Πολιτική Φαρμάκoυ

50 εκατ. ευρώ έφτασε το clawback στα φάρμακα 1Α

50 εκατ. ευρώ έφτασε το clawback στα φάρμακα 1Α

50 εκατομμύρια ευρώ έφτασε  το clawback για τα νοσοκομειακά φάρμακα  1Α  που διακινούνται μέσω ΕΟΠΥΥ στις ιδιωτικές κλινικές ,το α΄ εξάμηνο του 2018 , με δαπάνη € 27.900 εκατ. ευρώ , όπως είπε ο  Προεδρος  του ΣΦΕΕ, κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου στην αποψινή  εκδήλωση της κοπής της πίτας  για το Νέο Έτος.

Οι εταιρίες που είναι ΚΑΚ των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους 1Α θα επιστρέψουν το 70% . ‘’Είναι δυνατόν  να περιμένουμε να μείνουν φάρμακα στην αγορά με αυτές τις συνθήκες; Είναι δυνατόν να καταλογίζουμε την ευθύνη στις εταιρείες για ό,τι μπορεί να συμβεί; Το ότι εστάλησαν τα σημειώματα αυτά μάλλον δείχνει ότι δεν υπάρχει μεγάλη επαφή με τον ρεαλισμό. ‘’ τόνισε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ .

Ν.ΝΤΑΜΠΟΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Tο 1ο γενόσημο φάρμακο στην Ελλάδα για την χρόνια υπερφόρτωση με σίδηρο

Νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για τον τομέα υγείας στη μετά Covid εποχή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Διάθεση αντιικών χαπιών από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

Αντιιικά: Το Υπουργείο Υγείας, με την αμέριστη υποστήριξη των νοσοκομειακών φαρμακοποιών έχει μεριμνήσει για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών με Covid-19 στις θεραπείες αντιικών χαπιών τις ημέρες των αργιών - εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο από το γιατρό τους.

Συνάντηση της PIF με Πλεύρη και Σκέρτσο

Η πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum (PIF) Greece συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη αλλά και τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο και τον Γενικό Γραμματέα συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Θανάσης Κοντογεώργης.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Κοινή αγορά εμβολίων κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Ευρωπαϊκή Ένωση: Οι 27 χώρες της ΕΕ συμφώνησαν ότι η HERA θα προμηθεύσει τα εμβόλια για λογαριασμό τους το συντομότερο δυνατό, ενώ οι ακριβείς διαδικασίες θα καθοριστούν με τα κράτη μέλη τις επόμενες ημέρες.