Πολιτική Υγείας

Τροχαία: Νέες πολιτικές δηλώσεις για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων

Τροχαία: Νέες πολιτικές δηλώσεις για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων

Τροχαία: Η νέα πολιτική δήλωση για μείωση στο μισό των θανάτων και τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα έως το 2030 αποτελεί επίτευγμα ορόσημο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαιρετίζει την πολιτική δήλωση που υιοθέτησαν τα κράτη μέλη κατά τη Σύνοδο Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Οδική Ασφάλεια. Δεσμεύεται να μειώσει τους θανάτους και τους τραυματισμούς από τροχαία ατυχήματα κατά 50% έως το 2030, ορόσημο για την οδική ασφάλεια και τη βιώσιμη κινητικότητα.

Τι αναφέρει ο ΠΟΥ για τα τροχαία ατυχήματα έως το 2030

Η οδική ασφάλεια επηρεάζει όλους. Πηγαίνουμε καθημερινά από τα σπίτια μας σε δρόμους που μας μεταφέρουν στις δουλειές μας, στα σχολεία και για να καλύψουμε τις ζωτικές καθημερινές μας ανάγκες. Ωστόσο, τα συστήματα μεταφορών μας παραμένουν πολύ επικίνδυνα. Κανένας θάνατος δεν πρέπει να είναι αποδεκτός στους δρόμους μας. Το μέλλον της κινητικότητας θα πρέπει να προάγει την υγεία και την ευημερία, να προστατεύει το περιβάλλον και να ωφελεί όλους. Θα απαιτήσει μετασχηματιστική ηγεσία από τα υψηλότερα επίπεδα διακυβέρνησης να ενεργήσει σύμφωνα με την Πολιτική Διακήρυξη για να γίνει αυτό το όραμα πραγματικότητα.

Σε όλο τον κόσμο, τα τροχαία δυστυχήματα σκοτώνουν σήμερα περίπου 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, περισσότερα από 2 κάθε λεπτό και περισσότερο από το 90% συμβαίνουν σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Τα τροχαία είναι ο μεγαλύτερος δολοφόνος παιδιών και νέων παγκοσμίως. Περισσότεροι από 50 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει στους δρόμους του κόσμου από την εφεύρεση του αυτοκινήτου, περισσότεροι από τον αριθμό των θανάτων στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ή σε μερικές από τις χειρότερες παγκόσμιες επιδημίες.

Ο ΠΟΥ είναι ο κύριος οργανισμός για την οδική ασφάλεια στα Ηνωμένα Έθνη και υποστήριξε τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στην προετοιμασία αυτής της Συνάντησης Υψηλού Επιπέδου σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες του ΟΗΕ. Μέσω της διακήρυξης, οι κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο δεσμεύονται να παρέχουν ηγεσία και συντονισμό στο υψηλότερο επίπεδο διακυβέρνησης για να διασφαλίσουν ότι όλα τα μέρη της κοινωνίας θα συμπεριληφθούν στην οδική ασφάλεια και θα δεσμευτούν να ενισχύσουν τις πολιτικές και τις ενέργειες για τη μείωση των θανάτων και των τραυματισμών. Η διακήρυξη ζητά την ανάπτυξη και χρηματοδότηση εθνικών και τοπικών σχεδίων με σαφείς στόχους και χρηματοδότηση.

“Οι θάνατοι από τροχαία ανατρέπουν αμέτρητες ζωές και κοστίζουν στις χώρες περίπου το 3% του ΑΕΠ κάθε χρόνο”, σημειώνει ο Δρ Ετιέν Κρουγκ, Διευθυντής του Τμήματος Κοινωνικών Καθοριστικών Παραγόντων Υγείας, ΠΟΥ. “Αυτό είναι ένα απαράδεκτο τίμημα για την κινητικότητα. Η τοποθέτηση της ασφάλειας στην καρδιά των συστημάτων κινητικότητάς μας είναι επείγουσα υγειονομική, οικονομική και ηθική επιταγή. Ας εργαστούμε μαζί για να κλιμακώσουμε αυτό που λειτουργεί, να σώσουμε ζωές και να χτίσουμε δρόμους για τη ζωή”. Τον Σεπτέμβριο του 2020, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα για την ανακήρυξη της Δεκαετίας Δράσης για την Οδική Ασφάλεια 2021–2030.

