Νέα Υγείας

Ασθενείς Covid: Η θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων μειώνει τον κίνδυνο θανάτου έως και 85%

Ασθενείς Covid: Η θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων μειώνει τον κίνδυνο θανάτου έως και 85%

Η θεραπεία αντισωμάτων φαίνεται αποτελεσματική μόνο όταν χορηγείται στο αρχικό στάδιο της ασθένειας.

Ασθενείς Covid: Μια θεραπεία με αντισώματα που έγινε από έναν βρετανικό κολοσσό φαρμάκων μειώνει τον κίνδυνο θανάτου ή βελτίωσης των ασθενών Covid έως και 85%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δοκιμής. Η GlaxoSmithKline είπε ότι η θεραπεία της, γνωστή ως Vir-7831, έχει τόσο «προφανή αποτελεσματικότητα» στις παγκόσμιες μελέτες που οι επιστήμονες τις σταμάτησαν πολύ σύντομα.

Η κλινική δοκιμή φάσης 3 εξέτασε 583 Covid ασθενείς με μέτρια ασθένεια και συνέκρινε το φάρμακο αντισωμάτων με εικονικό φάρμακο.

Διαπίστωσε ότι η θεραπεία μείωσε τις εισαγωγές και τους θανάτους στο νοσοκομείο κατά περισσότερο από 85%.

Η GlaxoSmithKline ισχυρίζεται ότι ξεχωριστές εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει ορισμένες παραλλαγές Covid, συμπεριλαμβανομένων των μεταλλάξεων του Κεντ, της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας.

Το φάρμακο περιέχει αντισώματα – πρωτεΐνες που βρίσκονται σε άτομα που έχουν επιβιώσει από Covid – τα οποία έχουν τροποποιηθεί γενετικά σε εργαστήριο.

Αυτές οι ουσίες στη συνέχεια εγχέονται σε ασθενείς, οι οποίοι αγωνίζονται να αναλάβουν τη δική τους ανοσοαπόκριση, στα πρώτα στάδια της ασθένειάς τους.

Η GlaxoSmithKline και η συνεργάτης της με έδρα την Καλιφόρνια, Vir Biotechnology, θα υποβάλουν αίτηση για άδεια έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ «αμέσως».

Σχεδιάζει να λάβει έγκριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες τις επόμενες εβδομάδες.

Το Vir-7831 λειτουργεί με δύο τρόπους – εμποδίζοντας την είσοδο του ιού σε υγιή κύτταρα και επίσης καθαρίζοντας μολυσμένα κύτταρα. Χορηγείται ως ενδοφλέβια στάγδην σε φλέβα.

Ο Δρ Hal Barron, επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της GlaxoSmithKline, δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι που αυτό το μοναδικό μονοκλωνικό αντίσωμα μπόρεσε να φέρει τόσο σοβαρό όφελος στους ασθενείς. «Ανυπομονούμε να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε το Vir-7831 διαθέσιμο στους ασθενείς το συντομότερο δυνατό και να διερευνήσουμε περαιτέρω τις δυνατότητές του σε άλλες ρυθμίσεις».

Η θεραπεία αντισωμάτων φαίνεται αποτελεσματική μόνο όταν χορηγείται στο αρχικό στάδιο της ασθένειας.

Μια μεγάλη δοκιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο που χρησιμοποιεί τη θεραπεία σε πολύ άρρωστους ασθενείς στο νοσοκομείο NHS σταμάτησε την περασμένη εβδομάδα λόγω έλλειψης ωφέλειας.

Επί του παρόντος υπάρχουν τρεις θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα στις οποίες έχει δοθεί άδεια έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη ισχυρά δεδομένα που να δείχνουν την αποτελεσματικότητά τους έναντι νέων παραλλαγών, οι οποίες έχουν κυριαρχήσει σε πολλά μέρη του κόσμου.

Οι εγκεκριμένες θεραπείες στις ΗΠΑ bamlanivimab και etesevimab περιλαμβάνουν τη φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly’s.

Μια άλλη θεραπεία που εγκρίθηκε από τις Αμερικανικές Αρχές που έκανε η Regeneron χρησιμοποιήθηκε στον Donald Trump πέρυσι κατά τη διάρκεια της μάχης του με την Covid, και μπορεί να βοήθησε τον πρώην Πρόεδρο να ανακάμψει.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν εγκριθεί θεραπείες αντισωμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι μόνες νοσοκομειακές θεραπείες για ασθενείς με Covid είναι στεροειδή για άτομα που βρίσκονται ήδη σε αναπνευστήρες ή με επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου.

