Ψυχική Υγεία

Τοξικοί άνθρωποι : Όσα θα έπρεπε να γνωρίζεται

Τοξικοί άνθρωποι : Όσα θα έπρεπε να γνωρίζεται

Τοξικοί άνθρωποι :Οι τοξικοί άνθρωποι σκόπιμα εξαντλούν τη συναισθηματική σας ενέργεια. Τρέφονται με την προθυμία σας να τους ακούσετε και να τους φροντίσετε, αφήνοντας σας εξαντλημένους .

Οι τοξικοί άνθρωποι  μπορούν να είναι οπουδήποτε. Όπως για παράδειγμα μπορούν να είναι ο σύζυγός σας ή ο καλύτερος φίλος σας. Μπορούν να είναι ο σύντροφός σας ή ο γείτονάς σας. Η εκμάθηση πώς να αναγνωρίζετε και να ανταποκρίνεστε σε αυτήν την τοξική συμπεριφορά μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ενέργειά σας και να προστατευτείτε από μεγάλη συναισθηματική αλλά και σωματική κατάπτωση.

 Παρακάτω ακολουθούν όλα όσα θα έπρεπε να ξέρετε γι αυτή την κατηγορία των ανθρώπων αλλά και να σκεφτείτε πως μπορείτε να κινηθείτε εσείς για να τους αποφύγετε.

Δεν παίρνουν από λόγια
  • Αυτή η κατηγορία ανθρώπων είναι χαρισματικοί, αφού  Μπορούν να γλιστρήσουν όταν προκύψουν προβλήματα λόγω αυτής της γοητείας.
  • Είναι έξυπνοι και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε κάποιον άλλον.

Ποτέ δεν αποδέχονται την ευθύνη για το ρόλο τους σε οποιαδήποτε διαφωνία ή ζήτημα. Συχνά αφήνουν να κρατάνε οι άλλοι την ενοχή αλλά  και την ευθύνη.

Συμμετέχουν πάντα σε κάποιο είδος δράματος

Οι βαμπίρ ενέργειας βρίσκονται πάντα στη μέση μιας καταστροφής, από τον στόχο στον άλλο με τη συναισθηματική και δραματική συμπεριφορά τους.

Όταν σας προσγειώνονται, σας ρίχνουν αυτό το δράμα με την ελπίδα ότι θα το απορροφήσετε, θα το διορθώσετε και θα διορθώσετε το πλοίο τους.

Πάντα προβάλουν το εγώ τους
  • Σε ένα τέτοιο άτομο δεν θέλει να μοιραστεί τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτή είναι μια από τις πολλές ναρκισσιστικές τάσεις τους.
  • Δεν μπορούν να νιώσουν πραγματική ευτυχία για ένα άλλο άτομο. Γι αυτό επιλέγουν να τραβήξουν ενέργεια για να τροφοδοτήσουν τις συναισθηματικές τους απαιτήσεις.
Μειώνουν τα δικά σας προβλήματά  και προβάλουν τα δικά τους
  • Τροφοδοτούν τη συναισθηματική σας ενέργεια. Και αν είστε λυπημένοι ή αναστατωμένοι, τα ενεργειακά σας εφόδια μειώνονται.
  • Για να εξαντλήσετε την περισσότερη ενέργεια από εσάς, θα μετατρέψουν την προσοχή της συζήτησης στον εαυτό τους, μετατρέποντας την απογοήτευσή σας σε συναισθηματικό μπουφέ.

Δρουν σαν να είναι τα θύματα

  •  Τοποθετούν τα προβλήματά τους στους ώμους άλλων ανθρώπων και δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για τη συμβολή τους στις δυσκολίες τους.
  • Αυτό που ζητούν είναι συναισθηματική υποστήριξη για να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους.

Ακολουθεί βίντεο για την αντιμετώπιση των τοξικών ανθρώπων

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κρητικός Ντάκος : Δες πως θα τον φτιάξεις

Άγριες μέλισσες επεισόδιο 133 : Το σπίτι των Σεβαστών αναστατώνεται

Ανακαλύφθηκε συσχετισμός υψηλών λιπιδίων στο αίμα με κολπική μαρμαρυγή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ψυχική υγεία : Οι τομείς που επηρεάζει

ψυχική υγεία : Όταν δεν έχουμε ομαλή ψυχική υγεία τότε επηρεάζονται πολλοί και διάφοροι τομείς στην ζωή μας . Σε αυτό το άρθρο σας αναλύουμε τους τομείς αυτούς αλλά και τα σημάδια που μαρτυρούν ότι νοσείτε ψυχικά.

Απλές συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας να αντιμετωπίσει το φόβο του για τη θάλασσα

Θάλασσα: Ενώ κανείς θα περίμενε ότι μετά από 9 μήνες στο υδάτινο περιβάλλον της μήτρας το μικρό σας θα έχει μια έμφυτη αγάπη για το νερό, αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, ώστε να βοηθήσετε το μικρό σας να ξεπεράσει το φόβο του για το νερό;

ΠΟΥ : Η δράση του στην ψυχική υγεία

ΠΟΥ : Αυτή η Ειδική Πρωτοβουλία του ΠΟΥ επιδιώκει να διασφαλίσει την καθολική κάλυψη της υγείας που περιλαμβάνει πρόσβαση σε ποιοτική και προσιτή φροντίδα για ψυχικές συνθήκες.

Τι είναι η αθλητική ψυχολογία και πώς βοηθά στη νίκη

Αθλητική ψυχολογία: Οι μελέτες δείχνουν πως οι αθλητές που εστιάζουν στην προσπάθεια και όχι στο αποτέλεσμα, απολαμβάνουν περισσότερο το άθλημά τους, έχουν λιγότερες απουσίες από τις προπονήσεις και προσεγγίζουν τον αγώνα ως πρόκληση και όχι ως απειλή. Έχουν μάλιστα, περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσουν τον αθλητισμό για περισσότερα χρόνια. Ειδικά, το στοιχείο του να αντιλαμβάνεται ο αθλητής τον αγώνα ως μια ωραία πρόκληση αντί για μια απειλή, είναι που συμβάλλει τα μέγιστα στην επίτευξη της αυτοπεποίθησης, της συγκέντρωσης και της σωματικής απόδοσης που τελικά θα τον βοηθήσουν να έχει την υψηλότερη δυνατή επίδοση.

Που οφείλει η θάλασσα τις καταπραϋντικές της δράσεις

Θάλασσα και Ψυχική Υγεία: Οι καταπραϋντικές δράσεις της θάλασσας είναι γνωστές από αρχαίων χρόνων. Μια βόλτα στην παραλία έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να ηρεμίσει το νου μας και να μας ανακουφίσει από ορισμένα ψυχικά συμπτώματα.

Πώς οι τεχνικές χαλάρωσης οφελούν τη συνολική σας υγεία

Τεχνικές χαλάρωσης Άγχους: Όταν αντιμετωπίζετε πολλές ευθύνες και καθήκοντα μέσα στην καθημερινότητά σας, οι τεχνικές χαλάρωσης μπορεί να μην αποτελούν προτεραιότητα στη ζωή σας. Αλλά με αυτόν τον τρόπο μπορεί να χάνετε τα σημαντικά οφέλη της χαλάρωσης στην υγεία σας, σωματική και ψυχική.