Ρεπορτάζ Υγείας

Εγκέφαλος Υγεία: Ο ρόλος της διατροφής και της άσκησης στην ανάσχεση νευροεκφυλιστικών παθήσεων

Εγκέφαλος Υγεία: Ο ρόλος της διατροφής και της άσκησης στην ανάσχεση νευροεκφυλιστικών παθήσεων

Όπως επισήμανε ο Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΤΕΦΦΑ, Χαράλαμπος Τσορμπατζούδης, η άσκηση συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάσχεση νευροεκφυλιστικών παθήσεων και μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη του Αλτσχάιμερ.

Εγκέφαλος Υγεία: Πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ψάρια, όσπρια αλλά και το ελαιόλαδο δεν θα πρέπει να λείπουν από τη διατροφή των ηλικιωμένων, έτσι ώστε να διατηρούν νέο τον εγκέφαλό τους και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό. Σύμφωνα με την Επίκουρη καθηγήτρια και Κλινική διατροφολόγο – ψυχολόγο, Αιμιλία Βασιλοπούλου, ο ρόλος της διατροφής στην καλή υγεία του εγκεφάλου είναι τεράστια, ενώ οι αυστηρές στερητικές δίαιτες στη διάρκεια της ζωής μας δεν κάνουν καλό.

Αυτό που χρειάζεται είναι να λαμβάνουμε καλής ποιότητας λίπος, όπως το ελαιόλαδο, αλλά σε μικρές ποσότητες, καθώς και τα προϊόντα ολικής άλεσης και το ψάρι. Οτιδήποτε παράγει η φύση ανάλογα με την εποχή είναι αρκετό να μας προστατεύσει, ενώ σε ό,τι αφορά τα συμπληρώματα διατροφής, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσουν τις βιταμίνες που λαμβάνει κανείς από τις τροφές, κατέληξε χαρακτηριστικά η κα Βασιλοπούλου.

Όπως επισήμανε ο Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΤΕΦΦΑ, Χαράλαμπος Τσορμπατζούδης, η άσκηση συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάσχεση νευροεκφυλιστικών παθήσεων και μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη του Αλτσχάιμερ. “Στην εποχή μας συνηθίζεται να παίρνουμε τεράστιες ποσότητες ενέργειας και να καταναλώνουμε λίγο, ενώ το περπάτημα είναι μία ήπια μορφή άσκησης που καλό είναι να γίνεται 4-5 φορές την εβδομάδα για μισή ώρα. Ακόμη τόνισε ο κ. Τσορμπατζούδης, βάσει των τελευταίων ερευνών, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καθώς μπορεί να ενεργοποιήσουν το Αλτσχάιμερ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διατροφικά Tips για άτομα με απώλεια μνήμης

Η φιλική προς τον πλανήτη διατροφή μειώνει τον κίνδυνο θανάτου κατά 25%

Σύνδεση της παχυσαρκίας με τα γονίδια που σχετίζονται με το Αλτσχάιμερ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοικήτρια του Γ.Ν ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Συνέχεια στις εκκαθαρίσεις των νοσοκομείων εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας, αφού στις αρχές του περασμένου μήνα «καρατομήθηκε» η διοίκηση του Κωνσταντοπούλειου νοσοκομείου «Αγία Όλγα» στη Νέα Ιωνία.

Θεσσαλία - Το ύψος των αποζημιώσεων μετά από έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος

Η μέση δηλωθείσα ζημία (για το σύνολο των κινδύνων) ανέρχεται στα 70.885 ευρώ, ενώ το μέσο ποσοστό (‰) της ζημιάς επί των ασφαλισμένων κεφαλαίων μόνο των εγκαταστάσεων που επλήγησαν έφτασε στα 20,11‰.

Γάζα - Ελπίδες για παράταση της παύσης των εχθροπραξιών κατά δύο με τρεις ημέρες

Υπέρ της παράτασης της παύσης των εχθροπραξιών κατά δύο με τρείς ημέρες τάσσεται και η Χαμάς, όπως δήλωσαν εκπρόσωποί της στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Κι ενώ οι σχετικές συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη με τη μεσολάβηση του Κατάρ και της Αιγύπτου, ο Καταριανός πρωθυπουργός δήλωσε στους Financial Times ότι η Χαμάς πρέπει να εντοπίσει 40 ομήρους, οι οποίοι κρατούνται από άλλες ομάδες σε διάφορα σημεία στη Γάζα.