Αυτοφροντίδα

Διαχείριση κοινωνικών μέσων: Αξιοποίησε την αρχή του Hanlon

Διαχείριση κοινωνικών μέσων: Αξιοποίησε την αρχή του Hanlon

Διαχείριση κοινωνικών μέσων: Αξιοποίησε την αρχή του Hanlon. Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν φέρει επανάσταση στον τρόπο που επικοινωνούμε. Πριν από χρόνια, ήταν αδιανόητο να μιλήσουμε με τους φίλους μας σχεδόν σε πραγματικό χρόνο όταν δεν ήμασταν μαζί τους. Τώρα χρειαζόμαστε μόνο σύνδεση στο διαδίκτυο και ένα από τα πολλά κοινωνικά δίκτυα στα οποία είμαστε συνδεδεμένοι.

Το κινητό κουδουνίζει.  Διαβάσατε στην οθόνη: -Γεια! Πώς είσαι; Είχατε μια κακή μέρα ή αυτός που σας γράφει είναι το αφεντικό  σας και νομίζετε ότι χρειάζεται άλλη χάρη ή ίσως είστε σε πολύ καλή διάθεση ή είναι ο καλύτερος φίλος σας που θέλετε να μιλήσετε τόσο πολύ. Όμως όλα αυτά δεν γνωρίζει ο αποστολέας του μηνύματος. Δεν μπορείτε να το ξέρει, καθώς δεν είναι πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία και δεν έχετε πρόσβαση σε άλλα κλειδιά της γλώσσας τόσο σημαντικά όσο οι λέξεις.

Δεν είναι το ίδιο να χαιρετάς κάποιον στο δρόμο που μπορείς να δεις βιαστικά και να περάσεις ζητώντας συγγνώμη για τη βιασύνη από ότι σε ένα κοινωνικό δίκτυο. Όταν είμαστε συνδεδεμένοι στα κοινωνικά μας δίκτυα μπορούμε να είμαστε απασχολημένοι με τον υπολογιστή και να αφήνουμε τα μηνύματα στο διαβάστηκε. Βλέπουμε αν είναι κάτι σημαντικό αλλά δεν χρειάζεται να απαντήσουμε. Και εδώ είναι που ο δέκτης μπορεί να βγάλει χίλια και ένα συμπεράσματα, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν δραματικά: «Δεν με αγαπάει γιατί δεν με απαντά», «δεν του αρέσω» ή «τι του έχω κάνει».

Φωνητική  συμπεριφορά: αναφέρεται στη φωνή της ίδιας της γλώσσας, στον τόνο και τη μορφή της, αλλά όχι στο περιεχόμενό της. Όσο τα χρησιμοποιούμε, ούτε ειρωνεία, σαρκασμός και ακόμη και αστεία δεν ανιχνεύονται στην επικοινωνία μέσω κοινωνικών δικτύων. Ο τόνος είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της κατανόησης της σημασίας ενός μηνύματος και στον κόσμο της τεχνολογίας μπορεί να αντικατοπτρίζεται μόνο σε φωνητικά μηνύματα. Αν λοιπόν ακούσουμε τον Hanlon, θα μειώσουμε τον βαθμό σκοπιμότητας που αποδίδουμε σε πολλές από τις επικοινωνίες που διαβάζουμε στα κοινωνικά μέσα. “Ποτέ μην αποδίδεις σε κακία αυτό που μπορεί να εξηγηθεί από την βλακεία.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Είσαι ναρκισσιστής αν βγάζεις selfies ή μήπως όχι

Αν θέλεις μία συνάντηση με το κορίτσι που στάμπαρες στα σόσιαλ διάβασε αυτό

Σεξ μέσω chat και πώς να το απογειώσεις

Πώς επηρεάζει η τεχνολογία την σεξουαλικότητα

Η επιστημονική εξήγηση για την αγάπη μας στη θάλασσα

Η επιστήμη πίσω από τη φράση "Η θάλασσα με κάνει χαρούμενο". Όλοι οι λάτρεις συμφωνούν ότι η παραλία είναι το "ευτυχισμένο" μέρος τους. Τα μάτια μας λάμπουν όταν σκεφτόμαστε την επόμενη επίσκεψή μας εκεί και για τους περισσότερους, το να είμαστε μακριά από την καθημερινή ρουτίνα μας είναι λόγος για να πάμε στην παραλία. Τι ακριβώς είναι αυτό με την παραλία που μας κάνει ευτυχισμένους; Γιατί στρεφόμαστε στο νερό για μια αίσθηση ηρεμίας και διαύγεια;

