Ρεπορτάζ Υγείας

Εξαδάκτυλος ανεμβολίαστοι νοσήλια: Διαστάσεις χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι αντιδράσεις στη δήλωση του Προέδρου του ΠΙΣ

Εξαδάκτυλος ανεμβολίαστοι νοσήλια: Διαστάσεις χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι αντιδράσεις στη δήλωση του Προέδρου του ΠΙΣ

Εξαδάκτυλος ανεμβολίαστοι νοσήλια: Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Θανάσης Εξαδάκτυλος, ανέφερε σε χτεσινή δήλωσή του ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και νοσήσουν εν τέλει με κορωνοϊό, θα πρέπει να πληρώνουν ένα μέρος από τα έξοδα που σχετίζονται με τη νοσηλεία τους στις νοσοκομειακές δομές της χώρας.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Θανάσης Εξαδάκτυλος, ανέφερε σε χτεσινή δήλωσή του ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και νοσήσουν εν τέλει με κορωνοϊό, θα πρέπει να πληρώνουν ένα μέρος από τα έξοδα που σχετίζονται με τη νοσηλεία τους στις νοσοκομειακές δομές της χώρας. Ο λόγος για τον οποίο υποστήριξε αυτή την πρόταση είναι ότι δεν εμβολιάζονται και κατ’ επέκταση νοσούν από δική τους επιλογή. Επιπλέον, δείχνουν πως δεν σέβονται καθόλου το σύνολο των εμβολιασμένων. Επομένως θα πρέπει να επωμιστούν κάποιο από το κόστος που πέφτει στους ώμους της Υγείας. Ακολουθώντας την δήλωση αυτή, πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν δημόσια την αντίθεσή τους και κράτησαν σαφείς αποστάσεις.

Δημόσιες δηλώσεις ενάντια στην άποψη του κ. Εξαδάκτυλου

Ο Γενικός Γραμματέας του ΠΙΣ, κ. Γ. Ελευθερίου, ήταν σαφώς αντίθετος με τις απόψεις που εξέφρασε ο κ. Εξαδάκτυλος: “Οι απόψεις του Προέδρου του ΠΙΣ κ. Α. Εξαδάκτυλου πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι το κόστος της νοσηλείας τους και να μην καλύπτονται δωρεάν από το ΕΣΥ, ΔΕΝ απηχούν τις απόψεις του ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, αλλά ούτε και τις απόψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων, της Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ και του ιατρικού σώματος. Ο γιατρός που υπηρετεί στο ΕΣΥ, σύμφωνα με τον όρκο του Ιπποκράτη και τους Νόμους του Κράτους, περιθάλπει  ΔΩΡΕΑΝ όλους τους ασθενείς, ανεξαρτήτως θέσεων, πολιτικών απόψεων ή ιδεολογιών.”

Αντίθετος είναι και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καθώς θεωρεί πως πρόκειται για αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών να δέχονται απρόσκοπτα τις υπηρεσίες Υγείας δωρεάν. Οι διακρίσεις δεν θα πρέπει να αποτελούν κομμάτι της υγειονομικής περίθαλψης: “Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ο ιατρικός κόσμος έχουν την υποχρέωση να περιθάλπουν χωρίς διακρίσεις τον κάθε ασθενή, παρέχοντας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, για την πρόληψη και τη θεραπεία του. Η πολιτεία υποχρεούται να παρέχει σε όλους τους πολίτες δωρεάν περίθαλψη και ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Ατυχείς απόψεις περί του αντιθέτου απ’ όπου και εάν προέρχονται σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.”

Αλλά και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) με Πρόεδρο την κα Παγώνη καταδίκασε τη δήλωση του Προέδρου του ΠΙΣ, καλώντας το ΔΣ και τη Συνέλευση να πράξει τα δέοντα: “Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις από Πέμπτη 18/11/21 δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας του προέδρου του ΠΙΣ κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου, πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι τα νοσήλια. Αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ. Με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (π.χ. καπνιστές, απρόσεκτοι οδηγοί κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία τους. Δηλαδή, να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 19/11 - 7.805 νέα κρούσματα – 91 νεκροί – 575 διασωληνωμένοι

Σε νέο πλαίσιο η καθημερινότητα από Δευτέρα - Πού, πώς και σε ποιους θα επιτρέπεται η πρόσβαση

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αποκλείονται οι ανεμβολίαστοι από όλους τους κλειστούς χώρους από Δευτέρα 22/11

Κορωνοϊός 18/11 - 7.317 νέα κρούσματα – 63 νεκροί – 556 διασωληνωμένοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός Κρούσματα 22/01: 18.333 νέα κρούσματα – 73 νεκροί – 668 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 22/01: 18.333 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 668, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 73 νέοι θάνατοι.

Ποια τα χαρακτηριστικά και συμπτώματα της υποομάδας της Όμικρον

Όμικρον 2 ΕΟΔΥ: Ο ΕΟΔΥ προέβη σε διευκρινιστικές εξηγήσεις ως προς την ύπαρξη της νέας υποομάδας της Όμικρον, καθώς και σε σχέση με τις ιδιότητες που παρουσιάζει αλλά και την σοβαρότητα που δείχνει να έχει η νόσηση με αυτό το στέλεχος.

Οι περισσότερες περιπτώσεις του συνδρόμου της Αβάνας δεν προκαλούνται από ξένο αντίπαλο

"Ενώ έχουμε καταλήξει σε ορισμένα σημαντικά ενδιάμεσα ευρήματα, δεν έχουμε τελειώσει. Θα συνεχίσουμε την αποστολή για τη διερεύνηση αυτών των περιστατικών και την παροχή πρόσβασης σε φροντίδα παγκόσμιας κλάσης για όσους τη χρειάζονται", είπε ο Μπερνς.