Τεχνολογία

Βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης κορωνοϊός: πως καταπολεμά την υγειονομική κρίση

Βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης κορωνοϊός: πως καταπολεμά την υγειονομική κρίση

Βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης κορωνοϊός: Η τεχνητή νοημοσύνη (επίσης γνωστή ως AI) είναι ένας ευρύς κλάδος της επιστήμης των υπολογιστών που είναι υπεύθυνος για την κατασκευή έξυπνων μηχανών που είναι ικανές να εκτελούν εργασίες που συνήθως εκτελούνται από ανθρώπους. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην ανάκαμψη από την πανδημία του κορωνοϊού, ένα γεγονός που διαμόρφωσε όλη μας τη ζωή τους τελευταίους έξι μήνες και θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο με τον οποίο ζούμε την καθημερινή μας ζωή.

Η πανδημία COVID-19 έχει θέσει πολλές προκλήσεις στη βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης, ωστόσο, μπορεί να παρουσιάσει πολλές δυνατότητες στο δρόμο προς την ανάκαμψη. Η καινοτόμος τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό των τάσεων και για την πρόβλεψη του μέλλοντος της πανδημίας, ενώ δεν υπήρξε υπερβολικά επιτυχής μέχρι στιγμής υπάρχει ελπίδα στον κλάδο καθώς νέες τεχνολογίες εμφανίζονται καθημερινά και παρουσιάζουν τα πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες τους. Αυτή η καινοτόμος τεχνολογία μπορεί επομένως να βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων που μπορεί να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού.

koronoios AL.jpg

Η τεχνολογία βαθιάς μάθησης μπορεί να βοηθήσει στην πρόβλεψη παλαιών και νέων φαρμάκων, εμβολίων ή θεραπειών που μπορεί να θεραπεύσουν τον ιό. Αρκετά μεγάλα ιδρύματα έχουν ήδη υιοθετήσει τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να μπορούν να εντοπίζουν θεραπείες και να αναπτύσσουν πρωτότυπα εμβόλια με την ελπίδα να βρουν τελικά μια θεραπεία. Αρκετές εταιρείες όπως η DeepMind έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τη βαθιά μάθηση για να προβλέψουν τη σύνθεση πρωτεϊνών που σχετίζονται με το SARS-CoV-2. Ακόμη: Υγειονομική περίθαλψη: πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να την μεταμορφώσει

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ψευδείς πληροφορίες από ανακριβείς πηγές πλημμύρισαν το Διαδίκτυο, για να καταπολεμήσουν αυτές τις μηχανές αναζήτησης και τα δίκτυα κοινωνικών μέσων χρησιμοποιούν εξατομικευμένα εργαλεία AI που ενσωματώνουν έναν εξειδικευμένο αλγόριθμο για τη σάρωση του Διαδικτύου και την ανίχνευση αυτής της παραπληροφόρησης, κατά συνέπεια την κατάργησή του από το Διαδίκτυο για την αποτροπή τη διάδοση αυτών των ψευδών ειδήσεων και τη μείωση του φόβου στο ευρύ κοινό. Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση του ιού που θα μπορούσε στη συνέχεια να συμβάλει στις μελέτες για το πώς εξαπλώνεται ο ιός και μπορεί να επιτρέψει τον περιορισμό της μόλυνσης.

AI_Covid19.jpg

 

Πώς μπορείτε να επιβραδύνετε την εξάπλωση του coronavirus:

  • Πλύνετε συχνά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό – κάντε το για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα
  • Χρησιμοποιήστε γέλη απολυμαντικού χεριών εάν δεν υπάρχουν σαπούνι και νερό
  • Πλύνετε τα χέρια σας μόλις φτάσετε στο σπίτι
  • Καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας με έναν ιστό ή το μανίκι σας (όχι με τα χέρια σας) όταν βήχετε ή φτερνίζετε
  • Βάλτε αμέσως χρησιμοποιημένους ιστούς στον κάδο και πλύνετε τα χέρια σας μετά
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Δυνατότητα δήλωσης της κατάστασης εμβολιασμού προσφέρουν εφαρμογές γνωριμιών σε Αυσταλία & ΗΒ

Στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην 5G κατάταξη της Ε. Επιτροπής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Aξιολόγηση της δυνατότητας χρήσης μιας κάμερας smartphone για την ανίχνευση της αναιμίας

Η μελλοντική ανάπτυξη θα επικεντρωθεί στο σχεδιασμό μιας διεπαφής χρήστη που θα καθιστά απλό για το κοινό να τραβήξει μια κατάλληλη φωτογραφία – μια φωτογραφία στην οποία ο φωτισμός, η εστίαση και η περιοχή ενδιαφέροντος είναι βελτιστοποιημένα. Οι συγγραφείς σημειώνουν επίσης ότι απαιτούνται εργαλεία απεικόνισης και περαιτέρω εξελίξεις αλγορίθμων που θα επικυρωθούν μέσω πρόβλεψης μοντέλων.

Medtronic : Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της αντλίας ινσουλίνης MiniMed™ 780G

Η Medtronic plc (NYSE:MDT), ο παγκόσμιος ηγέτης στην ιατρική τεχνολογία, ανακοίνωσε πρόσφατα τα αποτελέσματα σε πραγματικές συνθήκες, προερχόμενα από συνήθη κλινική πρακτική, για 4.120 χρήστες του συστήματος MiniMed™ 780G.

Με μουσική Β. Παπαθανασίου έντυσε η NASA το βίντεο ταξίδι του Juno στο διάστημα

NASA: Δεν είναι η πρώτη φορά που η NASA επιλέγει την μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου, αφού το έργο του Μυθωδία επελέγη ως η επίσημη μουσική για την αποστολή της: 2001 Οδύσσεια στον Άρη.

Το μεγαλύτερο μουσείο αστρονομίας στον κόσμο μοιάζει με διάστημα

Σανγκάη: Αφαιρώντας τους ίσιους τοίχους και τις ευθείες γραμμές από την αρχιτεκτονική τους δημιουργία, ο Wong και η ομάδα του θέλησαν να αποτυπώσουν στο σώμα του μουσειακού κτιρίου πως τα πάντα στο σύμπαν βρίσκονται εν κινήσει και διέπονται από μια σειρά δυνάμεων.

Ένζυμο κλειδί στην καρκινική δομή ανιχνεύτηκε με τη βοήθεια ακτινών Χ

Καρκίνος: Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των ακτινών Χ του Advanced Photon Source του Εθνικού Εργαστηρίου στο κέντρο ερευνών Argonne στις ΗΠΑ, οι ερευνητές κατάφεραν να προσδιορίσουν τη δομή ενός ενζύμου που παίζει βασικό ρόλο στην εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων.