Αυτοφροντίδα

Διαχείριση κοινωνικών μέσων: Αξιοποίησε την αρχή του Hanlon

Διαχείριση κοινωνικών μέσων: Αξιοποίησε την αρχή του Hanlon

Διαχείριση κοινωνικών μέσων: Αξιοποίησε την αρχή του Hanlon. Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν φέρει επανάσταση στον τρόπο που επικοινωνούμε. Πριν από χρόνια, ήταν αδιανόητο να μιλήσουμε με τους φίλους μας σχεδόν σε πραγματικό χρόνο όταν δεν ήμασταν μαζί τους. Τώρα χρειαζόμαστε μόνο σύνδεση στο διαδίκτυο και ένα από τα πολλά κοινωνικά δίκτυα στα οποία είμαστε συνδεδεμένοι.

Το κινητό κουδουνίζει.  Διαβάσατε στην οθόνη: -Γεια! Πώς είσαι; Είχατε μια κακή μέρα ή αυτός που σας γράφει είναι το αφεντικό  σας και νομίζετε ότι χρειάζεται άλλη χάρη ή ίσως είστε σε πολύ καλή διάθεση ή είναι ο καλύτερος φίλος σας που θέλετε να μιλήσετε τόσο πολύ. Όμως όλα αυτά δεν γνωρίζει ο αποστολέας του μηνύματος. Δεν μπορείτε να το ξέρει, καθώς δεν είναι πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία και δεν έχετε πρόσβαση σε άλλα κλειδιά της γλώσσας τόσο σημαντικά όσο οι λέξεις.

Δεν είναι το ίδιο να χαιρετάς κάποιον στο δρόμο που μπορείς να δεις βιαστικά και να περάσεις ζητώντας συγγνώμη για τη βιασύνη από ότι σε ένα κοινωνικό δίκτυο. Όταν είμαστε συνδεδεμένοι στα κοινωνικά μας δίκτυα μπορούμε να είμαστε απασχολημένοι με τον υπολογιστή και να αφήνουμε τα μηνύματα στο διαβάστηκε. Βλέπουμε αν είναι κάτι σημαντικό αλλά δεν χρειάζεται να απαντήσουμε. Και εδώ είναι που ο δέκτης μπορεί να βγάλει χίλια και ένα συμπεράσματα, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν δραματικά: «Δεν με αγαπάει γιατί δεν με απαντά», «δεν του αρέσω» ή «τι του έχω κάνει».

Φωνητική  συμπεριφορά: αναφέρεται στη φωνή της ίδιας της γλώσσας, στον τόνο και τη μορφή της, αλλά όχι στο περιεχόμενό της. Όσο τα χρησιμοποιούμε, ούτε ειρωνεία, σαρκασμός και ακόμη και αστεία δεν ανιχνεύονται στην επικοινωνία μέσω κοινωνικών δικτύων. Ο τόνος είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της κατανόησης της σημασίας ενός μηνύματος και στον κόσμο της τεχνολογίας μπορεί να αντικατοπτρίζεται μόνο σε φωνητικά μηνύματα. Αν λοιπόν ακούσουμε τον Hanlon, θα μειώσουμε τον βαθμό σκοπιμότητας που αποδίδουμε σε πολλές από τις επικοινωνίες που διαβάζουμε στα κοινωνικά μέσα. “Ποτέ μην αποδίδεις σε κακία αυτό που μπορεί να εξηγηθεί από την βλακεία.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Είσαι ναρκισσιστής αν βγάζεις selfies ή μήπως όχι

Αν θέλεις μία συνάντηση με το κορίτσι που στάμπαρες στα σόσιαλ διάβασε αυτό

Σεξ μέσω chat και πώς να το απογειώσεις

Πώς επηρεάζει η τεχνολογία την σεξουαλικότητα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τσάι από βότανα για να καταπραΰνετε το άγχος

Άγχος Βότανα: Να θυμάστε πως πέραν των ευεργετικών και αγχολυτικών συστατικών που περιέχουν ορισμένα βότανα και αφεψήματα, εξίσου χαλαρωτική είναι και η διαδικασία παρασκευής τους.

Εξουθένωση : Τρόποι να την αποτρέψετε

Εξουθένωση : Η εξάντληση είναι μια κατάσταση πνευματικής και σωματικής εξάντλησης που μπορεί να χαροποιήσει τη χαρά από την καριέρα σας, τις φιλίες και τις οικογενειακές αλληλεπιδράσεις.

Αμέθυστος : Οι θεραπευτικές του ιδιότητες

Αμέθυστος : Οι επαγγελματίες συμπληρωματικής και εναλλακτικής ιατρικής χρησιμοποιούν συχνά κρύσταλλους για να βοηθήσουν στη θεραπεία του νου και του σώματος.

Self care tips για τις ημέρες περιόδου

Περίοδος Αυτοφροντίδα: Η αυτοφροντίδα είναι πρακτική κλειδί για μια πιο αισιόδοξη, ευήμερη και ανθεκτική ζωή. Η συμβολή της δε είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Αυτοφροντίδα : Τονώστε την αυτοπεποίθηση σας

Αυτοφροντίδα : Σου βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε ένα άρθρο το οποίο σου δίνει χρήσιμε συμβουλές προκειμένου να στραφείς στις εσωτερικές σου δεξιότητες και να χτίσεις την αυτοπεποίθηση σου.

Αντιμετώπισε έγκαιρα και αποτελεσματικά την έλλειψη σιδήρου με τα συμπληρώματα της Active Iron

Active Iron: Η έλλειψη σιδήρου αποτελεί τη συχνότερη μορφή δυσθρεψίας σήμερα, επηρεάζοντας περίπου το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά και περισσότερες από τις μισές γυναίκες ηλικίας 18-50 ετών στην Ελλάδα. Η καινοτόμος σύνθεση της σειράς συμπληρωμάτων διατροφής Active Iron επιτρέπει στον σίδηρο να μεταφέρεται ακέραιος στο πιο ενεργό σημείο απορρόφησης του, δηλαδή στο ανώτερο τμήμα του λεπτού εντέρου, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τον ερεθισμό του στομάχου.