Οι γιατροί του NHS μπορούν επίσης να χορηγήσουν νοσοκομειακά σε ασθενείς covid φάρμακα αρθρίτιδας μαζί με δεξαμεθαζόνη, τα οποία μελέτες έχουν δείξει ότι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο θανάτου έως και το μισό.

Η θεραπεία είναι διαφορετική από ένα εμβόλιο επειδή δεν εκπαιδεύει τον οργανισμό να αναπτύξει ανοσία έναντι της ασθένειας.

Τα εμβόλια συνήθως κάνουν ένεση σε κάποιον με ένα μέρος του ιού, ώστε το σώμα τους να μάθει πώς να τον καταπολεμά σε ένα ασφαλές περιβάλλον εκθέτοντάς τον σε πραγματικό χρόνο.

Η θεραπεία με αντισώματα θα ήταν περιορισμένη και δεν θα οδηγούσε το σώμα να παράγει περισσότερα από τα δικά του αντισώματα.

Τα αποτελέσματα έρχονται όταν η αμερικανική φαρμακευτική Eli Lilly δήλωσε ότι ο συνδυασμός δύο συνθετικών αντισωμάτων ήταν εξίσου αποτελεσματικός.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η θεραπεία με αντισώματα μείωσε τις νοσηλείες και τους θανάτους σε ασθενείς υψηλού κινδύνου που πρόσφατα διαγνώστηκαν με Covid κατά 87%.

Τα αποτελέσματα προήλθαν από μια κλινική δοκιμή φάσης 3 για 769 άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω με Covid ήπια έως μέτρια, τα οποία θεωρήθηκαν υψηλού κινδύνου λόγω της ηλικίας τους ή των υποκείμενων καταστάσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα μελέτη επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά του Covid

Ο ρόλος των μονοκλωνικών αντισωμάτων στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Η Αύξηση των εμβολιασμών και τα προστατευτικά μέτρα ως όπλο στη μάχη κατά των μεταλλάξεων και του ίδιου του κορωνοϊού

Τα μονοκλωνικά αντισώματα bamlanivimab και etesevimab στην μάχη κατά του COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όταν η υπέρβαση στην κατανάλωση νερού προκαλεί υπονατριαιμία

Ο γιατρός σας μπορεί να διαγνώσει την υπονατριαιμία με βάση τις εξετάσεις αίματος και ούρων. Τα συμπτώματα αυτής της κατάστασης είναι συνήθως ήπια και οι ασθενείς μπορούν να αναρρώσουν στο σπίτι. Αλλά σε σοβαρές περιπτώσεις, οι ασθενείς πρέπει να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

Το θαλασσινό νερό είναι το φάρμακο για την οπισθορρινική καταρροή

Ρινοπλύσεις Θαλασσινό Νερό: Το pH του θαλάσσιου νερού κυμαίνεται από 7,5 μέχρι 8,4, είναι δηλαδή ελαφρώς αλκαλικό. Η ταχύτητα του ήχου μέσα στο νερό της θάλασσας είναι κατά μέσο όρο περίπου 1.500 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Εμβόλιο επιστήμονες: Έκκληση να εμβολιαστούν οι πολίτες

Οι φόβοι  αυξάνονται στις ΗΠΑ διότι πιστεύουν ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα τέταρτο κύμα πανδημίας του Covid-19 ,  γι αυτό και οι επιστήμονες του τομέα της υγείας παρακαλούν τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις μέχρι την ολοκλήρωση των εμβολιασμών.  Συγκεκριμένα τους λένε περιμένετε μέχρι να εμβολιαστείτε πλήρως και μετά ταξιδέψετε, Για να ανοιχτούν οι δραστηριότητες […]

Pipa Midleton Εγκυμοσύνη: Δείτε το φύλλο του μωρού της

Pipa Midleton Εγκυμοσύνη: Καινούργιο μέλος στην οικογένεια ήρθε για την αδερφή της δούκισσας του Κέιμπριτζ, εμείς βρήκαμε το πότε γέννησε και το φύλλο του μωρού και σας το αποκαλύπτουμε.

Κορωνοιός τεχνητη νοημοσύνη: Είναι νομικά αποδεκτή

Κορωνοιός τεχνητή νοημοσύνη: Φρένο στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης προσπαθούν να βάλουν επιστήμονες εξετάζοντας πόσο ηθικό είναι να χρησιμοποιούνται τεχνητά μέσα προκειμένου να ανιχνευθεί ο κορωνοιός.