Ομορφιά

Όμορφα μάτια: Συμβουλές για να τα κάνετε να λάμπουν

Όμορφα μάτια: Συμβουλές για να τα κάνετε να λάμπουν

Όμορφα μάτια: Όταν η ίριδα σας βρίσκεται σε υψηλή αντίθεση με το λευκό μέρος του ματιού σας, τα μάτια σας τείνουν να έχουν περισσότερη λάμψη και συχνά μεταδίδουν μια αίσθηση ενθουσιασμού, ζωτικότητας και υγείας

Τα φωτεινά, λαμπερά μάτια μπορούν να επικοινωνούν πολλά για ένα άτομο. Όταν η ίριδα σας (το έγχρωμο μέρος του ματιού σας) βρίσκεται σε υψηλή αντίθεση με το λευκό μέρος του ματιού σας, τα μάτια σας τείνουν να έχουν περισσότερη λάμψη και συχνά μεταδίδουν μια αίσθηση ενθουσιασμού, ζωτικότητας και υγείας. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι σχεδόν κάθε φωτογραφία που βλέπετε σε εξώφυλλο περιοδικού ή σε έντυπες και διαδικτυακές διαφημίσεις έχει τροποποιηθεί για να κάνει τα μάτια να φαίνονται άσπρα, φωτεινότερα και πιο δελεαστικά. Ακόμη και ορισμένες φωτογραφίες κοινωνικών μέσων διασημοτήτων έχουν επεξεργαστεί για να προσθέσουν κάποια λάμψη.

Αποφύγετε τον ξηρό αέρα. Ο αέρας σε μεγάλα υψόμετρα, σε κλίματα της ερήμου και στα αεροπλάνα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ξηρός. Ο άνεμος και ο καπνός μπορούν επίσης να στεγνώσουν τα μάτια σας, όπως και τα στεγνωτήρια μαλλιών και οι θερμαντήρες αυτοκινήτων που φυσούν απευθείας στα μάτια σας. Όταν τα μάτια σας δεν έχουν αρκετή υγρασία, μπορεί να ερεθιστούν. Αποφύγετε τον ξηρό αέρα αν μπορείτε και μεταφέρετε οφθαλμικές σταγόνες για να ενυδατώσετε τα μάτια σας όταν γνωρίζετε ότι θα βρίσκεστε σε ξηρό μέρος.

Βάλτε πράσινα σακουλάκια από τσάι στα βλέφαρά σας. Εάν τα μάτια σας είναι πρησμένα ή ερεθισμένα, η τοποθέτηση πράσινου τσαγιού στα βλέφαρά σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος και στην ανακούφιση της δυσφορίας. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2011, η πολυφαινόλη που είναι ιδιαίτερα ισχυρή στο πράσινο τσάι, γνωστή ως epigallocatechin gallate (EGCG), έχει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά αποτελέσματα στα κύτταρα του κερατοειδούς. Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το πράσινο τσάι στα μάτια σας είναι πρώτα να βυθίσετε τις σακούλες τσαγιού σε λίγο νερό. Στη συνέχεια, αφήστε τα φακελάκια τσαγιού να κρυώσουν εντελώς – ή ακόμα καλύτερα, βάλτε τα στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά. Μόλις τα φακελάκια τσαγιού είναι δροσερά, κλείστε τα μάτια σας και τοποθετήστε τα στα βλέφαρά σας για 10 λεπτά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Πέτρος Κωστόπουλος μιλά για όλα όσα έχει βιώσει

Διαβήτης τύπου 2: Νέα στοιχεία υπογραμμίζουν το ρόλο της παχυσαρκίας σε καθυστερημένες επιπλοκές

Δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

2 σπιτικές μάσκες προσώπου με ελαιόλαδο

Ομορφιά Ενυδάτωση: Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι ένα αρκετά δημοφιλές προϊόν, καθώς θεωρείται ευρέως ένα από τα πιο υγιεινά λιπαρά για τον οργανισμό, χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε βασικά θρεπτικά συστατικά.

4 φυσικές θεραπείες ομορφιάς που μπορείς να κάνεις στη θάλασσα

Στον ανθρώπινο οργανισμό, το 70% του οποίου αποτελείται από νερό, ανιχνεύονται ίχνη της υδάτινης καταγωγής του (το πλάσμα του αίματος, για παράδειγμα, έχει παρόμοια σύσταση με το θαλασσινό νερό), ενώ, σύμφωνα με έρευνες, τα ανθρώπινα κύτταρα συνεχίζουν να ζουν μέσα σε αυτό, κάτι που δε συμβαίνει σε οποιοδήποτε άλλο περιβάλλον.

Μελέτη εξηγεί την ανθεκτικότητα του λίπους στην κοιλιά

Μελλοντική έρευνα σε ποντίκια και ανθρώπους θα μπορούσε να αποκαλύψει τους μηχανισμούς με τους οποίους συμβαίνει αυτή η αντίσταση και ποιοι τύποι δίαιτας ή άλλες παρεμβάσεις μπορεί να είναι καλύτεροι στην αντιμετώπιση του σπλαχνικού λίπους.