Τεχνολογία

Πως οι αλγόριθμοι βελτιώνουν τις υπηρεσίες υγείας

Πως οι αλγόριθμοι βελτιώνουν τις υπηρεσίες υγείας

 Η Google έχει ανάπτυξη τεχνητή νοημοσύνη με στόχο να βοηθήστε τους γιατρούς να προσδιορίσουν τον καρκίνο του μαστού με μεγαλύτερη ακρίβεια και ταχύτητα. Ο αλγόριθμος σαρώνει μαστογραφίες μειώνει τα ψευδώς αρνητικά κατά 9,4 % (για τους Αμερικανούς ασθενείς) και 2,7 % (για τους ασθενείς σε Ηνωμένο Βασίλειο) , σύμφωνα με τα πειραματικά δεδομένα.

Σε συνέχεια, η νέα τεχνολογία προέρχεται από τη DeepMind και τη Google Υγεία. Η τεχνητή νοημοσύνη έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για τη μείωση των ποσοστών λάθους, αλλά έχει επίσης την πρόθεση να επιτρέψει σε γιατρούς να ανιχνεύσουν εγκαίρως τον καρκίνο του μαστού. Αυτό βασίζεται σε έξι ακτινολόγους που αξιολογούν 500 τυχαία επιλεγμένα μαστογραφίες.

Σύμφωνα με ο εμπειρογνώμονα Ιωσήφ Mossel , Διευθυντή Σύμβουλο και συνιδρυτή της Αίγαγρος Ιατρικά Analytics : “Ο αλγόριθμος χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία για να βελτιωθεί η ακρίβεια και η αποτελεσματικότητα των διαγνώσεων σε διαφορετικό στάδιο του καρκίνου “.

Σημειώνει ότι ενώ η τεχνολογία της Google ασχολείται πρωτίστως με την ακτινολογία που είναι η αρχική ανίχνευση του κατά πόσο ο καρκίνος είναι παρών ή όχι, το σύστημα δεύτερης ανάγνωσης της εξετάζει την τελική διάγνωση και κάθε επακόλουθη ταξινόμηση και χρησιμοποιείται ήδη σε μια ζωντανή κλινική ρύθμιση σε πολλά εργαστήρια παγκοσμίως”.

Σχολιάζοντας τα δυνητικά οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης για την υγειονομική περίθαλψη, ο Mossel λέει: “Και τα δύο συστήματα αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα – μια χρόνια έλλειψη εκπαιδευμένου προσωπικού που προκαλεί αυξημένη πίεση σε τρέχον σύστημα και επηρεάζει η ποιότητα των διαγνώσεων “.

Ο Mossel σημειώνει: “Μόνο το 3% των εργαστηρίων του NHS έχει αρκετούς παθολόγους, πράγμα που σημαίνει ότι το 97% δεν διαθέτει επαρκείς πόρους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ποσοστά λάθους – όπου οι καλοήθεις διαγνώσεις είναι πραγματικά καρκινικές – 12% · ένα πραγματικά ανησυχητικό στατιστικό στοιχείο”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σημαντικές αλλαγές στην παγκόσμια βιομηχανία συμπληρωμάτων διατροφής

Ηχητικά μηνύματα: Η hot τάση στην τηλεπικοινώνια εν μέσω πανδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έξυπνο λογισμικό απολύμανσης και καθαριότητας δημόσιων χώρων στη μάχη κατά της covid-19

«Αυτό που ξεχωρίζει τις λύσεις μας είναι η ικανότητα γρήγορης και αποτελεσματικής αντίδρασης σε περιστατικά, επιτρέποντας στα νοσοκομεία και τις κλινικές να προλαμβάνουν και να ενεργούν γρήγορα για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους ασθενείς».

Οι 10 κορυφαίοι κίνδυνοι της τεχνολογίας υγείας για το 2021, όπως κατατάσσονται στο Εcri Institute

Στην 14η ετήσια έκθεση, το Ινστιτούτο ECRI εντόπισε τους κορυφαίους κινδύνους της τεχνολογίας υγείας που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι ιθύνοντες της υγειονομικής περίθαλψης με βάση την επισκόπηση των ερευνών συμβάντων του Ινστιτούτου ECRI, ανεξάρτητες δοκιμές ιατρικών συσκευών και βάσεις αναφοράς δεδομένων.

Η Ψηφιακή Τεχνολογία Υγείας στην υπηρεσία της Διατροφικής Ιατρικής Θεραπείας

Αυτή η τεχνολογία έχει επίσης τη δυνατότητα να βελτιώσει την κλινική φροντίδα εντοπίζοντας γρήγορα αλληλεπιδράσεις μεταξύ φαρμάκων, ασθενειών και διατροφής, βελτιώνοντας τις εκτιμήσεις υποσιτισμού και καθορίζοντας ακριβή κριτήρια για την έναρξη παρεμβάσεων ιατρικής διατροφής.

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα, οι κίνδυνοι και οι επενδύσεις

Κεντρικό στοιχείο της αυτόνομης φιλοσοφίας του αυτοκινήτου είναι το πώς ένα αυτοκίνητο αντιλαμβάνεται και επεξεργάζεται το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή δεδομένων και τη λήψη γρήγορων αποφάσεων

Τα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να βοηθούν την ψυχική υγεία των αγοριών

Τεχνολογία Νέοι: «Μολονότι δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τα βιντεοπαιχνίδια πραγματικά βελτιώνουν την ψυχική υγεία, δεν φαίνεται το παίξιμο τους να είναι βλαβερό και μάλιστα μπορεί να έχει και μερικά οφέλη. Ιδιαίτερα στη διάρκεια της πανδημίας τα βιντεοπαιχνίδια αποτελούν μια σημαντική κοινωνική πλατφόρμα για τους νέους», δήλωσε ο Δρ. Κάντολα, επικεφαλής διεθνούς έρευνας για τις επιδράσεις της χρήσης της τεχνολογίας στα παιδιά.

Τεχνολογία: Ανησυχίες για το μέλλον της "παγκοσμιότητας" του Παγκόσμιου Ιστού

Τεχνολογία: Εάν οι εδαφικές ή κρατικές συμφωνίες γίνουν πιο κοινές, το παγκόσμιο συνδεδεμένο Διαδίκτυο που γνωρίζουμε θα γίνει περισσότερο σαν αυτό που ορισμένοι έχουν ονομάσει "splinternet" ή μια συλλογή διαφορετικών διαδικτύων των οποίων τα όρια καθορίζονται από εθνικά ή περιφερειακά σύνορα.