Pin It

Της Νικολέτας Ντάμπου 


Χωρίς οδοντίατρο ο νομός Ηλείας και το Κέντρο Υγείας της Γαστούνης και χωρίς φάρμακα αλλά ούτε και πιεσόμετρα καθώς και θερμόμετρα δεν μπορεί να προσφέρει στους ασθενείς και τα φέρνουν από το σπίτι. Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο τοπικό Κέντρο Υγείας, κύριος Κώστας Νικολαβγαίνεις μιλάει στο LIFE2DAY.GR.


Το LIFE2DAY.GR αποτελεί το μοναδικό μέσω μαζικής ενημέρωσης (MME) στην Ελλάδα που καταγράφει καθημερινά ένα ένα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας μας αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μέσα από την νέα στήλη του www.Life2day.grALERT Νοσοκομεία σε Κρίση-Διαβάστε εδώ το προηγούμενο ρεπορτάζ : Κέντρο Υγείας Βελεστίνου:εταιρία αφαίρεσε μηχάνημα γενικής αίµατος

Να σημειώσουμε ότι το LIFE2DAY.GR κάνει καταγραφή των προβλημάτων και αναγκών των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της χώρας μας καθημερινά σ' όλη την Ελλάδα , με σκοπό να τα αναδείξει. Πρόκειται για δουλειά που δεν έχει κάνει ούτε το Υπουργείο Υγείας για να γνωρίζει τις ανάγκες ώστε να ξέρει τι  αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ . Μέχρι σήμερα πληρώνει χωρίς να γνωρίζει τις ανάγκες!


Το σημερινό ρεπορτάζ του LIFE2DAY.GR για τα Νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας ανά την Ελλάδα αφορά στον νομό Ηλείας και συγκεκριμένα στην Γαστούνη, όπου μιλήσαμε με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο τοπικό Κέντρο Υγείας, κύριο Κώστας Νικολαβγαίνεις ο οποίος καταγράφει τις πολλές σημαντικές ελλείψεις γιατρών σε βασικές ειδικότητες, όπως και της απουσίας πληρότητας από νοσηλευτές.


Σημειώνει το  Κέντρο Υγείας Γαστούνης ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, φάρμακα και προβλήματα σε μηχανήματα του Κέντρου και εστιάζει στον φόρτο εργασίας που είναι αντιστρόφως ανάλογος των δυνατοτήτων της μονάδας.


Ο κύριος Νικολαβγαίνεις μας αναφέρει πως μαζί με τα Περιφερειακά Ιατρεία τα οποία στελεχώνουν το Κέντρο Υγείας περιστασιακά και ανά βάρδιες ώστε να βγαίνουν οι εφημερίες, βρίσκονται συνολικά εφτά γενικοί γιατροί. Συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας υπάρχουν δύο μόνιμοι γενικοί γιατροί, ένας παθολόγος, ένας παιδίατρος, αλλά και έξι αγροτικοί γιατροί που ουσιαστικά δίνουν σημαντικές λύσεις στην ομαλή λειτουργία του Κέντρου, το οποίο ωστόσο δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του χώρου ενώ δημιουργεί και ελλείψεις από ειδικότητες που κρίνονται απαραίτητες. Όπως αναφέρει στο LIFE2DAY.GR, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων το Κέντρο Υγείας στην Γαστούνη έχει άμεση ανάγκη από οδοντίατρο ο οποίος έφυγε από το Κέντρο λόγω συνταξιοδότησης αφήνοντας μεγάλο κενό.


Οι νοσηλεύτριες του Κέντρου Υγείας φτάνουν τις εφτά αυτή τη στιγμή με τις ανάγκες να είναι μεγαλύτερες, όμως ενημερωνόμαστε πως υπάρχουν δύο ακόμα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε άδεια.
Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων, αναφέρει πως υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, τα οποία δεν παρέχονται με επάρκεια ενώ οι περισσότερες ελλείψεις αφορούν τα αναλώσιμα υλικά του μικροβιολογικού εργαστηρίου το οποίο πολλές φορές πρακτικά δεν μπορεί να λειτουργήσει.


Ελλείψεις υπάρχουν και σε φάρμακα και άλλο υγειονομικό εξοπλισμό, ενώ και στον ιατροτεχνολογικό συναντώνται πολλά προβλήματα κυρίως εξαιτίας της παλαιότητας των μηχανημάτων. Σε αυτό το σημείο ο κύριος Νικολαβγαίνεις αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει προσφέρει σημαντική βοήθεια στο Κέντρο, μεταξύ άλλων και για την συντήρηση των μηχανημάτων του ακτινολογικού και του μικροβιολογικού εργαστηρίου. Όμως τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ, αφού παρά τις παραγγελίες που έχουν γίνει, εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις ακόμα και σε πιεσόμετρα και θερμόμετρα!


Το Κέντρο Υγείας της Γαστούνης δέχεται καθημερινά περισσότερα από εκατόν πενήντα άτομα, καλύπτοντας πληθυσμό που ξεπερνά τους σαράντα πέντε χιλιάδες καθιστώντας το, το μεγαλύτερο στον νομό, αφού καλύπτει ολόκληρο τον "κάμπο" όπως αναφέρουν οι ντόπιοι, εννοώντας περιοχές από την Κυλλήνη, τον Πηνειό, τον Λέχονα, την Ανδραβίδα και την Ήλιδα.

Pin It