Τεχνολογία

Βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης κορωνοϊός: πως καταπολεμά την υγειονομική κρίση

Βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης κορωνοϊός: πως καταπολεμά την υγειονομική κρίση

Βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης κορωνοϊός: Η τεχνητή νοημοσύνη (επίσης γνωστή ως AI) είναι ένας ευρύς κλάδος της επιστήμης των υπολογιστών που είναι υπεύθυνος για την κατασκευή έξυπνων μηχανών που είναι ικανές να εκτελούν εργασίες που συνήθως εκτελούνται από ανθρώπους. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην ανάκαμψη από την πανδημία του κορωνοϊού, ένα γεγονός που διαμόρφωσε όλη μας τη ζωή τους τελευταίους έξι μήνες και θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο με τον οποίο ζούμε την καθημερινή μας ζωή.

Η πανδημία COVID-19 έχει θέσει πολλές προκλήσεις στη βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης, ωστόσο, μπορεί να παρουσιάσει πολλές δυνατότητες στο δρόμο προς την ανάκαμψη. Η καινοτόμος τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό των τάσεων και για την πρόβλεψη του μέλλοντος της πανδημίας, ενώ δεν υπήρξε υπερβολικά επιτυχής μέχρι στιγμής υπάρχει ελπίδα στον κλάδο καθώς νέες τεχνολογίες εμφανίζονται καθημερινά και παρουσιάζουν τα πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες τους. Αυτή η καινοτόμος τεχνολογία μπορεί επομένως να βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων που μπορεί να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού.

koronoios AL.jpg

Η τεχνολογία βαθιάς μάθησης μπορεί να βοηθήσει στην πρόβλεψη παλαιών και νέων φαρμάκων, εμβολίων ή θεραπειών που μπορεί να θεραπεύσουν τον ιό. Αρκετά μεγάλα ιδρύματα έχουν ήδη υιοθετήσει τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να μπορούν να εντοπίζουν θεραπείες και να αναπτύσσουν πρωτότυπα εμβόλια με την ελπίδα να βρουν τελικά μια θεραπεία. Αρκετές εταιρείες όπως η DeepMind έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τη βαθιά μάθηση για να προβλέψουν τη σύνθεση πρωτεϊνών που σχετίζονται με το SARS-CoV-2. Ακόμη: Υγειονομική περίθαλψη: πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να την μεταμορφώσει

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ψευδείς πληροφορίες από ανακριβείς πηγές πλημμύρισαν το Διαδίκτυο, για να καταπολεμήσουν αυτές τις μηχανές αναζήτησης και τα δίκτυα κοινωνικών μέσων χρησιμοποιούν εξατομικευμένα εργαλεία AI που ενσωματώνουν έναν εξειδικευμένο αλγόριθμο για τη σάρωση του Διαδικτύου και την ανίχνευση αυτής της παραπληροφόρησης, κατά συνέπεια την κατάργησή του από το Διαδίκτυο για την αποτροπή τη διάδοση αυτών των ψευδών ειδήσεων και τη μείωση του φόβου στο ευρύ κοινό. Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση του ιού που θα μπορούσε στη συνέχεια να συμβάλει στις μελέτες για το πώς εξαπλώνεται ο ιός και μπορεί να επιτρέψει τον περιορισμό της μόλυνσης.

AI_Covid19.jpg

 

Πώς μπορείτε να επιβραδύνετε την εξάπλωση του coronavirus:

  • Πλύνετε συχνά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό – κάντε το για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα
  • Χρησιμοποιήστε γέλη απολυμαντικού χεριών εάν δεν υπάρχουν σαπούνι και νερό
  • Πλύνετε τα χέρια σας μόλις φτάσετε στο σπίτι
  • Καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας με έναν ιστό ή το μανίκι σας (όχι με τα χέρια σας) όταν βήχετε ή φτερνίζετε
  • Βάλτε αμέσως χρησιμοποιημένους ιστούς στον κάδο και πλύνετε τα χέρια σας μετά
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η μετά-covid εποχή και η επικαιροποιημένη στρατηγική κυβερνοασφάλειας

Blockchain: Υγειονομική περίθαλψη χωρίς προστασία στο μέλλον

Νέος αλγόριθμος μηχανικής μάθησης αποκαλύπτει τις πολιτικές σας πεποιθησεις

Ο ερευνητής ισχυρίζεται ότι το σύστημά του μπορεί να «διαβάσει» - με μία μόνο φωτογραφία - τον πολιτικό προσανατολισμό με ακρίβεια 70% έως 72%, δηλαδή «πέφτει μέσα» επτά στις δέκα φορές, αρκετά καλύτερα από μια αξιολόγηση στην τύχη (πιθανότητα 50% ή πέντε στις δέκα φορές).

Το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Η μέθοδος μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της διάγνωσης, ειδικά στα πρώτα στάδια, αλλά και της αξιολόγησης της θεραπείας των ασθενών και να αποτελέσει σημαντικό βοήθημα στις εργαστηριακές εξετάσεις αντίστροφης μεταγραφής αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (μοριακό τεστ RT-PCR).

Νέα τεχνολογία βοηθά τους καρκινοπαθείς να διαχειριστούν τα συμπτώματά τους

Εκατοντάδες καρκινοπαθείς επωφελήθηκαν από τη χρήση αλγορίθμων υπολογιστών για τη διαχείριση των συμπτωμάτων τους και τη βελτίωση της ευημερίας τους σε μια μοναδική βρετανική δοκιμή.

Το δύσκολο πέρασμα στη βιοοικονομία και τα σημαντικά οφέλη της βιοτεχνολογίας

Βιοτεχνολογία: Αν και η πανδημία Covid-19 προκάλεσε μείωση 7% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα το 2020 σε σύγκριση με το 2019, τα ατμοσφαιρικά αέρια του θερμοκηπίου συνεχίζουν να αυξάνονται.