Πιθανές αιτίες που αισθάνεσαι μόνιμη κόπωση

Αισθάνομαι κουρασμένη: Γιατί νιώθεις αυτή την κατάπτωση . "Γιατί είμαι τόσο κουρασμένη;" είναι μια ερώτηση που οι άνθρωποι αναρωτιούνται αρκετά συχνά. Όλοι κουράζονται κάποια στιγμή, ιδιαίτερα μετά από μια ασθένεια, μια μακρά νύχτα με ένα άρρωστο παιδί ή μια πολυάσχολη εβδομάδα στη δουλειά. Ωστόσο, όταν η κούραση είναι επίμονη, όταν νιώθεις κουρασμένος μόλις ξυπνήσεις το πρωί ή όταν ο ύπνος δεν φαίνεται να βοηθάει, όσο και αν ξεκουράζεσαι—μπορεί συχνά να υποδεικνύει ένα βαθύτερο, υποκείμενο πρόβλημα.

Κάντε τον χρόνο να δουλεύει υπέρ σας

Αλλά μία προσέγγιση που γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη αντιπροσωπεύεται από το μότο «δουλεύω εξυπνότερα, όχι σκληρότερα». Η σωστή διαχείριση του χρόνου δεν είναι η ολοκλήρωση πολλών εργασιών μέσα σε μια μέρα• είναι η απλοποίηση της καθημερινότητας και η ανακούφιση από το στρες.

Εξάσκησε και εσύ την αυτοσυμπόνια σου... Δες εδώ πώς

Αυτοσυμπόνια: Πώς να την εξασκήσεις. Τιμωρείς πάντα τον εαυτό σου για τα λάθη σου; Όλοι κάνουν λάθη αλλά αντί να είσαστε σκληροί για τον εαυτό σας, προσπαθήστε να αποδεχτείτε ότι δεν είστε τέλειοι και να είστε ευγενικοί με τον εσάς. Αν αυτό είναι κάτι που κάνετε τακτικά, τότε γράψτε μια σημείωση που ενθαρρύνει την αυτοσυμπόνια.

Φρόντισε τον οργανισμό σου και το δέρμα σου μέσω τον προβιοτικών

Προβιοτικά υγεία: Σε ποιες περιπτώσεις θα σε βοηθήσουν.  'Ενα από τα πιο πολυσυζητημένα οφέλη είναι η καλύτερη πέψη, ειδικά σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς με επιπλέον προκλήσεις όπως η δυσκοιλιότητα καραντίνας και τα στομαχικά προβλήματα λόγω άγχους.  Επίσης, προσφέρουν πραγματικά μια σειρά απίστευτων πλεονεκτημάτων, εκτός από το να βοηθούν την πέψη και το αίμα.

Βασικές αρχές του Laziness Lie και πώς επηρεάζουν τη ζωή μας

Laziness Lie: Βασικές αρχές και πώς επηρεάζουν τη ζωή μας. Η παραγωγικότητα είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετρήσουμε την αξία μας. Τα ψυχολογικά θεμέλια του "ψέματα οκνηρίας" και το πόσο μεγαλύτερες εργάσιμες ημέρες, υπερφόρτωση πληροφοριών και μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αυξήσει την πίεση να κάνουν συνεχώς και να είναι "περισσότερα".

Αν αναρωτιέσαι γιατί να αγαπάς τη θάλασσα

5 λόγοι να αγαπήσεις και εσύ τη θάλασσα. Οι θάλασσες μας είναι ένας απίστευτος φυσικός πόρος, που δεν μπορούμε να τον θεωρούμε δεδομένο. Χρειαζόμαστε υγιείς ωκεανούς για να διασφαλίσουμε την επιβίωσή μας όσο και για την επιβίωση της ζωής που ευδοκιμεί στον ωκεανό.