Greek English French German Italian
loutr2-e1462961750664.jpg
Pin It

Της Νικολέτας Ντάμπου 


'' Σαπίζουν''  από την αχρηστία το ακτινολογικό και μικροβιολογικό μηχάνημα στο Κέντρο Υγείας - ΠΕΔΥ Λουτρακίου από το 1986 καθώς δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ . Από το 1986 υπάρχει το ακτινολογικό και μικροβιολογικό μηχάνημα στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου αλλά δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ γιατί υπάρχει έλλειψη σε άτομα για να τα χειριστούν. Παράλληλα  δεν υπάρχουν καθόλου αναλώσιμα υλικά και το προσωπικό προχωρά σε αγορές από την τσέπη του. Η διευθύντρια του Κέντρου, κυρία Αγγελική Θεοδώρου μιλάει στο www.Life2day.gr 


Το Λουτράκι βρίσκεται μία ανάσα έξω από την Αθηνά και αποτελεί ένα συχνό προορισμό για μεγάλο αριθμό ανθρώπων τόσο από την Αττική όσο και από τα γύρω χωρία και κοντινές περιοχές , ωστόσο η κατάσταση του Κέντρου Υγείας είναι απαράδεκτα άσχημη καθώς αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε βασικές και απαραίτητες ανάγκες .


Η κυρία Θεοδώρου αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως δεν υπάρχουν καθόλου αναλώσιμα υλικά στο Κέντρο, παρά μόνο φαρμακευτικό υλικό κι αυτό από το νοσοκομείο της Κορίνθου. Σε ότι αφορά τα αναλώσιμα το ίδιο το προσωπικό προχωρά σε αγορές από την τσέπη του ή λαμβάνει δωρεές υλικών από το ίδιο το νοσοκομείο κάτι που μαρτυρά και την κατάσταση στις προμήθειες στην οποία βρίσκεται η Μονάδα. Η δε έλλειψη διοικητικού προσωπικού καθιστά το έργο των παραγγελιών από το υπάρχον προσωπικό του Κέντρου, αδύνατο και αυτό δικαιολογεί σε ένα βαθμό την αδυναμία προμήθειας υλικών.


Το έγκυρο με καθημερινή ενημέρωση portal υγείας LIFE2DAY.GR συνεχίζει την μεγάλη ερεύνα ALERT σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας ΠΕΔΥ , με σημερινό μας σταθμό το κέντρο υγείας στο Λουτράκι. Εκεί, μιλάμε με την διευθύντρια του Κέντρου, κυρία Αγγελική Θεοδώρου η οποία μας μιλάει για την δυσκολία με την οποία βγαίνουν οι εφημερίες, αλλά και την έλλειψη σε παιδίατρο και άτομα που θα στελεχώσουν τα εργαστηριακά τμήματα των οποίων τα μηχανήματα παραμένουν εδώ και καιρό σε αδράνεια. Παράλληλα το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης αναλώσιμων υλικών.


 
[caption id="attachment_74591" align="alignnone" width="500"]Το προσωπικό προχωρά σε αγορές αναλώσιμων  υλικών    από την τσέπη του. Η  διευθύντρια του Κέντρου, κυρία Αγγελική  Θεοδώρου μιλάει στο www.Life2day.gr Το προσωπικό προχωρά σε αγορές αναλώσιμων υλικών από την τσέπη του. Η διευθύντρια του Κέντρου, κυρία Αγγελική Θεοδώρου μιλάει στο www.Life2day.gr                           [/caption]

Το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου διαθέτει μόνο γενικούς γιατρούς. Το οργανόγραμμα προβλέπει έξι θέσεις, ωστόσο αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις δύο με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα σε ότι αφορά τις εφημερίες που πάντως καλύπτονται με την βοήθεια των γιατρών που στελεχώνουν τα περιφερειακά ιατρεία και οι οποίοι ανέρχονται σε έντεκα άτομα. Παράλληλα και ενώ δεν προβλέπονται συγκεκριμένες ειδικότητες στο Κέντρο με εξαίρεση ορισμένους επισκέπτες γιατρούς, υπάρχει σοβαρή έλλειψη από παιδίατρο. Πρόκειται για πολύ σοβαρή ανάγκη που αυτή τη στιγμή δεν καλύπτεται στην περιοχή με τους μικρούς ασθενείς να αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο νοσοκομείο της Κορίνθου.


