Ομορφιά

Πρόσωπο Περιποίηση: Κάνουν δουλειά οι ασκήσεις για αντιγήρανση;

Πρόσωπο Περιποίηση: Κάνουν δουλειά οι ασκήσεις για αντιγήρανση;

Πρόσωπο Περιποίηση: Οι διασημότητες έχουν υποστηρίξει από καιρό προπονήσεις προσώπου που έχουν σχεδιαστεί για να αντιστρέψουν τη διαδικασία γήρανσης - από τον Jack LaLanne στη δεκαετία του 1960 έως τον αστέρι ποδοσφαίρου Cristiano Ronaldo το 2014.

Αλλά λειτουργούν αυτές οι ασκήσεις; Αμέτρητα βιβλία, ιστότοποι και κριτικές προϊόντων υπόσχονται θαυμαστά αποτελέσματα, αλλά οποιαδήποτε στοιχεία που δείχνουν ότι οι ασκήσεις του προσώπου είναι αποτελεσματικές για το αδυνάτισμα των μάγουλων ή τη μείωση των ρυτίδων είναι σε μεγάλο βαθμό αυθαίρετα. Υπάρχει μικρή κλινική έρευνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ασκήσεων του προσώπου.

Εμπειρογνώμονες όπως ο Δρ. Jeffrey Spiegel, επικεφαλής της πλαστικής χειρουργικής και της επανορθωτικής χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, πιστεύουν ότι αυτές οι προπονήσεις προσώπου που προκαλούν μυϊκές εκρήξεις είναι μια συνολική αποτυχία. Ωστόσο, μια μικρή μελέτη που διεξήγαγε ο Δρ. Μουράτ Αλάμ, αντιπρόεδρος και καθηγητής δερματολογίας στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Northwestern Feinberg και δερματολόγος της Βορειοδυτικής Ιατρικής, δείχνει κάποια υπόσχεση για τη δυνατότητα βελτίωσης με ασκήσεις προσώπου. 

Για απώλεια βάρους

Σε γενικές γραμμές, η άσκηση των μυών καίει θερμίδες, κάτι που μπορεί να σημαίνει απώλεια βάρους. Ωστόσο, δεν αποφασίζουμε από πού προέρχονται αυτές οι θερμίδες. Έτσι, ενώ οι ασκήσεις του προσώπου μπορεί να ενισχύσουν τους μυς σας, εάν αυτό που σας ενδιαφέρει είναι πιο αδύνατα μάγουλα, η άσκηση με το χαμόγελο δεν θα σας οδηγήσει εκεί. Ο μόνος υγιής, μη χειρουργικός τρόπος για τη μείωση του λίπους του προσώπου είναι η συνολική απώλεια βάρους που επιτυγχάνεται μέσω της διατροφής και της άσκησης. Στην πραγματικότητα, η άσκηση των μυών του προσώπου σας μπορεί να έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα, όπως να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτεροι.

Για μείωση των ρυτίδων

Οι μύες του προσώπου σχηματίζουν έναν πολύπλοκο ιστό και μπορούν να προσκολληθούν στα οστά, μεταξύ τους και στο δέρμα. Σε αντίθεση με τα οστά, το δέρμα είναι ελαστικό και παρέχει μικρή αντίσταση. Ως αποτέλεσμα, η επεξεργασία των μυών του προσώπου τραβάει το δέρμα και θα το τεντώσει, όχι να το σφίξει. «Η αλήθεια είναι ότι πολλές από τις ρυτίδες του προσώπου μας προέρχονται από υπερβολική μυϊκή δραστηριότητα», λέει ο Spiegel. Οι γραμμές γέλιου, ττο πόδι της χήνας και οι ρυτίδες στο μέτωπο προέρχονται από τη χρήση μυών του προσώπου. Η ιδέα ότι η τόνωση των μυών του προσώπου αποτρέπει τις ρυτίδες είναι λάθος, σημειώνει ο Spiegel. «Είναι σαν να λέτε« σταματήστε το πόσιμο νερό εάν διψάτε», λέει. “Το αντίθετο λειτουργεί.” Το Botox, για παράδειγμα, αποτρέπει τις ρυτίδες παγώνοντας τους μύες, οι οποίοι τελικά ατροφούν. Οι ασθενείς με μερική παράλυση του προσώπου συχνά έχουν πιο λείο, λιγότερο ζαρωμένο δέρμα παρότι είναι παράλυτοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι το ελαιόλαδο μια καλή ενυδατική κρέμα για το πρόσωπό σας;

Βασικά βήματα για την τέλεια περιποίηση δέρματος

Πώς μια αγκαλιά πριν το γεύμα βοηθάει στην απώλεια βάρους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

2 σπιτικές μάσκες προσώπου για δέρμα χωρίς μαύρα στίγματα

Τα μαύρα στίγματα είναι ένα από τα πιο κοινά δερματικά προβλήματα, και αποτελούν στην ουσία μικρά σημάδια, ειδικά στη ζώνη Τ του προσώπου σας, δηλαδή στην περιοχή του μετώπου, της μύτης και του πηγουνιού.

Ο τρόπος που ζήσεις επηρεάζει το δέρμα σου

Ομορφιά: Το δέρμα σου προστατεύει το σώμα σου, αλλά δεν κάνει μόνο αυτό. Στην ουσία, το δέρμα μας είναι το "πρόσωπο" με το οποίο παρουσιαζόμαστε στον κόσμο. Όταν είναι υγιές, είναι πηγή άνεσης και ομορφιάς. Οι επιλογές που κάνεις κάθε μέρα - τι τρώς, πού πηγαίνεις, πώς αισθάνεσαι - επηρεάζουν την υγεία και την εμφάνιση του δέρματός σου. Σου έχουμε έναν εύκολο οδηγό για να διατηρήσεις το δέρμα σου νεανικό, υγιές και χωρίς ρυτίδες.