Ρεπορτάζ Υγείας

ΠΙΣ : Επανεκλογή του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου

ΠΙΣ : Επανεκλογή του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου

ΠΙΣ: Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εκλέχθηκε και πάλι Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, στις εκλογές που έλαβαν χώρα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εκλέχθηκε και πάλι Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, στις εκλογές που έλαβαν χώρα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου. Μάλιστα η συμμετοχή των εκλεκτόρων από ολόκληρη την Ελλάδα υπήρξε εντυπωσιακή, καθώς από τους 509 με δικαίωμα ψήφου, οι 506 πράγματι προσήλθαν στην κάλπη (ποσοστό 99,4%).

“Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) για την΄ανάδειξη του νέου Δ.Σ., με τη συμμετοχή του 99,4% των εκλεκτόρων από όλη τη χώρα. Είναι η πρώτη φορά που οι εκλογές για την εκπροσώπηση των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας στον ΠΙΣ πραγματοποιούνται με ψηφιακές κάλπες, αφού αξιοποιήθηκε το πιο σύγχρονο τεχνολογικό σύστημα για την ψηφοφορία. Πρόκειται για μία απολύτως αδιάβλητη διαδικασία μέσω της οποίας ο ΠΙΣ εξασφαλίζει πόρους για το ιατρικό σώμα.

Οι γιατροί μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους, ενώ και τα αποτελέσματα των εκλογών εξάγονται άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις. Πριν από το άνοιγμα της κάλπης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο Γενική Συνέλευση παρουσία όλων των εκλεκτόρων του σώματος στην οποία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΠΙΣ για το 2023, καθώς και τα πεπραγμένα των προηγούμενων ετών. Στις εκλογές ψήφισαν συνολικά 506 γιατροί- εκλέκτορες από τους 509 που είχαν δικαίωμα ψήφου.”

Σήμερα το πρωί έπειτα από συνεδρίαση του νέου ΔΣ, ο ΠΙΣ συγκροτήθηκε σε σώμα με την ακόλουθη σύνθεση:

  • Πρόεδρος: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ
  • Α ́ Αντιπρόεδρος: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
  • Β ́ Αντιπρόεδρος: ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ
  • Γενικός Γραμματέας: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
  • Ταμίας: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ
  • Μέλη: Βαβουρανάκης Χάρης, Ελευθερίου Γεώργιος, Καψαμπέλης Παύλος, Καλιαμπάκος Σωτήριος, Μαστοράκου Αννα, Παπάζογλου Χρήστος, Παπανδρούδης Ανδρέας, Τζίμα Κορίνα, Τζωρτζίνης Δημήτριος, Ψαλτάκος Μιχαήλ.”
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γεώργιος Φραγγίδης στο healthweb: Χάθηκε η ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στα Νοσοκομεία

Ολόκληρη η ομιλία της Μίνας Γκάγκα στη Βουλή για ν/σ στην Δευτεροβάθμια περίθαλψη

ΙΣΑ-Παρέμβαση Πατούλη για να διασφαλιστεί η ισοτιμία της ιατρικής υπογραφής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το νοσοκομείο Καβάλας κατασκευάζει υβριδική αίθουσα χειρουργείου

Νοσοκομείο Καβάλας: Το νοσοκομείο Καβάλας επισκέφτηκε η γενική γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη η οποία συνεχάρη τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας για την καθιέρωση χειρουργείου ημέρας.

Εγκέφαλος Υγεία - Ο ρόλος της διατροφής και της άσκησης στην ανάσχεση νευροεκφυλιστικών παθήσεων

Όπως επισήμανε ο Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΤΕΦΦΑ, Χαράλαμπος Τσορμπατζούδης, η άσκηση συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάσχεση νευροεκφυλιστικών παθήσεων και μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη του Αλτσχάιμερ.

Ο θηλασμός συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα σωματικού λίπους στην ηλικία των εννέα ετών

«Τα πρότυπα διατροφής των βρεφών, ειδικά η μικρότερη διάρκεια θηλασμού, η πρώιμη εισαγωγή σόδας και η κοινή τους επίδραση, μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα σωματικού λίπους αργότερα στην παιδική ηλικία».

Ανακαλύφθηκαν ιοί ως νέα θεραπευτική επιλογή της ατοπικής δερματίτιδας

Ενώ αυτό καθιστά πρόκληση για τους επιστήμονες να εντοπίσουν τον τύπο του φάγου που απαιτείται για έναν συγκεκριμένο σκοπό, τους δίνει επίσης τη δυνατότητα να τους χρησιμοποιούν στοχευμένα.