Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Την άμεση παραίτηση του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου ζητούν οι γιατροί της ΠΑΝΔΗΚΙ

Την άμεση παραίτηση του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου ζητούν οι γιατροί της ΠΑΝΔΗΚΙ

Την άμεση παραίτηση του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου -προέδρου του ΠΙΣ, ζητάει η Πανελλήνια Δημοκρατική Κίνηση Γιατρών (ΠΑΝΔΗΚΙ) μετά την ακύρωση της απόφασης να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη κατά του Αγγειοχειρουργού Γ. Ελευθερίου, μέλους του ΔΣ του ΠΙΣ. 

Συγκεκριμένα , με την απόφαση 1489/15.05.2023 του Υπουργού Υγείας ακυρώνεται  η από 5/4/2023 απόφαση της ετερόκλητης πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ – Εξαδάκτυλου) να ασκήσουν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ πειθαρχική δίωξη κατά του Αγγειοχειρουργού Γ. Ελευθερίου, μέλους του ΔΣ του ΠΙΣ, για δήθεν παράβαση καθήκοντος κατά την περίοδο 2019 – 2022 που άσκησε τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα του ΠΙΣ.
Αναλυτικότερα τονίζουν οι γιατροί της ΠΑΝΔΗΚΙ ότι ” Η ενέργειά του Εξαδάκτυλου να ηγηθεί, αυτής της βαθύτατα αντιδημοκρατικής προσπάθειας, της ηθικής εξόντωσης ενός μέλους του Δ.Σ. του Π.Σ. μέσω μίας παράνομης πειθαρχικής δίωξης, με μόνο λόγο ότι ο ίδιος (Γ. Ελευθερίου) και η συνδικαλιστική παράταξη, με την οποία αυτός εξελέγη (ΠΑΝΔΗΚΙ), είναι απέναντι στην προαναφερόμενη ετερόκλητη συμμαχία.Η ετερόκλητη αυτή συμμαχία (ΣΥΡΙΖΑ – Εξαδάκτυλου – Παναγιωτίδη), παρά το γεγονός ότι είχε εκ των προτέρων επισήμως και εγκύρως ενημερωθεί, με πληθώρα νομικών γνωμοδοτήσεων, ότι το ΔΣ του ΠΙΣ,  δεν έχει   ΟΥΔΕΜΙΑ   πειθαρχική αρμοδιότητα έναντι οποιουδήποτε γιατρού (η αρμοδιότητα αυτή προβλέπεται εκ του Νόμου για τα ΔΣ των ιατρικών συλλόγων), προχώρησε εν γνώσει της στην άσκηση παράνομης πειθαρχικής δίωξης με αμιγώς πολιτικά και προσωπικά κίνητρα, για αδίκημα που αυτή εφηύρε.

”Ως εκ τούτου όλοι όσοι ψήφισαν (Εξαδάκτυλος, Βαρνάβας, Κουτσόπουλος, Βαβουρανάκης, Παναγιωτίδης, Ψυχογιός, Τζωρτζίνης, Παπανδρούδης, Ψαλτάκος) την παράνομη αυτή απόφαση είναι εκτεθειμένοι ηθικά, νομικά (αστικά & ποινικά) και πολιτικά, ιδιαίτερα ο Πρόεδρος του ΠΙΣ  Θ. Εξαδάκτυλος. Αυτός είναι και ο λόγος που μας επιβάλλει να ζητήσουμε δημόσια την ΑΜΕΣΗ παραίτηση Εξαδάκτυλου. Η ενέργειά του αυτή, να ηγηθεί, αυτής της βαθύτατα αντιδημοκρατικής προσπάθειας, της ηθικής εξόντωσης ενός μέλους του Δ.Σ. του Π.Σ. μέσω μίας παράνομης πειθαρχικής δίωξης, με μόνο λόγο ότι ο ίδιος (Γ. Ελευθερίου) και η συνδικαλιστική παράταξη, με την οποία αυτός εξελέγη (ΠΑΝΔΗΚΙ), είναι απέναντι στην προαναφερόμενη ετερόκλητη συμμαχία.Η δίωξη αυτή προδήλως εμπεριέχει έντονα στοιχεία πολιτικού και συνδικαλιστικού ρεβανσισμού και έτσι του στερεί, με πασιφανή τρόπο,  το αναγκαίο πολιτικό ήθος και κύρος για να ηγείται του ΠΙΣ, τον οποίο για άλλη μία φορά, με ενέργειές του, εκθέτει ανεπανόρθωτα. Οφείλει, αν έχει την ελάχιστη πολιτική ΕΥΘΙΞΙΑ, να υποβάλλει πάραυτα την παραίτησή του.” , σημειώνουν.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Υπηρεσιακή Υπουργός Υγείας Αναστασία Κοτανίδου: Η προσφορά της την περίοδο της πανδημίας και οι περγαμηνές της

Η δραματική αύξηση της παράνομης κεταμίνης που κατασχέθηκε από τις αρχές προκαλεί ανησυχία για την αυξανόμενη ψυχαγωγική χρήση

ΠΙΣ : Επανεκλογή του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου

Αντιδράσεις μετά τη δήλωση του κ. Εξαδάκτυλου για τους ανεμβολίαστους που νοσούν

Ανησυχία ειδικών για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα - Έκκληση στους 50αρηδες για άμεσο εμβολιασμό

Πάσχα στην πόλη και φέτος -Γιατί η κυβέρνηση απορρίπτει άνοιγμα μετακινήσεων από νομό σε νομό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού: Δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΟΠΥΥ αιμοκαθάρσεις το 2020

Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού: Ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να μην καλύψει ασφαλιστικά τις αιμοκαθάρσεις που διενεργήθηκαν εν μέσω πανδημίας Covid-19 για 10 μήνες μέσα στο έτος 2020.

Η ζέστη μπορεί να συνέβαλε σε τέσσερα ανθρώπινα κρούσματα γρίπης των πτηνών στο Κολοράντο

«Η γρίπη των πτηνών ήταν, από την άποψη της υγείας των ζώων, το κύριο μέλημά μας», είπε ο Giles. «Η πρόκληση, και νομίζω ότι η βιομηχανία ανταποκρίθηκε καλά σε αυτήν, ήταν η διατήρηση της κατάστασης ετοιμότητας και επείγουσας ανάγκης και η εστίαση στη βιοασφάλεια, και νομίζω ότι αυτό έχει επιτευχθεί».

Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα αποτελούν σχεδόν τα 2/3 της πρόσληψης θερμίδων των εφήβων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ελπίζουμε ότι αυτά τα στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να σχεδιάσουν πιο αποτελεσματικές πολιτικές για την καταπολέμηση των αρνητικών επιπτώσεων της υπερεπεξεργασμένης κατανάλωσης τροφίμων στους νέους και των κυματιστικών επιπτώσεων που έχει αυτό στη δημόσια υγεία».

Συνεδριάζει το απόγευμα ο ΠΙΣ για την επίταξη ιδιωτών γιατρών

ΠΙΣ επίταξη: "Πριν αναγκαστούμε να πάμε σε μέτρα τα οποία είναι πιο σκληρά, ζητώ πραγματικά από τους τοπικούς ιατρικούς συλλόγους και από όλους να αναλογιστούν εδώ όχι την ατομική ευθύνη αλλά την κοινωνική ευθύνη.", ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Close Icon