Πολιτική Υγείας

ΠΟΥ: Υποστηρίζει φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις υγείας της Ινδονησίας

ΠΟΥ: Υποστηρίζει φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις υγείας της Ινδονησίας

ΠΟΥ: Το 2024 και το 2025, θα συνεχίσει να ενισχύει την υποστήριξη παρακολούθησης των δαπανών για φάρμακα για τον συνεχή μετασχηματισμό του συστήματος υγείας και για ένα πιο υγιές, πιο δίκαιο και βιώσιμο μέλλον για όλους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023 και έως το 2024, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) παρείχε σημαντική υποστήριξη στο Υπουργείο Υγείας της Ινδονησίας για την ενίσχυση του συστήματος των Εθνικών Λογαριασμών Υγείας (NHA), με στόχο τη δημιουργία οικονομικών πληροφοριών υψηλής ποιότητας για τη βελτίωση της λήψης αποφάσεων για το σύστημα υγείας και συμβάλλουν στην επίτευξη καθολικής κάλυψης υγείας.

Οι NHA παρέχουν στους εθνικούς και υποεθνικούς φορείς χάραξης πολιτικής μια συστηματική περιγραφή των χρηματοοικονομικών ροών που σχετίζονται με την κατανάλωση αγαθών και υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης. Αυτό παρέχει βασικές πληροφορίες για το σύστημα υγείας από δημοσιονομική άποψη, συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη λήψη αποφάσεων και καθιστά δυνατή τη συνολική ποσοτική ανάλυση τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Το 2023 το Υπουργείο Υγείας της Ινδονησίας δεσμεύτηκε να βελτιώσει το σύστημα NHA του, με έμφαση στην αντιμετώπιση βασικών προκλήσεων όπως ο κατακερματισμός των δεδομένων και η χρήση των δημόσιων δεδομένων. Στόχος του ήταν να γεφυρώσει τις διαφορές μεταξύ του System of Health Accounts (SHA) 2011 και του πλαισίου NHA της χώρας.

Από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο, ο ΠΟΥ πραγματοποίησε μια σειρά διαβουλεύσεων για την ανάλυση και την ευθυγράμμιση των δεδομένων φαρμακευτικών δαπανών – συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων δαπανών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (PHC) – με στόχο τη βελτίωση της ενημερωμένης και στρατηγικής λήψης αποφάσεων. Από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο, ο ΠΟΥ βοήθησε στην ενίσχυση της παρακολούθησης των δαπανών ασθενειών, ενσωματώνοντας βέλτιστες πρακτικές και διδάγματα από μια σειρά χωρών και βοηθώντας στη βελτίωση της παρακολούθησης των δαπανών της Εθνικής Ασφάλισης Υγείας (JKN) με βάση τις ασθένειες.

Και σε ένα εργαστήριο που συγκλήθηκε από τον ΠΟΥ τον Οκτώβριο – με εταίρους από την Κίνα, τη Σρι Λάνκα, την Ταϊλάνδη και το Ηνωμένο Βασίλειο – οι συμμετέχοντες εξέτασαν τον καλύτερο τρόπο για να βελτιώσουν τη διασφάλιση ποιότητας δεδομένων, τα προγράμματα δαπανών από την τσέπη και την ανάλυση των δαπανών για την υγεία. Το 2024 και το 2025, ο ΠΟΥ θα συνεχίσει να ενισχύει την υποστήριξη για την παραγωγή NHA, τον λογαριασμό ασθενειών, την παρακολούθηση των δαπανών για φάρμακα και PHC, δεσμευμένος για συνεχή μετασχηματισμό του συστήματος υγείας και ένα πιο υγιές, πιο δίκαιο και βιώσιμο μέλλον για όλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιο είναι το πιο νόστιμο ινδονησιακό πιάτο;

ΠΟΥ: Ανθρωπιστική αποστολή στο νοσοκομείο Al-Shifa στη Γάζα

Κλιμακώνεται η παγκόσμια απειλή ιλαράς με τα μη εμβολιασμένα παιδιά

ΠΟΥ: Η απόκριση στη φυματίωση ανακάμπτει από την πανδημία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: «Ο ΕΟΠΥΥ μεθοδικά, σταθερά και αποφασιστικά μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό Οργανισμό εστιάζοντας πάντα στην βέλτιστη εξυπηρέτηση του ασθενή».

Μητσοτάκης: Δέσμευσή μας να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση μιας πιο ισότιμης κοινωνίας

Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό για τους συμπολίτες μας που κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο είναι το «Δικαίωμα στη Λήθη» που θεσπίσαμε ώστε να μην υπάρχουν πλέον οικονομικές και κοινωνικές διακρίσεις εις βάρος τους στη συνέχεια της ζωής τους.

Το CDC μοιράζεται το όραμα για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας

Το CDC δίνει προτεραιότητα στις επικοινωνίες για την υγεία ως ζωτική δεξιότητα για το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας και αναγνωρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο το κοινό καταναλώνει τις πληροφορίες συνεχώς εξελίσσεται.

Κικίλιας: Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι

Κικίλιας: Δηλώσεις για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων έκανε νωρίς το πρωί του Σαββάτου από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία έκανε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας.

Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα

Η περιοδεία του Υπουργού Υγείας, ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.

Το Ισραήλ εξαπολύει πυραυλικές επιθέσεις στο Ιράν

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε πυραυλικές επιδρομές κατά του Ιράν, δήλωσε στο NPR υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ την Πέμπτη. Υπάρχουν επίσης αναφορές για εκρήξεις στο Ιράκ και τη Συρία. Τα πλήγματα φαίνεται να είναι η απάντηση που υποσχέθηκε να πραγματοποιήσει το Ισραήλ μετά την ιρανική επίθεση την Κυριακή, όταν η Τεχεράνη εκτόξευσε εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη […]