Πολιτική Φαρμάκoυ

ΗΠΑ Lilly κορωνοϊός: Αποτελεσματική κατά της δέλτα η θεραπεία αντισωμάτων Eli Lilly-Διανομή σε πανεθνικό επίπεδο

ΗΠΑ Lilly κορωνοϊός: Αποτελεσματική κατά της δέλτα η θεραπεία αντισωμάτων Eli Lilly-Διανομή σε πανεθνικό επίπεδο

ΗΠΑ Lilly κορωνοϊός: Σημειώνεται ότι η χρήση του συνδυασμού αντισωμάτων της Lilly διεκόπη λόγω ανησυχιών για μη αποτελεσματικότητά της κατά μεταλλαγμένων στελεχών που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, προκαλώντας ένα μεγάλο πλήγμα στις πωλήσεις του προγράμματος θεραπείας αντισωμάτων της φαρμακευτικής.

Ο συνδυασμός δύο συνθετικών αντισωμάτων – bamlanivimab και etesevimab – για την νόσο Covid, της φαρμακευτικής εταιρείας Lilly επιστρέφει σε περισσότερες από 20 πολιτείες της Αμερικής, καθώς οι ομοσπονδιακές αρχές επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητά τoυ κατά της κυρίαρχης παραλλαγής δέλτα.

Αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ ανέφεραν ότι το φάρμακο της Lilly “μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις πολιτείες, τις περιοχές και τις δικαιοδοσίες των ΗΠΑ” με βάση τα δεδομένα σχετικά με τις παραλλαγές του ιού που κυκλοφορούν σε εθνικό επίπεδο. Δεδομένου ότι ο συνδυασμός της Eli Lilly αναμένεται να είναι αποτελεσματικός κατά της παραλλαγής δέλτα – και με την ινδική μετάλλαξη να είναι πλέον κυρίαρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες – οι αξιωματούχοι είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν ξανά τη διανομή του φαρμάκου.

Σημειώνεται ότι η χρήση του συνδυασμού αντισωμάτων της Lilly διεκόπη λόγω ανησυχιών για μη αποτελεσματικότητά της κατά μεταλλαγμένων στελεχών που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, προκαλώντας ένα μεγάλο πλήγμα στις πωλήσεις του προγράμματος θεραπείας αντισωμάτων της φαρμακευτικής, το οποίο είχε κέρδη που υπερέβησαν τα 800 εκατομμύρια δολάρια το τελευταίο τρίμηνο του 2020 και το πρώτο τρίμηνο του 2021. Μετά τη διακοπή, οι πωλήσεις για τα αντισώματα Covid της Lilly μειώθηκαν στα 149 εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Τώρα, μελέτες αποδεικνύουν ότι τα φάρμακα της Lilly μπορoύν να είναι αποτελεσματικά ενάντια στη μετάλλαξη δέλτα, η οποία έχει πυροδοτήσει ένα νέο κύμα λοιμώξεων, νοσηλειών και θανάτων.

Νωρίτερα, αξιωματούχοι είχαν εγκρίνει τη χορήγηση των φαρμάκων σε περισσότερες από 20 πολιτείες με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα σχετικά με τις παραλλαγές διασποράς.

Εντωμεταξύ, η πολύμηνη διακοπή της Lilly δημιούργησε ένα άνοιγμα στην αγορά για την φαρμακευτική εταιρεία Regeneron. Με την κυρίαρχη θέση του στην αγορά, ο συνδυασμός της Regeneron κέρδισε 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Από τότε, το φάρμακο έχει μεγάλη ζήτηση σε πολιτείες όπως το Τέξας και η Φλόριντα, οι οποίες κατέγραψαν έξαρση του ιού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εκτός από τις Lilly και Regeneron, οι εταιρείες GlaxoSmithKline και Vir Biotechnology έχουν επίσης λάβει άδεια από τον FDA για το μονοκλωνικό αντίσωμά τους sotrovimab. Αυτές οι εταιρείες δεν έχουν συμφωνία προμήθειας με τις ΗΠΑ, αλλά οι παραγγελίες έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε εκπρόσωπος της GSK νωρίτερα τον Αύγουστο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ενώ τα εμβόλια βοηθούν στη μείωση της πανδημίας, χρειάζονται ευκολότερες και καλύτερες θεραπείες,

Η καινοτόμος ανακάλυψη της θεραπείας που μειώνει τον κίνδυνο θανάτου ασθενών covid έως και 85%

Η αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας Regeneron στη μάχη για τη θεραπεία της covid-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέες Οδηγίες για θεραπεία ασθενών με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια

Bayer: Νέες Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας συμπεριλαμβάνουν την αγωγή με βερισιγουάτη της Bayer για ασθενείς με χρόνια συμπτωματική καρδιακή ανεπάρκεια και μειωμένο κλάσμα εξώθησης.  

Ενέσιμο μακράς δράσης για ενήλικες που ζουν με σχιζοφρένεια εγκρίνειο FDA

«Η σημερινή έγκριση μάς δίνει τη δυνατότητα να ξανασκεφτούμε πώς διαχειριζόμαστε αυτήν τη χρόνια ασθένεια προσφέροντας στους ασθενείς και τους φροντιστές τη δυνατότητα για μια ζωή λιγότερο καθορισμένη από φάρμακα για σχιζοφρένεια», πρόσθεσε ο Μάρτιν.

Έγκριση φαρμάκου για ψωρίαση

Η UCB ανακοινώνει την έγκριση του  BIMZELX®▼(μπιμεκιζουμάμπη) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη θεραπεία ενήλικων ασθενών με μέτρια έως σοβαρή Ψωρίαση κατά Πλάκας 

Το εμβόλιο Moderna COVID-19 διπλασιάζει το επίπεδο αντισωμάτων έναντι του εμβολίου Pfizer σύμφωνα με μελέτη

Οι συγγραφείς της μελέτης πρότειναν διάφορους παράγοντες πίσω από τις διαφορές που παρατηρήθηκαν μεταξύ των εμβολίων Pfizer και Moderna, συμπεριλαμβανομένης της δοσολογίας, που σημαίνει ότι «κάθε δόση mRNA-1273 [Moderna] παρέχει τριπλάσια αντίγραφα mRNA της πρωτεΐνης Spike από το BNT162b2 [Pfizer], κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο αποτελεσματική προετοιμασία της ανοσοαπόκρισης ».

Πότε θα μπορούσαν τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν από την Johnson & Johnson και τη Moderna να κερδίσουν πλήρη έγκριση;

Ομοίως, ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stéphane Bancel, σημείωσε προηγουμένως ότι η εταιρεία ήταν στη διαδικασία υποβολής πρόσθετων δοκιμαστικών δεδομένων σε μεταγενέστερο στάδιο για αναθεώρηση του FDA.

Πλήρης έγκριση από τον FDA στο εμβόλιο της Pfizer κατά της Covid

Κορωνοϊός Εμβόλιο: Το γεγονός της πλήρους έγκρισης του σκευάσματος της Pfizer αποτελεί σημαντική εξέλιξη ως προς την ώθηση της εκστρατείας εμβολιασμού στις ΗΠΑ, αλλά και παγκοσμίως, καθώς "αναιρεί" το επιχείρημα αρνητών που αποφεύγουν τον εμβολιασμό καθότι όπως επισημαίνουν το εμβόλιο βρίσκεται σε «πειραματικό στάδιο» και παρά το γεγονός ότι η άδεια επείγουσας χρήσης είχε δοθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο.