Αυτοφροντίδα

Φώτο σόσιαλ: Οι selfies φωτογραφίες δεν σημαίνουν ναρκισσισμός

Φώτο σόσιαλ: Οι selfies φωτογραφίες δεν σημαίνουν ναρκισσισμός

Φώτο σόσιαλ: Οι selfies φωτογραφίες δεν σημαίνουν ναρκισσισμός. Νέα έρευνα δημιουργεί αμφιβολίες για τη σχέση αυτών των δύο. Η μελέτη ανακάλυψε ότι φοιτητές κολλεγίων που είχαν χαμηλό σκορ σε ένα μέτρο ναρκισσισμού έτειναν να δημοσιεύουν τόσες selfies όσες και αυτοί που είχαν υψηλή βαθμολογία.

Η μελέτη 276 φοιτητών διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε σημαντική διαφορά μεταξύ του αριθμού των ατόμων με υψηλή συγκέντρωση ναρκισσισμού και των ατόμων με χαμηλή παρουσία ναρκισσισμού που αναφέρθηκαν να καταλαμβάνουν την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, ο ναρκισσισμός φαίνεται να επηρεάζει το είδος της selfie που λαμβάνεται. Οι μαθητές με υψηλή ειδίκευση στον ναρκισσισμό ήταν πιο πιθανό να βγάλουν selfies που παρουσιάζονται μόνο οι ίδιοι.

Αν και πολλοί φοιτητές προσέφεραν ναρκισσιστικές αιτίες για τη δημοσίευση φωτογραφιών, οι ερευνητές βρήκαν επίσης ότι η επιθυμία να μοιραστούν και να συνδεθούν με άλλους ήταν συχνό κίνητρο. Πολλοί φοιτητές ανέφεραν επίσης ότι η δημοσίευση selfis ήταν μέρος της δουλειάς τους (για παράδειγμα, ως χορηγός αθλητής) ή χρησιμοποιήθηκε για να ενισχύσει την αυτοεκτίμησή τους.

“Οι άνθρωποι τείνουν να παίρνουν selfies συχνά, και πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι τις παίρνουν. Κάποιοι έχουν αναφέρει ότι οι άνθρωποι που παίρνουν selfie μπορεί να είναι πιο ναρκισσιστές, αλλά η έρευνά μας δείχνει ότι αυτό δεν είναι απαραίτητα όλη η ιστορία”, ανέφερε η ερευνήτρια Koterba. “Όταν οι άνθρωποι δεν έχουν υψηλή βαθμολογία στα τεστ για ναρκισσισμό, εξακολουθούν να παίρνουν selfies. Είναι ενδιαφέρον ότι ακόμα και αυτοί οι άνθρωποι είναι πιθανό να παραθέσουν ναρκισσιστικά κίνητρα για να πάρουν selfie όταν τους ζητηθεί (π.χ., “Παίρνω selfie επειδή θέλω να δείξω πώς φαίνομαι” ακούγεται αρκετά ναρκισσιστικό).

“Τμήματα αυτού του έργου ήταν διερευνητικής φύσης, συμπεριλαμβανομένων των ερευνών για τα κίνητρα των ατόμων για τη λήψη selfies. Ως εκ τούτου, θα έλεγα ότι η πτυχή αυτή χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Η περαιτέρω αποσυσκευασία των διαφορών των φύλων που αναφέρονται παραπάνω θα αποτελέσει επίσης σημαντική γραμμή μελέτης που πρέπει να ακολουθηθεί”, ανέφερε η Erin A. Koterba

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοφροντίδα: Τι σε εμποδίζει να την εφαρμόσεις;

Πόσο καταστροφικά είναι τα "πρέπει"

Τρόποι να μην στερείστε τη βόλτα σας λόγω κρύου

Απόλαυσε την μοναξιά σου

Πώς να διατηρήσεις την χαρά σου σε μία αγχωτική ζωή

Πώς να είμαι χαρούμενος: Όταν η ζωή είναι αγχωτική εσύ μείνε δυνατός. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ευέξαπτοι, συγκλονισμένοι, και απλά όχι με τον καλύτερο τρόπο όταν αισθάνονται υπερφορτωμένοι από τις απαιτήσεις στη ζωή τους. Και ενώ μερικά από τα πράγματα που με κάνουν ευτυχισμένο μπορεί να μην είναι όλα πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο, υπάρχουν κάποια πράγματα που τείνουν να δημιουργούν μια μεγαλύτερη εμπειρία ευτυχίας σχεδόν στη ζωή όλων.

Η επιστημονική εξήγηση για την αγάπη μας στη θάλασσα

Η επιστήμη πίσω από τη φράση "Η θάλασσα με κάνει χαρούμενο". Όλοι οι λάτρεις συμφωνούν ότι η παραλία είναι το "ευτυχισμένο" μέρος τους. Τα μάτια μας λάμπουν όταν σκεφτόμαστε την επόμενη επίσκεψή μας εκεί και για τους περισσότερους, το να είμαστε μακριά από την καθημερινή ρουτίνα μας είναι λόγος για να πάμε στην παραλία. Τι ακριβώς είναι αυτό με την παραλία που μας κάνει ευτυχισμένους; Γιατί στρεφόμαστε στο νερό για μια αίσθηση ηρεμίας και διαύγεια;

Πιθανές αιτίες που αισθάνεσαι μόνιμη κόπωση

Αισθάνομαι κουρασμένη: Γιατί νιώθεις αυτή την κατάπτωση . "Γιατί είμαι τόσο κουρασμένη;" είναι μια ερώτηση που οι άνθρωποι αναρωτιούνται αρκετά συχνά. Όλοι κουράζονται κάποια στιγμή, ιδιαίτερα μετά από μια ασθένεια, μια μακρά νύχτα με ένα άρρωστο παιδί ή μια πολυάσχολη εβδομάδα στη δουλειά. Ωστόσο, όταν η κούραση είναι επίμονη, όταν νιώθεις κουρασμένος μόλις ξυπνήσεις το πρωί ή όταν ο ύπνος δεν φαίνεται να βοηθάει, όσο και αν ξεκουράζεσαι—μπορεί συχνά να υποδεικνύει ένα βαθύτερο, υποκείμενο πρόβλημα.

Κάντε τον χρόνο να δουλεύει υπέρ σας

Αλλά μία προσέγγιση που γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη αντιπροσωπεύεται από το μότο «δουλεύω εξυπνότερα, όχι σκληρότερα». Η σωστή διαχείριση του χρόνου δεν είναι η ολοκλήρωση πολλών εργασιών μέσα σε μια μέρα• είναι η απλοποίηση της καθημερινότητας και η ανακούφιση από το στρες.