω ασφαλή διακομιδή στον κοντινότερο και καταλληλότερο Υγειονομικό Σχηματισμό.

Στηριζόμενοι στο δεδομένο ότι οι διασώστες, οι νοσηλευτές και οι γιατροί του ΕΚΑΒ, επιχειρούν στα επείγοντα περιστατικά ή και στις έκτακτες καταστάσεις και κρίσεις, 24 ώρες το 24ώρο, 365 μέρες, επιβάλλεται να διαθέτουν όλα τα υλικοτεχνικά εχέγγυα που θα τους δώσουν τη δυνατότητα της βέλτιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο ομολογουμένως δύσκολο και πολλές φορές επικίνδυνο καθημερινό έργο τους.

Με αυτή τη δωρεά κα Πρόεδρε του Ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης» αποδεικνύεται η έμπρακτη αλληλεγγύη αλλά και η αναγνώριση της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλει όλο το προσωπικό του ΕΚΑΒ για την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της δωρεάν δημόσιας υγείας, αντικατοπτρίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα αλλά και τον καθοριστικό ρόλο της σύμπραξης των Ιδιωτικών φορέων με τους Δημόσιους φορείς, προς όφελος του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ως Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΑΒ θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι οι συγκεκριμένες μοτοσικλέτες αλλά και η Κινητή Ιατρική Μονάδα που μόλις μας παραχωρήσατε, θα έχουν πλήρη επιχειρησιακό ρόλο στα χέρια των έμπειρων διασωστών, νοσηλευτών και γιατρών του ΕΚΑΒ, συνδράμοντας στο έπακρον το έργο μας ως Πανελλαδική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης».

Η Πρόεδρος του Ιδρύματος «ΑΝΤΩΝΙΟΣ & ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗΣ» Μαρία Αγγελικούση επισήμανε χαρακτηριστικά: «Ένας από τους βασικούς τομείς με τους οποίους ασχολείται το Ίδρυμά μας είναι ο τομέας της Υγείας τον οποίο αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία. Στα πλαίσια αυτής της δράσης αντιμετωπίσαμε με ευχαρίστηση το αίτημα του ΕΚΑΒ για τον εφοδιασμό του με 10 μοτοσυκλέτες σύγχρονης τεχνολογίας και τον απαραίτητο εξοπλισμό των διασωστών που επιβαίνουν σε αυτές.

Το Ίδρυμα και εγώ προσωπικά, νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε το θαυμασμό και την αμέριστη συμπαράστασή μας στον καθημερινό αγώνα των διασωστών, των νοσηλευτών, των γιατρών και του διοικητικού προσωπικού του ΕΚΑΒ.

Η συνέπεια και ο επαγγελματισμός στην παροχή υπηρεσιών άμεσης ιατρικής βοήθειας στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, είναι έργο σπουδαίο. Οι διασώστες είναι εκείνοι οι οποίοι με κάθε θυσία θα προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες ώστε να διασωθεί ο ασθενής και να μεταφερθεί με ασφάλεια στο Νοσοκομείο.

Το ΕΚΑΒ καλύπτει και πρέπει να καλύπτει μια από τις βασικές ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και για αυτό το Ίδρυμά μας είναι και θα είναι δίπλα σας.

Με νέες ταχύτητες λοιπόν, μέσω των 10 σύγχρονων μοτοσυκλετών που προστίθενται στο στόλο σας και με την ασφάλεια του σύγχρονου εξοπλισμού των 30 γιλέκων και 30 κρανών, σας ευχόμαστε από καρδιάς πάντα κερδισμένες μάχες στον αγώνα για τη ζωή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κατάθεση τροπολογίας με "δώρα" για την κάλυψη κενών στο σύστημα υγείας από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Συμμετοχή στο "Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου"

Το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου: Oι προκλήσεις για την Ελλάδα  

Πλεύρης: 9 πολυεθνικές φαρμάκου ελέγχονται για τα αποθέματά τους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φάρμακο με βάση αντίσωμα προκαλεί σπάνια φλεγμονώδη οφθαλμικά προβλήματα σε ασθενείς με εκφύλιση ωχράς κηλίδας

Οι Karle και Kearns, μαζί με τους συναδέλφους τους, προειδοποιούν ότι απαιτείται περισσότερη δουλειά για πιο οριστικές απαντήσεις. Και οι δύο ερευνητές σημειώνουν ότι μπορεί να παίζουν ρόλο και άλλοι άγνωστοι παράγοντες, καθώς τα πειράματά τους περιορίστηκαν από την έλλειψη ενδοφθάλμιων κλινικών δειγμάτων και την έλλειψη γενετικών παραγόντων κινδύνου.

Αποκλειστικό : Μετατίθεται για 1 Ιουλίου η λειτουργία της  ηλεκτρονικής πλατφόρμας προμήθειων της ΕΚΑΠΥ

Μετατίθεται για την 1 Ιουλίου η λειτουργία της  ηλεκτρονικής πλατφόρμας που έφτιαξε η  Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας ( Ε.Κ.Α.Π.Υ. ) ώστε   να πραγματοποιούνται κεντρικά οι προμήθειες φαρμάκων αλλά και ιατροτεχνολογικων στα Δημόσια Νοσοκομεία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.healthweb.gr.

Μελέτη αποκαλύπτει πώς μπορεί να μειωθεί η ευθραυστότητα στους κατοίκους γηροκομείων

"Στη μελέτη μας, μια αλλαγή 6% στην ευθραυστότητα ενός κατοίκου κρίθηκε σημαντική", δήλωσε ο Δρ Τόμσον. "Είναι ενδιαφέρον ότι διαπιστώσαμε πως η σταθερότητα και η βελτίωση της κατάστασης ευθραυστότητας ήταν δυνατή ακόμη και μεταξύ των πιο εύθραυστων κατοίκων. Το 32% παρέμεινε σταθερό σε διάστημα 12 μηνών, ενώ το 14% βελτιώθηκε.

ΕΟΔΥ: Παγκόσμια Ημέρα Διπολικής Διαταραχής

ΕΟΔΥ: Η 30ή Μαρτίου έχει ανακηρυχτεί ως Παγκόσμια Ημέρα Διπολικής Διαταραχής (World Bipolar Day), τιμώντας με αυτό τον τρόπο τους ασθενείς και τις οικογένειες τους, που βιώνουν τις επιπτώσεις της νόσου.

Η υψηλή υγρασία και η χαμηλή θερμοκρασία άλλαξαν την εξάπλωση της COVID-19 στη Βραζιλία, αλλά μόνο ελαφρώς, σύμφωνα με μελέτη

Αν και η μετεωρολογία παίζει μικρό ρόλο στην εξάπλωση της COVID-19, οι συγγραφείς τονίζουν ότι πιο αποδεδειγμένα μέτρα μετριασμού, όπως τα εμβόλια και άλλα μέτρα δημόσιας υγείας, είναι πιο πιθανό να μειώσουν τη μετάδοση της νόσου. Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό GeoHealth.

Να αποκατασταθεί η αδικία στις παιδιατρικές φυσικοθεραπείες ειδικής αγωγής

ΕΕΝΑ: Την άμεση αποκατάσταση μιας αδικίας, που στερεί από χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής θεραπευτή, ζητάει από τα αρμόδια υπουργεία η Ελληνική Εταιρεία Νευροεξελικτικής Αγωγής.