Ρεπορτάζ Υγείας

Την άμεση παραίτηση του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου ζητούν οι γιατροί της ΠΑΝΔΗΚΙ

Την άμεση παραίτηση του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου ζητούν οι γιατροί της ΠΑΝΔΗΚΙ

Την άμεση παραίτηση του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου -προέδρου του ΠΙΣ, ζητάει η Πανελλήνια Δημοκρατική Κίνηση Γιατρών (ΠΑΝΔΗΚΙ) μετά την ακύρωση της απόφασης να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη κατά του Αγγειοχειρουργού Γ. Ελευθερίου, μέλους του ΔΣ του ΠΙΣ. 

Συγκεκριμένα , με την απόφαση 1489/15.05.2023 του Υπουργού Υγείας ακυρώνεται  η από 5/4/2023 απόφαση της ετερόκλητης πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ – Εξαδάκτυλου) να ασκήσουν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ πειθαρχική δίωξη κατά του Αγγειοχειρουργού Γ. Ελευθερίου, μέλους του ΔΣ του ΠΙΣ, για δήθεν παράβαση καθήκοντος κατά την περίοδο 2019 – 2022 που άσκησε τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα του ΠΙΣ.
Αναλυτικότερα τονίζουν οι γιατροί της ΠΑΝΔΗΚΙ ότι ” Η ενέργειά του Εξαδάκτυλου να ηγηθεί, αυτής της βαθύτατα αντιδημοκρατικής προσπάθειας, της ηθικής εξόντωσης ενός μέλους του Δ.Σ. του Π.Σ. μέσω μίας παράνομης πειθαρχικής δίωξης, με μόνο λόγο ότι ο ίδιος (Γ. Ελευθερίου) και η συνδικαλιστική παράταξη, με την οποία αυτός εξελέγη (ΠΑΝΔΗΚΙ), είναι απέναντι στην προαναφερόμενη ετερόκλητη συμμαχία.Η ετερόκλητη αυτή συμμαχία (ΣΥΡΙΖΑ – Εξαδάκτυλου – Παναγιωτίδη), παρά το γεγονός ότι είχε εκ των προτέρων επισήμως και εγκύρως ενημερωθεί, με πληθώρα νομικών γνωμοδοτήσεων, ότι το ΔΣ του ΠΙΣ,  δεν έχει   ΟΥΔΕΜΙΑ   πειθαρχική αρμοδιότητα έναντι οποιουδήποτε γιατρού (η αρμοδιότητα αυτή προβλέπεται εκ του Νόμου για τα ΔΣ των ιατρικών συλλόγων), προχώρησε εν γνώσει της στην άσκηση παράνομης πειθαρχικής δίωξης με αμιγώς πολιτικά και προσωπικά κίνητρα, για αδίκημα που αυτή εφηύρε.

”Ως εκ τούτου όλοι όσοι ψήφισαν (Εξαδάκτυλος, Βαρνάβας, Κουτσόπουλος, Βαβουρανάκης, Παναγιωτίδης, Ψυχογιός, Τζωρτζίνης, Παπανδρούδης, Ψαλτάκος) την παράνομη αυτή απόφαση είναι εκτεθειμένοι ηθικά, νομικά (αστικά & ποινικά) και πολιτικά, ιδιαίτερα ο Πρόεδρος του ΠΙΣ  Θ. Εξαδάκτυλος. Αυτός είναι και ο λόγος που μας επιβάλλει να ζητήσουμε δημόσια την ΑΜΕΣΗ παραίτηση Εξαδάκτυλου. Η ενέργειά του αυτή, να ηγηθεί, αυτής της βαθύτατα αντιδημοκρατικής προσπάθειας, της ηθικής εξόντωσης ενός μέλους του Δ.Σ. του Π.Σ. μέσω μίας παράνομης πειθαρχικής δίωξης, με μόνο λόγο ότι ο ίδιος (Γ. Ελευθερίου) και η συνδικαλιστική παράταξη, με την οποία αυτός εξελέγη (ΠΑΝΔΗΚΙ), είναι απέναντι στην προαναφερόμενη ετερόκλητη συμμαχία.Η δίωξη αυτή προδήλως εμπεριέχει έντονα στοιχεία πολιτικού και συνδικαλιστικού ρεβανσισμού και έτσι του στερεί, με πασιφανή τρόπο,  το αναγκαίο πολιτικό ήθος και κύρος για να ηγείται του ΠΙΣ, τον οποίο για άλλη μία φορά, με ενέργειές του, εκθέτει ανεπανόρθωτα. Οφείλει, αν έχει την ελάχιστη πολιτική ΕΥΘΙΞΙΑ, να υποβάλλει πάραυτα την παραίτησή του.” , σημειώνουν.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Υπηρεσιακή Υπουργός Υγείας Αναστασία Κοτανίδου: Η προσφορά της την περίοδο της πανδημίας και οι περγαμηνές της

Η δραματική αύξηση της παράνομης κεταμίνης που κατασχέθηκε από τις αρχές προκαλεί ανησυχία για την αυξανόμενη ψυχαγωγική χρήση

ΠΙΣ : Επανεκλογή του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου

Αντιδράσεις μετά τη δήλωση του κ. Εξαδάκτυλου για τους ανεμβολίαστους που νοσούν

Ανησυχία ειδικών για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα - Έκκληση στους 50αρηδες για άμεσο εμβολιασμό

Πάσχα στην πόλη και φέτος -Γιατί η κυβέρνηση απορρίπτει άνοιγμα μετακινήσεων από νομό σε νομό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι χειρουργοί πρέπει να αντιμετωπίσουν τρεις παγκόσμιες προκλήσεις στον τομέα της υγείας για να σώζουν ζωές, λένε οι ερευνητές

"Ωστόσο, η πραγματική βελτίωση των ζωών απαιτεί από τους ερευνητές της χειρουργικής να χρησιμοποιήσουν το επόμενο τέταρτο του αιώνα για να αντιμετωπίσουν τα πιο πιεστικά ερωτήματα σχετικά με την ισότητα και την πρόσβαση, τον ρόλο της χειρουργικής στη δημόσια υγεία και τη βιωσιμότητα".

Πρόγραμμα νοσοκομειακού περπατήματος υπό επίβλεψη μπορεί να μειώσει τις εισαγωγές ηλικιωμένων σε εξειδικευμένη νοσηλευτική μονάδα 

Παρόλα αυτά, οι συγγραφείς λένε ότι τα ευρήματά τους υποδηλώνουν πως τα συστήματα υγείας θα πρέπει να εξετάσουν τα προγράμματα νοσοκομειακού περιπάτου ως ένα λογικό μέσο για τη βελτίωση της ποιότητας της περίθαλψης των ηλικιωμένων ενηλίκων. Απαιτείται περαιτέρω ανάπτυξη στρατηγικών για την υποστήριξη των νοσοκομείων στην εφαρμογή νέων κλινικών προγραμμάτων για την ενίσχυση της επίδρασής τους.