Ομορφιά

Πρόσωπο Σχήμα: Τι είναι η ασυμμετρία προσώπου και πότε πρέπει να σας ανησυχεί

Πρόσωπο Σχήμα: Τι είναι η ασυμμετρία προσώπου και πότε πρέπει να σας ανησυχεί

Πρόσωπο Σχήμα: Το να έχετε χαρακτηριστικά που δεν αντανακλούν τέλεια το ένα το άλλο και στις δύο πλευρές του προσώπου σας ονομάζεται ασυμμετρία. Ο τραυματισμός, η γήρανση, το κάπνισμα και άλλοι παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στην ασυμμετρία. Η ασυμμετρία του προσώπου όταν είναι ήπια είναι μάλλον φυσιολογική.

Όταν κοιτάζετε το πρόσωπό σας σε φωτογραφίες ή στον καθρέφτη, μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα χαρακτηριστικά σας δεν ταιριάζουν μεταξύ τους τέλεια. Το ένα αυτί μπορεί να ξεκινήσει σε υψηλότερο σημείο από το άλλο αυτί σας ή η μία πλευρά της μύτης σας μπορεί να έχει αιχμηρότερο σχήμα από την άλλη πλευρά. Σχεδόν όλοι έχουν κάποιο βαθμό ασυμμετρίας στο πρόσωπό τους. Ωστόσο, ορισμένες περιπτώσεις ασυμμετρίας είναι πιο αισθητές από άλλες. Ωστόσο, η νέα, αισθητή ασυμμετρία μπορεί να αποτελεί ένδειξη σοβαρής κατάστασης όπως η παράλυση του Bell ή το εγκεφαλικό. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις αιτίες ενός ασύμμετρου προσώπου, μαζί με εξετάσεις και θεραπείες.

Μπορείτε να καταλάβετε εάν το πρόσωπό σας είναι συμμετρικό αξιολογώντας το πρόσωπό σας στο σπίτι. Μια τυπωμένη φωτογραφία του εαυτού σας λειτουργεί καλύτερα για αυτό. Σημειώστε τα ακόλουθα σημεία στη φωτογραφία του προσώπου σας. Εναλλακτικά, εάν χρησιμοποιείτε καθρέφτη, χρησιμοποιήστε έναν δείκτη που μπορείτε να σκουπίσετε από το γυαλί αργότερα:

  • την κορυφή του μετώπου σας και το κάτω μέρος του πηγουνιού σας 
  • την πτυχή στην άκρη των δύο ματιών σας
  • την πτυχή από όπου ξεκινά κάθε ένα από τα μάτια σας δίπλα στη γέφυρα της μύτης σας
  • την πτυχή όπου τα χείλη σας ξεκινούν και από τις δύο πλευρές
  • το ευρύτερο σημείο και των δύο πλευρών του προσώπου σας
  • το μεγαλύτερο μέρος της μύτης σας και στα δύο ρουθούνια

Χρησιμοποιώντας έναν χάρακα, μπορείτε να ελέγξετε και να δείτε αν μπορείτε να επισημάνετε μια τέλεια επίπεδη, οριζόντια γραμμή ανάμεσα σε κάθε σύνολο δύο σημείων. Υπάρχουν δωρεάν εφαρμογές στο διαδίκτυο που θα αξιολογήσουν μια φωτογραφία του προσώπου σας χωρίς κόστος και θα αξιολογήσουν τη συμμετρία του προσώπου σας.

Να είστε προσεκτικοί όταν παίρνετε τα αποτελέσματα από αυτές τις εφαρμογές πολύ σοβαρά. Παρόλο που μπορεί να είναι σε θέση να υπολογίσουν την «ελκυστικότητα» σας με βάση μια αναλογία, ένας αλγόριθμος υπολογιστών δεν μπορεί να εξηγήσει πόσο ελκυστικούς σας κάνουν οι πιο εσωτερικές πλευρές σας. Ένας υπολογιστής δεν θα μπορεί ποτέ να κρίνει τα υπέροχα μαλλιά σας, τα βαθιά μάτια ή το μαγνητικό σας χαμόγελο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η επικοινωνία μέσω σόσιαλ και οι παρανοήσεις

Έχεις λιπαρή επιδερμίδα; Δες τι πρέπει να κάνεις με τη διατροφή σου

Η περιποίηση που πρέπει να ενσωματώσεις στη ρουτίνα σου για ξεκούραστο βλέμμα

Τα οφέλη του σταφυλέλαιου στην ομορφιά

Σταφυλέλαιο: Το σταφυλέλαιο εξάγεται από τους εναπομείναντες σπόρους σταφυλιών και χρησιμοποιείται ως φυσικό προϊόν ομορφιάς. Διατίθεται επίσης ως υγιεινή εναλλακτική λύση έναντι του φυτικού ελαίου.

Είναι το πόσιμο κολλαγόνο το ελιξήριο της νεότητας;

Κολλαγόνο Πόσιμο: Έχετε πιθανώς ακούσει για το κολλαγόνο και πόσο σημαντικό είναι για το δέρμα σας. Αλλά η κατανάλωση περισσότερου από αυτό μεταφράζεται πραγματικά σε περισσότερο κολλαγόνο στο δέρμα σας; Ας ρίξουμε μια ματιά στα στοιχεία!

Όλα όσα θες να ξέρεις για τη μεταμόσχευση μαλλιών

Μεταμόσχευση Μαλλιών: Σε όλο τον κόσμο περίπου το 60 τοις εκατό των ανδρών και το 50 τοις εκατό των γυναικών βιώνει κάποια μορφή τριχόπτωσης. Η πρώτη μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε το 1939 στην Ιαπωνία με μονές τρίχες στο τριχωτό της κεφαλής.