Ρεπορτάζ Υγείας

Εξαδάκτυλος ανεμβολίαστοι νοσήλια: Διαστάσεις χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι αντιδράσεις στη δήλωση του Προέδρου του ΠΙΣ

Εξαδάκτυλος ανεμβολίαστοι νοσήλια: Διαστάσεις χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι αντιδράσεις στη δήλωση του Προέδρου του ΠΙΣ

Εξαδάκτυλος ανεμβολίαστοι νοσήλια: Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Θανάσης Εξαδάκτυλος, ανέφερε σε χτεσινή δήλωσή του ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και νοσήσουν εν τέλει με κορωνοϊό, θα πρέπει να πληρώνουν ένα μέρος από τα έξοδα που σχετίζονται με τη νοσηλεία τους στις νοσοκομειακές δομές της χώρας.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Θανάσης Εξαδάκτυλος, ανέφερε σε χτεσινή δήλωσή του ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και νοσήσουν εν τέλει με κορωνοϊό, θα πρέπει να πληρώνουν ένα μέρος από τα έξοδα που σχετίζονται με τη νοσηλεία τους στις νοσοκομειακές δομές της χώρας. Ο λόγος για τον οποίο υποστήριξε αυτή την πρόταση είναι ότι δεν εμβολιάζονται και κατ’ επέκταση νοσούν από δική τους επιλογή. Επιπλέον, δείχνουν πως δεν σέβονται καθόλου το σύνολο των εμβολιασμένων. Επομένως θα πρέπει να επωμιστούν κάποιο από το κόστος που πέφτει στους ώμους της Υγείας. Ακολουθώντας την δήλωση αυτή, πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν δημόσια την αντίθεσή τους και κράτησαν σαφείς αποστάσεις.

Δημόσιες δηλώσεις ενάντια στην άποψη του κ. Εξαδάκτυλου

Ο Γενικός Γραμματέας του ΠΙΣ, κ. Γ. Ελευθερίου, ήταν σαφώς αντίθετος με τις απόψεις που εξέφρασε ο κ. Εξαδάκτυλος: “Οι απόψεις του Προέδρου του ΠΙΣ κ. Α. Εξαδάκτυλου πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι το κόστος της νοσηλείας τους και να μην καλύπτονται δωρεάν από το ΕΣΥ, ΔΕΝ απηχούν τις απόψεις του ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, αλλά ούτε και τις απόψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων, της Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ και του ιατρικού σώματος. Ο γιατρός που υπηρετεί στο ΕΣΥ, σύμφωνα με τον όρκο του Ιπποκράτη και τους Νόμους του Κράτους, περιθάλπει  ΔΩΡΕΑΝ όλους τους ασθενείς, ανεξαρτήτως θέσεων, πολιτικών απόψεων ή ιδεολογιών.”

Αντίθετος είναι και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καθώς θεωρεί πως πρόκειται για αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών να δέχονται απρόσκοπτα τις υπηρεσίες Υγείας δωρεάν. Οι διακρίσεις δεν θα πρέπει να αποτελούν κομμάτι της υγειονομικής περίθαλψης: “Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ο ιατρικός κόσμος έχουν την υποχρέωση να περιθάλπουν χωρίς διακρίσεις τον κάθε ασθενή, παρέχοντας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, για την πρόληψη και τη θεραπεία του. Η πολιτεία υποχρεούται να παρέχει σε όλους τους πολίτες δωρεάν περίθαλψη και ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Ατυχείς απόψεις περί του αντιθέτου απ’ όπου και εάν προέρχονται σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.”

Αλλά και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) με Πρόεδρο την κα Παγώνη καταδίκασε τη δήλωση του Προέδρου του ΠΙΣ, καλώντας το ΔΣ και τη Συνέλευση να πράξει τα δέοντα: “Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις από Πέμπτη 18/11/21 δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας του προέδρου του ΠΙΣ κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου, πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι τα νοσήλια. Αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ. Με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (π.χ. καπνιστές, απρόσεκτοι οδηγοί κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία τους. Δηλαδή, να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 19/11 - 7.805 νέα κρούσματα – 91 νεκροί – 575 διασωληνωμένοι

Σε νέο πλαίσιο η καθημερινότητα από Δευτέρα - Πού, πώς και σε ποιους θα επιτρέπεται η πρόσβαση

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αποκλείονται οι ανεμβολίαστοι από όλους τους κλειστούς χώρους από Δευτέρα 22/11

Κορωνοϊός 18/11 - 7.317 νέα κρούσματα – 63 νεκροί – 556 διασωληνωμένοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το νοσοκομείο Καβάλας κατασκευάζει υβριδική αίθουσα χειρουργείου

Νοσοκομείο Καβάλας: Το νοσοκομείο Καβάλας επισκέφτηκε η γενική γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη η οποία συνεχάρη τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας για την καθιέρωση χειρουργείου ημέρας.

Εγκέφαλος Υγεία - Ο ρόλος της διατροφής και της άσκησης στην ανάσχεση νευροεκφυλιστικών παθήσεων

Όπως επισήμανε ο Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΤΕΦΦΑ, Χαράλαμπος Τσορμπατζούδης, η άσκηση συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάσχεση νευροεκφυλιστικών παθήσεων και μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη του Αλτσχάιμερ.

Ο θηλασμός συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα σωματικού λίπους στην ηλικία των εννέα ετών

«Τα πρότυπα διατροφής των βρεφών, ειδικά η μικρότερη διάρκεια θηλασμού, η πρώιμη εισαγωγή σόδας και η κοινή τους επίδραση, μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα σωματικού λίπους αργότερα στην παιδική ηλικία».

Ανακαλύφθηκαν ιοί ως νέα θεραπευτική επιλογή της ατοπικής δερματίτιδας

Ενώ αυτό καθιστά πρόκληση για τους επιστήμονες να εντοπίσουν τον τύπο του φάγου που απαιτείται για έναν συγκεκριμένο σκοπό, τους δίνει επίσης τη δυνατότητα να τους χρησιμοποιούν στοχευμένα.