Τεχνολογία

Κορωνοϊός εξαερισμός νοσοκομείο: Ποια τεχνολογία αποτρέπει τη μετάδοση

Κορωνοϊός εξαερισμός νοσοκομείο: Ποια τεχνολογία αποτρέπει τη μετάδοση

Ο Kim Shinn, διευθυντής της TLC Engineering Solutions, εξηγεί τη σημασία του καλού εξαερισμού για την αποτροπή της μετάδοσης του COVID-19

Κορωνοϊός εξαερισμός νοσοκομείο: Οι γνώσεις μας για τον ιό COVID-19 και τους μηχανικούς ελέγχους που σχετίζονται με τον περιορισμό της μετάδοσής του έχουν εξελιχθεί σημαντικά από τότε που η πανδημία έπληξε ολόκληρο τον πλανήτη. Γνωρίζουμε τώρα ότι είναι πολύ απίθανο για το COVID-19 να ταξιδέψει μέσω ενός συστήματος HVAC νοσοκομειακού συστήματος πολλαπλών ζωνών που συμμορφώνεται με τον κώδικα (αγωγός επιστροφής, πηνία κεντρικής μονάδας χειρισμού αέρα, τελικά φίλτρα και τερματικές μονάδες).

Η χρήση εξάτμισης 100% (όπου δεν υπάρχει ανακυκλοφορία μέσω κεντρικών χειριστών αέρα) δεν δικαιολογείται, εκτός από χώρους όπου εκτελούνται διαδικασίες δημιουργίας αερολύματος και στο τμήμα έκτακτης ανάγκης, όπου υπάρχει σημαντικός αριθμός ατόμων που ερευνούνται. Η χρήση κεντρικών συστημάτων αέρα με φίλτρα MERV 14-16 ή τοπικό φιλτράρισμα HEPA έχει αντικαταστήσει τις περισσότερες από τις συστάσεις για εξάτμιση 100%.

Η διατήρηση ενός χώρου με εξωτερικό τοίχο ή στέγη, όπως τα περισσότερα δωμάτια ασθενών, σε αρνητική πίεση, όπου εξάγεται περισσότερος αέρας από το δωμάτιο από ό, τι παρέχεται σε αυτό, μπορεί να οδηγήσει σε διείσδυση εξωτερικού αέρα μέσω του κελύφους του κτιρίου, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας, κυρίως ανάπτυξη μούχλας στην κατασκευή του φακέλου.

Η ευρεία χρήση μεμονωμένων σχέσεων αρνητικής πίεσης δωματίου δεν δικαιολογείται, εκτός από αίθουσες ασθενών και εξετάσεων εξοπλισμένες με προθάλαμους. Υπάρχει περιορισμένη προστασία που παρέχεται στους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης μόλις ανοίξει η πόρτα στο δωμάτιο ενός μολυσμένου ασθενούς, ανεξάρτητα από το πόσο αρνητική είναι η σχέση πίεσης.

Η αυξημένη εξάτμιση απαιτεί αυξημένη πρόσληψη εξωτερικού αέρα, με αποτέλεσμα προβλήματα χωρητικότητας συστήματος και υψηλότερο κόστος λειτουργίας. Σε πολλές περιπτώσεις, η αδυναμία διατήρησης σχέσεων πίεσης και ισορροπίας αέρα μπορεί να προκαλέσει απώλεια ελέγχου θερμοκρασίας και υγρασίας.

Οι τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές ASHRAE Standard 170 σχετικά με τον εξαερισμό των εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης μας έχουν εξυπηρετήσει καλά και υπάρχουν λίγες ενδείξεις, ότι η υπέρβαση αυτών των απαιτήσεων αποφέρει αιτιολογημένες ως προς το κόστος βελτιώσεις στον μετριασμό της μετάδοσης ιών COVID-19. Πιθανότατα δεν υπάρχει ασφαλέστερο μέρος σε δομημένο περιβάλλον στις Η.Π.Α. από ένα νοσοκομείο που λειτουργεί καλά και συντηρείται σύμφωνα με τον κώδικα.

