Τεχνολογία

Βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης κορωνοϊός: πως καταπολεμά την υγειονομική κρίση

Βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης κορωνοϊός: πως καταπολεμά την υγειονομική κρίση

Βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης κορωνοϊός: Η τεχνητή νοημοσύνη (επίσης γνωστή ως AI) είναι ένας ευρύς κλάδος της επιστήμης των υπολογιστών που είναι υπεύθυνος για την κατασκευή έξυπνων μηχανών που είναι ικανές να εκτελούν εργασίες που συνήθως εκτελούνται από ανθρώπους. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην ανάκαμψη από την πανδημία του κορωνοϊού, ένα γεγονός που διαμόρφωσε όλη μας τη ζωή τους τελευταίους έξι μήνες και θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο με τον οποίο ζούμε την καθημερινή μας ζωή.

Η πανδημία COVID-19 έχει θέσει πολλές προκλήσεις στη βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης, ωστόσο, μπορεί να παρουσιάσει πολλές δυνατότητες στο δρόμο προς την ανάκαμψη. Η καινοτόμος τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό των τάσεων και για την πρόβλεψη του μέλλοντος της πανδημίας, ενώ δεν υπήρξε υπερβολικά επιτυχής μέχρι στιγμής υπάρχει ελπίδα στον κλάδο καθώς νέες τεχνολογίες εμφανίζονται καθημερινά και παρουσιάζουν τα πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες τους. Αυτή η καινοτόμος τεχνολογία μπορεί επομένως να βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων που μπορεί να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού.

koronoios AL.jpg

Η τεχνολογία βαθιάς μάθησης μπορεί να βοηθήσει στην πρόβλεψη παλαιών και νέων φαρμάκων, εμβολίων ή θεραπειών που μπορεί να θεραπεύσουν τον ιό. Αρκετά μεγάλα ιδρύματα έχουν ήδη υιοθετήσει τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να μπορούν να εντοπίζουν θεραπείες και να αναπτύσσουν πρωτότυπα εμβόλια με την ελπίδα να βρουν τελικά μια θεραπεία. Αρκετές εταιρείες όπως η DeepMind έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τη βαθιά μάθηση για να προβλέψουν τη σύνθεση πρωτεϊνών που σχετίζονται με το SARS-CoV-2. Ακόμη: Υγειονομική περίθαλψη: πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να την μεταμορφώσει

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ψευδείς πληροφορίες από ανακριβείς πηγές πλημμύρισαν το Διαδίκτυο, για να καταπολεμήσουν αυτές τις μηχανές αναζήτησης και τα δίκτυα κοινωνικών μέσων χρησιμοποιούν εξατομικευμένα εργαλεία AI που ενσωματώνουν έναν εξειδικευμένο αλγόριθμο για τη σάρωση του Διαδικτύου και την ανίχνευση αυτής της παραπληροφόρησης, κατά συνέπεια την κατάργησή του από το Διαδίκτυο για την αποτροπή τη διάδοση αυτών των ψευδών ειδήσεων και τη μείωση του φόβου στο ευρύ κοινό. Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση του ιού που θα μπορούσε στη συνέχεια να συμβάλει στις μελέτες για το πώς εξαπλώνεται ο ιός και μπορεί να επιτρέψει τον περιορισμό της μόλυνσης.

AI_Covid19.jpg

 

Πώς μπορείτε να επιβραδύνετε την εξάπλωση του coronavirus:

  • Πλύνετε συχνά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό – κάντε το για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα
  • Χρησιμοποιήστε γέλη απολυμαντικού χεριών εάν δεν υπάρχουν σαπούνι και νερό
  • Πλύνετε τα χέρια σας μόλις φτάσετε στο σπίτι
  • Καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας με έναν ιστό ή το μανίκι σας (όχι με τα χέρια σας) όταν βήχετε ή φτερνίζετε
  • Βάλτε αμέσως χρησιμοποιημένους ιστούς στον κάδο και πλύνετε τα χέρια σας μετά
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Έφυγε από τη ζωή ο εμπνευστής του PDF Τσαρλς Γκέσκε

Τι αλλάζει σε Facebook και Instagram

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προηγμένοι φασματογράφοι εντοπίζουν ακόμα και σημειακές πηγές διοξειδίου του άνθρακα ή μεθανίου

Περιβαλλοντική ρύπανση: Όταν η κυβέρνηση του τότε προέδρου Donald Trump απείλησε το 2016 να διακόψει τη χρηματοδότηση για τους δορυφόρους γεωσκόπησης της NASA, η πολιτεία της Καλιφόρνια απάντησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα εκτόξευε τους δικούς της δορυφόρους.

Εντυπωσιακά Timelapse από το Google Earth

Google Earth: Με τη νέα υπηρεσία οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν τις αλλαγές που έχουν καταγραφεί στον πλανήτη μας σε βάθος 37 ετών.

Μυστική βοήθεια σε θύματα κακοποίησης προσφέρει ιστότοπος στην Πολωνία

Η πλειονότητα αυτών που φτάνουν είναι γυναίκες και κάτω των 30 ετών. Η κακοποίηση μπορεί να είναι σωματική ή ψυχολογική και στα χέρια ενός συντρόφου ή συγγενή. Μεταξύ 10% και 20% των περιπτώσεων είχε ως αποτέλεσμα κλήσεις προς την αστυνομία.

H Νόρα αλ-Ματρουσί είναι η πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής που θα εκπαιδευθεί για αστροναύτης

Αραβικά Εμιράτα – Γυναίκα αστροναύτης: Η διαστημική δραστηριότητα των ΗΑΕ εντάσσεται στην στρατηγική που έχουν χαράξει με στόχο να γίνουν μια επιστημονική και τεχνολογική δύναμη και να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάρτηση τους από το πετρέλαιο. Τα ΗΑΕ έχουν προγραμματίσει να στείλουν στην επιφάνεια της Σελήνης ένα ρομποτικό όχημα εξερεύνησης το 2024 και θέλουν να δημιουργήσουν μια αποικία εκεί στις αρχές του 22ου αιώνα.

Τεχνολογία του Elon Musk επιτρέπει σε πίθηκο να παίζει βιντεοπαιχνίδια με την σκέψη

Neuralink: Το νέο εμφύτευμα της Neuralink καταγράφει την εγκεφαλική δραστηριότητα και στέλνει τα δεδομένα ασύρματα σε έναν υπολογιστή που τα αναλύει. Η Neuralink διαβεβαίωσε ότι τα πειραματόζωα της τυγχάνουν καλής μεταχείρισης, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων ζώων το βλέπουν με τον ίδιο τρόπο.

Το Youtube της Google στη μάχη κατά του κορωνοϊού επιτίθεται κατά της ανευθυνότητας των αξιωματούχων για τη δημόσια υγεία

Το YouTube μας είπε την Πέμπτη σε μια δήλωση ότι αφαίρεσε το βίντεο «επειδή περιελάμβανε περιεχόμενο που έρχεται σε αντίθεση με τη συναίνεση των τοπικών και παγκόσμιων υγειονομικών αρχών σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μασκών για την αποτροπή της εξάπλωσης της COVID-19».

Ανακάλυψη τριών νέων υποτύπων σκλήρυνσης κατά πλάκας από την Τεχνητή Νοημοσύνη

Τεχνητή Νοημοσύνη: Τώρα το AI εντόπισε τρεις νέους υπότυπους σκλήρυνσης κατά πλάκας (MS) σε μια πρόσφατη έρευνα UCL. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό θα βοηθήσει στην ακριβέστερη κατηγοριοποίηση των ασθενών.