Ομορφιά

Μακιγιάζ: Συμβουλές για δέρματα με ακμή

Μακιγιάζ: Συμβουλές για δέρματα με ακμή

Τα δέρματα με ακμή είναι το πιο δύσκολο όταν μιλάμε για μακιγιάζ, θέλει ειδική τεχνική και συγκεκριμένα προϊόντα για να είναι το αποτέλεσμα φυσικό και παράλληλα να μην φαίνονται έντονα τα σημάδια της ακμής.

Το βασικό για τα δέρματα με ακμή είναι η σωστή περιποίηση. Ο καθαρισμός είναι απαραίτητος με ήπια προϊόντα, η τόνωση και η ενυδάτωση επίσης. Όσο περιποιείστε σωστά το δέρμα σας, τόσο πιο γρήγορα αποτελέσματα θα έχετε.

Ας δούμε λοιπόν, πέρα από την περιποίηση τι μπορείτε να κάνετε για το μακιγιάζ:

Προετοιμάστε το δέρμα:

Αρχίστε το μακιγιάζ με το δέρμα καθαρό και ενυδατωμένο. Για να διατηρηθεί περισσότερες ώρες απλώστε σε όλο το πρόσωπο ένα primer με oil free φόρμουλα. Το primer δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ στην επιφάνεια του δέρματος, προσφέρει λεία υφή και διατηρεί τα χρώματα του μακιγιάζ στην πραγματική τους απόχρωση χωρίς να αλλοιώνονται.

Επιλέξτε την σωστή βάση μακιγιάζ:

Τα κατάλληλα προϊόντα για λιπαρά δέρματα είναι οι ενυδατικές με χρώμα ή οι υγρές βάσεις μακιγιάζ με oil free φόρμουλα ή τα mineral (από ορυκτά) που είναι συνήθως σε μορφή πούδρας ή compact. Τα προϊόντα αυτά είναι ελαφριά στην υφή και δεν επιβαρύνουν το λιπαρό δέρμα με επιπλέον στρώσεις. Δεν καλύπτουν εντελώς τα σπυράκια αλλά αποτελούν την ιδανική βάση για το concealer προσώπου.

Επιλέξτε το σωστό concealer:

Πάντα να επιλέγετε το ίδιο ακριβώς χρώμα με το δέρμα σας για concealer κάτω από τα μάτια. Αν το concealer είναι πιο σκούρο ή αντίθετα πιο ανοιχτό το αποτέλεσμα δεν θα είναι καθόλου κολακευτικό. Αν δεν βρίσκετε το κατάλληλο χρώμα αναμίξετε δυο διαφορετικά για να φτιάξετε το ιδανικό για εσάς.
Λόγω της ακμής τα ζυγωματικά, το μέτωπο και το πηγούνι χρειάζονται ειδική κάλυψη τοπικά, ένα concealer προσώπου είναι απαραίτητο.

Επιλέξτε το ιδανικό για εσάς χρώμα που μαζί με τη βάση μακιγιάζ θα εξισορροπήσουν αυτήν την χρωματική διαφορά. Απλώστε το concealer μετά τη βάση μακιγιάζ, τοπικά στα σπυράκια και τα σημάδια, με καθαρά χέρια ή με ένα πινέλο και αναμίξετε το ελαφρώς για να ενωθεί με την βάση μακιγιάζ και για να μην φαίνεται σαν λεκές. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε ειδικές φαρμακευτικές φόρμουλες concealer που είναι κατάλληλες για την κάλυψη των σπυριών και παράλληλα φροντίζουν τις έντονες φλεγμονές.

Υπάρχουν περιπτώσεις ακμής όπου το δέρμα είναι πολύ κόκκινο ειδικά στα ζυγωματικά και εδώ υπάρχει λύση, επιλέξτε ένα πράσινο concealer που εξουδετερώνει την έντονη κοκκινίλα και μαζί με τη βάση μακιγιάζ προσφέρει ομοιόμορφο χρώμα στο πρόσωπο. Αυτό το concealer μπαίνει πριν από τη βάση μακιγιάζ.

Σταθεροποιήστε το μακιγιάζ:

Αφού ολοκληρώσετε με την βάση μακιγιάζ και το concealer απλώστε μια διάφανη πούδρα προσώπου για να σταθεροποιήσετε το μακιγιάζ σας. Η πούδρα μπαίνει πάντα τελευταία, αφού την απλώσετε δεν μπορείτε να κάνετε διορθώσεις με το concealer.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μηχανικοί εκτυπώνουν υψηλής απόδοσης βιομετρικής αισθητήρες απευθείας στο δέρμα

Η έλλειψη του beauty sleep μπορεί να φέρει εμπόδια στην κοινωνική σας ζωή

Τα βρώμικα σφουγγάρια μακιγιάζ φιλοξενούν επικίνδυνα βακτήρια

Σφουγγάρια μακιγιάζ: Πολλά προϊόντα μακιγιάζ που έχουν περάσει την ημερομηνία λήξης τους, καθώς και πολλά εργαλεία ομορφιάς - ιδίως σφουγγάρια μακιγιάζ - που οι άνθρωποι δεν καθαρίζουν τακτικά, φιλοξενούν δυνητικά επιβλαβή βακτήρια, όπως το Staphylococcus aureus και το Escherichia coli.

4 βασικά σχήματα γλουτών και σε ποια κατηγορία ανήκεις

Γλουτοί Ασκήσεις: Δεν υπάρχει πραγματικά ένα «μέσο» ή «τυπικό» σχήμα γλουτών, αν και οι πλαστικοί χειρουργοί μπορούν και κατηγοριοποιούν το συγκεκριμένο σημείο του σώματος σε μερικές ευρείες κατηγορίες σχήματος, ως μέρος της εργασίας τους.

Η απροσδόκητη χρησιμότητα των ρυτίδων

Ρυτίδες Προσώπου: Σε τελική ανάλυση, οι λεπτές γραμμές μπορούν να είναι εξίσου όμορφες με τη σφριγηλή εμφάνιση των νέων. Υπάρχει κάτι γοητευτικό σε μια γραμμή γέλιου και κάτι γνήσιο σε ένα τσαλάκωμα των ματιών. 

Απλά tips για λαμπερά, ξεκούραστα μάτια

Όμορφα μάτια: Όταν η ίριδα σας βρίσκεται σε υψηλή αντίθεση με το λευκό μέρος του ματιού σας, τα μάτια σας τείνουν να έχουν περισσότερη λάμψη και συχνά μεταδίδουν μια αίσθηση ενθουσιασμού, ζωτικότητας και υγείας

Πόσο αποτελεσματικές είναι οι αντιγηραντικές ασκήσεις προσώπου;

Πρόσωπο Περιποίηση: Οι διασημότητες έχουν υποστηρίξει από καιρό προπονήσεις προσώπου που έχουν σχεδιαστεί για να αντιστρέψουν τη διαδικασία γήρανσης - από τον Jack LaLanne στη δεκαετία του 1960 έως τον αστέρι ποδοσφαίρου Cristiano Ronaldo το 2014.