Τεχνολογία

Βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης κορωνοϊός: πως καταπολεμά την υγειονομική κρίση

Βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης κορωνοϊός: πως καταπολεμά την υγειονομική κρίση

Βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης κορωνοϊός: Η τεχνητή νοημοσύνη (επίσης γνωστή ως AI) είναι ένας ευρύς κλάδος της επιστήμης των υπολογιστών που είναι υπεύθυνος για την κατασκευή έξυπνων μηχανών που είναι ικανές να εκτελούν εργασίες που συνήθως εκτελούνται από ανθρώπους. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην ανάκαμψη από την πανδημία του κορωνοϊού, ένα γεγονός που διαμόρφωσε όλη μας τη ζωή τους τελευταίους έξι μήνες και θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο με τον οποίο ζούμε την καθημερινή μας ζωή.

Η πανδημία COVID-19 έχει θέσει πολλές προκλήσεις στη βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης, ωστόσο, μπορεί να παρουσιάσει πολλές δυνατότητες στο δρόμο προς την ανάκαμψη. Η καινοτόμος τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό των τάσεων και για την πρόβλεψη του μέλλοντος της πανδημίας, ενώ δεν υπήρξε υπερβολικά επιτυχής μέχρι στιγμής υπάρχει ελπίδα στον κλάδο καθώς νέες τεχνολογίες εμφανίζονται καθημερινά και παρουσιάζουν τα πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες τους. Αυτή η καινοτόμος τεχνολογία μπορεί επομένως να βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων που μπορεί να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού.

koronoios AL.jpg

Η τεχνολογία βαθιάς μάθησης μπορεί να βοηθήσει στην πρόβλεψη παλαιών και νέων φαρμάκων, εμβολίων ή θεραπειών που μπορεί να θεραπεύσουν τον ιό. Αρκετά μεγάλα ιδρύματα έχουν ήδη υιοθετήσει τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να μπορούν να εντοπίζουν θεραπείες και να αναπτύσσουν πρωτότυπα εμβόλια με την ελπίδα να βρουν τελικά μια θεραπεία. Αρκετές εταιρείες όπως η DeepMind έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τη βαθιά μάθηση για να προβλέψουν τη σύνθεση πρωτεϊνών που σχετίζονται με το SARS-CoV-2. Ακόμη: Υγειονομική περίθαλψη: πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να την μεταμορφώσει

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ψευδείς πληροφορίες από ανακριβείς πηγές πλημμύρισαν το Διαδίκτυο, για να καταπολεμήσουν αυτές τις μηχανές αναζήτησης και τα δίκτυα κοινωνικών μέσων χρησιμοποιούν εξατομικευμένα εργαλεία AI που ενσωματώνουν έναν εξειδικευμένο αλγόριθμο για τη σάρωση του Διαδικτύου και την ανίχνευση αυτής της παραπληροφόρησης, κατά συνέπεια την κατάργησή του από το Διαδίκτυο για την αποτροπή τη διάδοση αυτών των ψευδών ειδήσεων και τη μείωση του φόβου στο ευρύ κοινό. Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση του ιού που θα μπορούσε στη συνέχεια να συμβάλει στις μελέτες για το πώς εξαπλώνεται ο ιός και μπορεί να επιτρέψει τον περιορισμό της μόλυνσης.

AI_Covid19.jpg

 

Πώς μπορείτε να επιβραδύνετε την εξάπλωση του coronavirus:

  • Πλύνετε συχνά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό – κάντε το για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα
  • Χρησιμοποιήστε γέλη απολυμαντικού χεριών εάν δεν υπάρχουν σαπούνι και νερό
  • Πλύνετε τα χέρια σας μόλις φτάσετε στο σπίτι
  • Καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας με έναν ιστό ή το μανίκι σας (όχι με τα χέρια σας) όταν βήχετε ή φτερνίζετε
  • Βάλτε αμέσως χρησιμοποιημένους ιστούς στον κάδο και πλύνετε τα χέρια σας μετά
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τρισδιάστατο βιοκεραμικό εμφύτευμα για αναγέννηση κρανίου

Η GE Healthcare λανσάρει τεχνολογία για πρόσβαση σε κρίσιμα δεδομένα

Πρωτότυπες μάσκες με αντιβακτηριακή επίστρωση

Ειδικά στις περιπτώσεις που τα συμπτώματα είναι κοινά με τον κορωνοϊό, είναι αντιληπτό σε τι ποσοστό δύναται να επηρεαστεί και μάλιστα αρνητικά το σύστημα υγείας. Για μία ακόμη φορά ήρθε στην επιφάνεια η δυναμική της έρευνας σε σύγχρονες ανάγκες.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στρώνει το έδαφος για την προληπτική ιατρική

Η έγκαιρη ανίχνευση συμπτωμάτων και οι προληπτικές ενέργειες μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων με επακόλουθη μείωση της ανάγκης για ριζικές και εντατικές θεραπείες.

Όταν η τεχνολογία, απλοποιεί τη διαδικασία της κολονοσκόπησης

Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, προκειμένου να γίνουν οι κολονοσκοπήσεις ευρύτερα διαθέσιμες, κάτι ουσιώδες για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του εντέρου», δήλωσε ο καθηγητής Ρομποτικής και Αυτόνομων Συστημάτων Πιέτρο Βαλντάστρι του Πανεπιστημίου του Λιντς.

Το πρώτο νοσοκομείο στην Ινδία αποκλειστικά με ψηφιακά αρχεία

Η ψηφιακή επιχείρηση υγείας KareXpert δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα που βασίζεται στο cloud με ενσωματωμένα ηλεκτρονικά αρχεία υγείας (EHR) που θα επιτρέψουν στα νοσοκομεία στην Ινδία να περάσουν χωρίς έγγραφα.