Τεχνολογία

Νέα σύγχρονη μέθοδος για τον έλεγχο των σαλπίγγων

Νέα σύγχρονη μέθοδος για τον έλεγχο των σαλπίγγων

Επί σειρά ετών η σαλπιγγογραφία αποτελούσε μια σημαντική εξέταση για τη διερεύνηση της γυναικείας υπογονιμότητας. Η εξέταση γίνεται με τη χρήση ακτινών Χ, δηλαδή χρησιμοποιείται μια δόση ακτινοβολίας. Για τις περισσότερες γυναίκες όμως η εξέταση αυτή τις έκανε να νιώθουν άβολα κατά τη διάρκειά της, ενώ για πολλές ήταν ιδιαίτερα επώδυνη.

Σήμερα, έχουμε τη δυνατότητα της εφαρμογής μια νέας σύγχρονης μεθόδου για τον έλεγχο των σαλπίγγων. Πρόκειται για την υπέρηχο-σαλπιγγογραφία (HyFoSy) με αφρό, η οποία αντικαθιστά την κλασσική σαλπιγγογραφία και δεν έχει κανένα από τα μειονεκτήματα και τις παρενέργειες της κλασσικής σαλπιγγογραφίας.

Πώς πραγματοποιείται η HyFoSy

Χρησιμοποιείται ένα ειδικό υποαλλεργικό σκιαγραφικό υλικό, που εγχέεται μέσα στη μήτρα και στη συνέχεια κατευθύνεται προς τις σάλπιγγες, ενώ η όλη πορεία του υλικού παρακολουθείται ταυτόχρονα με υπερηχογράφημα. Το υλικό που χρησιμοποιείται απεικονίζεται ως έντονα λευκό στο υπερηχογράφημα και παρακολουθείται η διαδρομή του μέσα στη μήτρα και στις σάλπιγγες. Η μέθοδος είναι απόλυτα ακριβής και τα πλεονεκτήματά της είναι τα παρακάτω:

  1. Αποτελεί απλή μέθοδο για τον έλεγχο των σαλπίγγων σε περιπτώσεις υπογονιμότητας, δηλαδή αν οι σάλπιγγες είναι διαπερατές ή όχι, αλλά και σε περιπτώσεις που απλά μια γυναίκα θέλει να είναι σίγουρη ότι μπορεί να συλλάβει.
  2. Δεν επιβαρύνει τη γυναίκα με ακτινοβολία όπως η κλασσική σαλπιγγογραφία.
  3. Είναι ανώδυνη εξέταση σε σχέση με την κλασσική σαλπιγγογραφία.
  4. Δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργίας, εξαιτίας της φύσης του σκιαγραφικού υλικού.
  5. Η εξέταση πραγματοποιείται στο ιατρείο κατά τη διάρκεια μιας γυναικολογικής εξέτασης.
  6. Ανωμαλίες της μήτρας μπορούν να εκτιμηθούν καλύτερα, αφού η μήτρα φαίνεται καλύτερα στο υπερηχογράφημα.
  7. Μικρές βλάβες στο ενδομήτριο όπως πολύποδες, υποβλεννογόνια ινομυώματα μπορούν να εκτιμηθούν.
  8. Αν γίνει πριν από σπερματέγχυση, αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μηχανικοί εκτυπώνουν υψηλής απόδοσης βιομετρικής αισθητήρες απευθείας στο δέρμα

Η κίνηση θερμότητας και αέρα στο εσωτερικό εξηγεί διαφορετικούς κινδύνους της COVID-19

Ψηφιακός μετασχηματισμός και το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία ψηφιακών εργαλείων και εφαρμογών που μπορούν να διαχειριστούν μια ολόκληρη μικρή γενική πρακτική ή ιδιωτική κλινική και να τους βοηθήσουν να λειτουργήσουν πιο ομαλά και αποτελεσματικά.

Ρομποτικές λύσεις για την πανδημία

Η Hanson Robotics, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, είπε ότι 4 μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της Sophia, θα ξεκινήσουν την κατασκευή εργοστασίων το πρώτο εξάμηνο του 2021, όπως ακριβώς οι ερευνητές προβλέπουν ότι η πανδημία θα ανοίξει νέες ευκαιρίες για τη βιομηχανία ρομποτικής. Από τότε που αποκαλύφθηκε το 2016, η Sophia -ένα ανθρωποειδές ρομπότ- έχει γίνει viral. Τώρα η εταιρεία πίσω της έχει ένα νέο όραμα: για μαζική παραγωγή ρομπότ μέχρι το τέλος του έτους.

Τα πλαστά covid test και η βελτίωση της ασφάλειας

Η βιομετρική πιστοποίηση και η επαλήθευση ταυτότητας μπορούν να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην εξασφάλιση ότι το άτομο που σχετίζεται με κάθε δοκιμή είναι αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι, χωρίς δυνατότητα πλαστοπροσωπίας

Νέος αλγόριθμος μηχανικής μάθησης αποκαλύπτει τις πολιτικές σας πεποιθησεις

Ο ερευνητής ισχυρίζεται ότι το σύστημά του μπορεί να «διαβάσει» - με μία μόνο φωτογραφία - τον πολιτικό προσανατολισμό με ακρίβεια 70% έως 72%, δηλαδή «πέφτει μέσα» επτά στις δέκα φορές, αρκετά καλύτερα από μια αξιολόγηση στην τύχη (πιθανότητα 50% ή πέντε στις δέκα φορές).

Το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Η μέθοδος μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της διάγνωσης, ειδικά στα πρώτα στάδια, αλλά και της αξιολόγησης της θεραπείας των ασθενών και να αποτελέσει σημαντικό βοήθημα στις εργαστηριακές εξετάσεις αντίστροφης μεταγραφής αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (μοριακό τεστ RT-PCR).