Πολιτική Φαρμάκoυ

ΗΠΑ Lilly κορωνοϊός: Αποτελεσματική κατά της δέλτα η θεραπεία αντισωμάτων Eli Lilly-Διανομή σε πανεθνικό επίπεδο

ΗΠΑ Lilly κορωνοϊός: Αποτελεσματική κατά της δέλτα η θεραπεία αντισωμάτων Eli Lilly-Διανομή σε πανεθνικό επίπεδο

ΗΠΑ Lilly κορωνοϊός: Σημειώνεται ότι η χρήση του συνδυασμού αντισωμάτων της Lilly διεκόπη λόγω ανησυχιών για μη αποτελεσματικότητά της κατά μεταλλαγμένων στελεχών που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, προκαλώντας ένα μεγάλο πλήγμα στις πωλήσεις του προγράμματος θεραπείας αντισωμάτων της φαρμακευτικής.

Ο συνδυασμός δύο συνθετικών αντισωμάτων – bamlanivimab και etesevimab – για την νόσο Covid, της φαρμακευτικής εταιρείας Lilly επιστρέφει σε περισσότερες από 20 πολιτείες της Αμερικής, καθώς οι ομοσπονδιακές αρχές επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητά τoυ κατά της κυρίαρχης παραλλαγής δέλτα.

Αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ ανέφεραν ότι το φάρμακο της Lilly “μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις πολιτείες, τις περιοχές και τις δικαιοδοσίες των ΗΠΑ” με βάση τα δεδομένα σχετικά με τις παραλλαγές του ιού που κυκλοφορούν σε εθνικό επίπεδο. Δεδομένου ότι ο συνδυασμός της Eli Lilly αναμένεται να είναι αποτελεσματικός κατά της παραλλαγής δέλτα – και με την ινδική μετάλλαξη να είναι πλέον κυρίαρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες – οι αξιωματούχοι είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν ξανά τη διανομή του φαρμάκου.

Σημειώνεται ότι η χρήση του συνδυασμού αντισωμάτων της Lilly διεκόπη λόγω ανησυχιών για μη αποτελεσματικότητά της κατά μεταλλαγμένων στελεχών που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, προκαλώντας ένα μεγάλο πλήγμα στις πωλήσεις του προγράμματος θεραπείας αντισωμάτων της φαρμακευτικής, το οποίο είχε κέρδη που υπερέβησαν τα 800 εκατομμύρια δολάρια το τελευταίο τρίμηνο του 2020 και το πρώτο τρίμηνο του 2021. Μετά τη διακοπή, οι πωλήσεις για τα αντισώματα Covid της Lilly μειώθηκαν στα 149 εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Τώρα, μελέτες αποδεικνύουν ότι τα φάρμακα της Lilly μπορoύν να είναι αποτελεσματικά ενάντια στη μετάλλαξη δέλτα, η οποία έχει πυροδοτήσει ένα νέο κύμα λοιμώξεων, νοσηλειών και θανάτων.

Νωρίτερα, αξιωματούχοι είχαν εγκρίνει τη χορήγηση των φαρμάκων σε περισσότερες από 20 πολιτείες με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα σχετικά με τις παραλλαγές διασποράς.

Εντωμεταξύ, η πολύμηνη διακοπή της Lilly δημιούργησε ένα άνοιγμα στην αγορά για την φαρμακευτική εταιρεία Regeneron. Με την κυρίαρχη θέση του στην αγορά, ο συνδυασμός της Regeneron κέρδισε 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Από τότε, το φάρμακο έχει μεγάλη ζήτηση σε πολιτείες όπως το Τέξας και η Φλόριντα, οι οποίες κατέγραψαν έξαρση του ιού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εκτός από τις Lilly και Regeneron, οι εταιρείες GlaxoSmithKline και Vir Biotechnology έχουν επίσης λάβει άδεια από τον FDA για το μονοκλωνικό αντίσωμά τους sotrovimab. Αυτές οι εταιρείες δεν έχουν συμφωνία προμήθειας με τις ΗΠΑ, αλλά οι παραγγελίες έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε εκπρόσωπος της GSK νωρίτερα τον Αύγουστο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ενώ τα εμβόλια βοηθούν στη μείωση της πανδημίας, χρειάζονται ευκολότερες και καλύτερες θεραπείες,

Η καινοτόμος ανακάλυψη της θεραπείας που μειώνει τον κίνδυνο θανάτου ασθενών covid έως και 85%

Η αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας Regeneron στη μάχη για τη θεραπεία της covid-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το χάπι της Merck θα μπορούσε να είναι το πρώτο εγκεκριμένο από τις ΗΠΑ χάπι που θα λαμβάνουν οι ασθενείς στο σπίτι για τη θεραπεία της Covid-19.

Η Merck δοκίμασε το φάρμακο σε ενήλικες με ήπια έως μέτρια COVID-19 που θεωρούνταν υψηλότερου κινδύνου λόγω προβλημάτων υγείας όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης ή οι καρδιακές παθήσεις. Αυτή είναι η ίδια ομάδα που λαμβάνει επί του παρόντος φάρμακα αντισωμάτων, τα οποία βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει τον ιό.

Johnson & Johnson: Κατέθεσε αίτηση στον ΕΜΑ για έγκριση της ενισχυτικής δόσης

Johnson & Johnson: "Ο φάκελος υποβολής περιλαμβάνει δεδομένα τα οποία δείχνουν ότι μια ενισχυτική (δεύτερη) δόση αύξησε το επίπεδο προστασίας κατά της συμπτωματικής (μέτριας έως σοβαρής/κρίσιμης) COVID-19 σε ποσοστά 75 και 94 τοις εκατό παγκοσμίως και στις Η.Π.Α., αντίστοιχα. Ουσιώδης αύξηση της ανοσολογικής απόκρισης όταν η ενισχυτική (δεύτερη) δόση χορηγήθηκε έπειτα από δύο μήνες ή περισσότερο", αναφέρει η Εταιρεία.

Ο ΕΜΑ ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer σε παιδιά 5 έως 11 ετών

Έγκριση εμβολίου παιδιά: Σήμερα με έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), συμφωνήθηκε η χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά μικρότερης ηλικίας 5 έως 11 ετών με χαμηλότερη δόση.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνεδριάζει εκτάκτως αύριο για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA): Αναμένεται αύριο η απόφαση του ΕΜΑ για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών. Η Ελλάδα θα ακολουθήσει την απόφαση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

1 στους 3 ασθενείς που νοσηλεύονται καταλήγουν στις ΜΕΘ από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη

Αντιβιοτικά: Παγκόσμια Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Ορθολογική Χρήση των Αντιβιοτικών.1 στους 3 ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 καταλήγουν στις ΜΕΘ από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη

Η AstraZeneca ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το φάρμακο αντισωμάτων της είναι περισσότερο από 80% αποτελεσματικό στη μείωση του κινδύνου σοβαρής ασθένειας ή θανάτου

Τον Οκτώβριο, η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι είχε υποβάλει αίτημα στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης για το AZD7442 – ή το Evusheld – «για την προφύλαξη από την COVID-19».