Έχουμε μάθει ότι η «φυσιολογική» ιεραρχία των ελέγχων πρέπει να αντιστραφεί στην περίπτωση αυτής της πανδημίας. Αντί του PPE να είναι το λιγότερο αποτελεσματικό, διαπιστώσαμε ότι είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο μετριασμού της μετάδοσης. Η εξάλειψη και η αντικατάσταση είναι απλώς ανέφικτες αν δεν είναι λειτουργικά αδύνατες. Δεδομένου ότι ο ιός μεταδίδεται από άτομο σε άτομο, δεν είναι πρακτικό να χρησιμοποιείτε μηχανικούς ελέγχους για να διακόψετε αυτήν την πορεία. Η πιο αποτελεσματική στρατηγική είναι ο έλεγχος της πηγής.

 

Υποστηρίζουμε μια πολυεπίπεδη προσέγγιση. Αυτό περιλαμβάνει:

⦁ Κανονική λειτουργία όπου τα Airborne Infectious Isolation Rooms (AIIRs) ενδέχεται να περιορίζονται σε ασθενείς που λαμβάνουν διαδικασίες δημιουργίας αερολύματος

⦁ Λειτουργία υπέρτασης μικρής κλίμακας όπου μπορεί να είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν πρόσθετοι χώροι ή προσωρινά δωμάτια παρατήρησης ασθενών με φιλτράρισμα HEPA και Surge Αύξηση μεγάλης κλίμακας όπου μπορεί να χρειαστεί ένα καθιερωμένο ειδικό θάλαμο ή ακόμη και ένα ξεχωριστό κτίριο με το δικό του σύνολο πρωτοκόλλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα στάδια της νόσου του κορωνοϊού και η υψηλή επικινδυνότητα

Κορωνοϊός μετάδοση μόλυνση: Προβληματίζουν τα μικροσκοπικά αερομεταφερόμενα σωματίδια

Η πρόοδος του κοροναϊού στις ρυθμίσεις χειρισμού αέρα του νοσοκομείου

Πρωτότυπες μάσκες με αντιβακτηριακή επίστρωση

Ειδικά στις περιπτώσεις που τα συμπτώματα είναι κοινά με τον κορωνοϊό, είναι αντιληπτό σε τι ποσοστό δύναται να επηρεαστεί και μάλιστα αρνητικά το σύστημα υγείας. Για μία ακόμη φορά ήρθε στην επιφάνεια η δυναμική της έρευνας σε σύγχρονες ανάγκες.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στρώνει το έδαφος για την προληπτική ιατρική

Η έγκαιρη ανίχνευση συμπτωμάτων και οι προληπτικές ενέργειες μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων με επακόλουθη μείωση της ανάγκης για ριζικές και εντατικές θεραπείες.

Όταν η τεχνολογία, απλοποιεί τη διαδικασία της κολονοσκόπησης

Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, προκειμένου να γίνουν οι κολονοσκοπήσεις ευρύτερα διαθέσιμες, κάτι ουσιώδες για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του εντέρου», δήλωσε ο καθηγητής Ρομποτικής και Αυτόνομων Συστημάτων Πιέτρο Βαλντάστρι του Πανεπιστημίου του Λιντς.

Το πρώτο νοσοκομείο στην Ινδία αποκλειστικά με ψηφιακά αρχεία

Η ψηφιακή επιχείρηση υγείας KareXpert δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα που βασίζεται στο cloud με ενσωματωμένα ηλεκτρονικά αρχεία υγείας (EHR) που θα επιτρέψουν στα νοσοκομεία στην Ινδία να περάσουν χωρίς έγγραφα.

Ρομπότ στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας έρχεται και στην Ελλάδα

Ελλάδα Εκπαίδευση: Tο ανθρωποειδές ρομπότ ΝΑΟ, που σχεδιάστηκε από τη SoftBank Robotics και έχει ήδη καθιερωθεί διεθνώς στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας, διαθέτει στην ελληνική αγορά η Mobile Technology. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σχολεία, εκπαιδευτικοί φορείς και πανεπιστημιακά ιδρύματα μπορούν να αποκτήσουν από τη Mobile Technology όχι μόνο το ΝΑΟ έκτης γενιάς, […]