Ο ΠΟΥ και οι περιφερειακές επιτροπές του ΟΗΕ, σε συνεργασία με άλλους εταίρους στη Συνεργασία Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ, έχουν αναπτύξει ένα Παγκόσμιο Σχέδιο για τη Δεκαετία Δράσης, το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2021. Το σχέδιο απαιτεί συνεχείς βελτιώσεις στο σχεδιασμό των δρόμων και των οχημάτων, τη βελτίωση των νόμων και της επιβολής του νόμου και την παροχή έγκαιρης, σωτήριας φροντίδας έκτακτης ανάγκης για τους τραυματίες. Επιπλέον, προωθεί υγιείς και περιβαλλοντικά ορθούς τρόπους μεταφοράς. Υπογραμμίζει επίσης ότι η ευθύνη για την οδική ασφάλεια εκτείνεται πολύ πέρα ​​από την υγεία και τις μεταφορές.

Οι πολεοδόμοι και οι μηχανικοί πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλεια ως βασική αξία σε όλες τις υποδομές μεταφορών, ενώ οι επιχειρήσεις μπορούν να επηρεάσουν και να συμβάλουν στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας εφαρμόζοντας αρχές ασφαλείας σε όλες τις αλυσίδες αξίας τους. Οι χώρες και οι πόλεις που καθοδηγούνται από το σχέδιο βλέπουν δραματικές μειώσεις στους θανάτους. Για παράδειγμα, η πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, μείωσε στο μισό τους θανάτους σε διάστημα 10 ετών μέσω μιας σειράς ολοκληρωμένων ενεργειών, συμπεριλαμβανομένων ευρέων τεχνικών βελτιώσεων και ρυθμιστικών μεταρρυθμίσεων που καθοδηγήθηκαν από ισχυρή ηγεσία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

LeasePlan και Draeger: Συνεργασία για την καταπολέμηση των τροχαίων που σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ

Τα λειτουργικά μοτίβα σάς δίνουν ένα σχέδιο για τη βελτίωση της κινητικότητας και της δύναμης

Ο Αλέξης Κούγιας ενεπλάκη το βράδυ της Τρίτης σε ένα ακόμη τροχαίο

Πώς επιδρά η αλλαγή ώρας στην υγεία μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι ο μισός πληθυσμός της Γάζας λιμοκτονεί

Γάζα πόλεμος: Θέση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον νότιο Λίβανο χτυπήθηκε χθες Σάββατο, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματισμοί, έκαναν γνωστό τα Ηνωμένα Έθνη, προσθέτοντας πως προσπαθούν να εξακριβώσουν ποιοι άνοιξαν πυρ εναντίον των κυανόκρανων.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Εγκαίνια έργου για καθαρό νερό σε πάνω από 55.000 κατοίκους της Καρδίτσας

Το έργο θα υδροδοτεί 42 οικισμούς της ανατολικής πλευράς της Π.Ε. Καρδίτσας, στους Δήμους Σοφάδων, Παλαμά και Καρδίτσας, από τη λίμνη του Σμοκόβου. Περιλαμβάνει δίκτυο μεταφοράς και διανομής συνολικού μήκους περίπου 190 χιλιομέτρων, με τέσσερα τοπικά αντλιοστάσια ανύψωσης.

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλία - Ανακοίνωσε σχέδιο μετεγκατάστασης του χωριού Μεταμόρφωση

Και να διαβεβαιώσω επίσης και τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας ότι θα εξακολουθούμε να τους στηρίζουμε. Ήδη γνωρίζουν ότι έχουν καταβληθεί οι πρώτες αποζημιώσεις με μεγάλη ταχύτητα και σε τιμές οι οποίες πιστεύω ότι ξεπέρασαν και τις προσδοκίες πολλών.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού δύο ψαράδες για ανθρωποκτονία από πρόθεση του Σήφη βαλυράκη

 Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Μανώλης Φωτάκης, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την οικογένεια Βαλυράκη, ανέφερε ότι «δύο είναι τα θετικά σημεία ότι η υπόθεση πάει στα δικαστήρια και ότι θα εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.