Παράλληλα, γίνεται λόγος για το ακτινολογικό και το μικροβιολογικό τα οποία δεν δούλεψαν ποτέ και από το Κέντρο Υγείας ζητούν να υπάρχει άτομα να εργάζεται σε αυτά έστω σε συγκεκριμένες μέρες με τη μορφή επισκέπτη.


Στο νοσηλευτικό προσωπικό τα πράγματα είναι σε πολύ καλή κατάσταση αφού υπάρχουν τέσσερις μόνιμες νοσηλεύτριες και υπάρχουν και άλλες δύο με απόσπαση και μετακίνηση.
Ο αριθμός αυτός κρίνεται επαρκής ώστε να βγαίνουν οι βάρδιες τους κι έτσι εκεί το Κέντρο Υγείας θεωρείται καλυμμένο. Πρόβλημα προκύπτει από την παντελή έλλειψη διοικητικού υπαλλήλου, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα άτομο σε αυτό το πόστο.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σύστημα από το οποίο διέπεται το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου σε ότι αφορά το ασθενοφόρο, αφού το όχημα δεν ανήκει στο Κέντρο αλλά στον Δήμο ο οποίος είναι και υπεύθυνος για την χρήση, στελέχωση και κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών.
Αυτό παρουσιάζει ενδιαφέρον μιας και το Κέντρο δεν έχει την ευθύνη αυτή, ενώ αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο όχημα είναι στελεχωμένο με όλες τις βάρδιες εκτός από αυτές ενός ατόμου το οποίο βγήκε πρόσφατα σε σύνταξη.


Σε κάθε περίπτωση η κενή βάρδια είναι η βραδινή ή αυτή των αργιών. Αν σε αυτές τις ώρες προκύψει ανάγκη για ασθενοφόρο τότε υπάρχει κάλυψη από το ΕΚΑΒ το οποίο ωστόσο καλείται να καλύψει μία απόσταση η οποία προσεγγίζει τα έντεκα χιλιόμετρα.


Η κυρία Θεοδώρου αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως δεν υπάρχουν καθόλου αναλώσιμα υλικά στο Κέντρο, παρά μόνο φαρμακευτικό υλικό κι αυτό από το νοσοκομείο της Κορίνθου. Σε ότι αφορά τα αναλώσιμα το ίδιο το προσωπικό προχωρά σε αγορές από την τσέπη του ή λαμβάνει δωρεές υλικών από το ίδιο το νοσοκομείο κάτι που μαρτυρά και την κατάσταση στις προμήθειες στην οποία βρίσκεται η Μονάδα. Η δε έλλειψη διοικητικού προσωπικού καθιστά το έργο των παραγγελιών από το υπάρχον προσωπικό του Κέντρου, αδύνατο και αυτό δικαιολογεί σε ένα βαθμό την αδυναμία προμήθειας υλικών.


Η διευθύντρια σημειώνει στο LIFE2DAY.GR πως το ακτινολογικό και μικροβιολογικό δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ ωστόσο αποτελούν μηχανήματα που υπάρχουν από το 1986 κι αυτό από μόνο του συνιστά πρόβλημα στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του Κέντρου.


Το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου εξυπηρετεί τουλάχιστον τριάντα χιλιάδες άτομα τον χρόνο. Ο αριθμός αυτός ανεβαίνει στις πενήντα έξι χιλιάδες αν προστεθούν και οι υπηρεσίες που παρέχονται από τα Περιφερειακά Ιατρεία. Αξίζει να σημειώσουμε πως στην ευρύτερη περιοχή που καλύπτει το Κέντρο, στους χειμερινούς μήνες υπάρχουν περίπου δεκαπέντε χιλιάδες κόσμου, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός μπορεί και να δεκαπλασιαστεί από τουρίστες, επισκέπτες και επαγγελματίες της περιοχής.

Pin It

Cook name small