ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Υγιεινές τροφές που τρως με ανθυγιεινό τρόπο

Υγιεινές τροφές που τρως με ανθυγιεινό τρόπο

Το πήρατε απόφαση, θα ξεκινήσετε διατροφή και έχετε όλη την καλή διάθεση να φάτε υγιεινά και σωστά. Πήρατε φρούτα, λαχανικά, αντιοξειδωτικά και ξεκινήσατε. Υπάρχουν όμως αρκετές υγιεινές τροφές που μπορεί να τρώτε με ανθυγιεινό τρόπο χωρίς να το ξέρετε. Ιδού μερικές από αυτές.

Η γλυκοπατάτα

Με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και γεμάτη αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, η γλυκοπατάτα είναι ένα μια τις υγιεινές τροφές που δεν πρέπει να ξεχνάτε να βάζετε στο τραπέζι σας. Οι τηγανητές γλυκοπατάτες όμως δεν είναι σίγουρα ο πιο υγιεινός τρόπος για να απολαύσετε αυτό το πορτοκαλί λαχανικό, δεδομένου ότι το τηγάνισμα προσθέτει τόνους λίπους και θερμίδων. Το βράσιμο είναι μια καλή μέθοδος, εφ ‘όσον δεν γεμίσετε τις γλυκοπατάτες με τόνους βούτυρο και μαύρη ζάχαρη. Αντ ‘αυτού, δοκιμάστε το μαγείρεμα στον ατμό ή να ψήσετε ολόκληρη την πατάτα.

Το φιστικοβούτυρο

Μια από τις τροφές που είναι σημαντική πηγή πρωτεΐνης και ένα από τα καλύτερα σνακ πριν από την προπόνηση, το φυστικοβούτυρο θα πρέπει να γίνεται μόνο από τη σύνθλιψη φιστικιών, αλλά αν δεν είστε προσεκτικοί σχετικά με το βάζο που θα επιλέξετε, μπορεί να επιλέξετε κάποιο σκεύασμα με ζάχαρη, αλάτι, και υδρογονωμένα έλαια. Αποφύγετε τα περιττά λίπη και σάκχαρα επιλέγοντας φυσικό φιστικοβούτυρο ή κάνοντας το δικό σας σε ένα μπλέντερ.

Τα φασόλια

Οι πρωτεΐνες και οι φυτικές ίνες σε πρώτο πλάνο! Τα φασόλια είναι από τις τροφές που είναι φθηνές και χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος. Έτσι είναι βασικό συστατικό μιας υγιεινής διατροφής. Το πρόβλημα είναι ότι τα περισσότερα κονσερβοποιημένα φασόλια βρίσκονται σε δοχεία επενδεδυμένα με βισφενόλη A. Η έκθεση σε αυτή τη χημική ουσία έχει συνδεθεί με τον καρκίνο τις καρδιακές παθήσεις. Τα φασόλια σε κονσέρβα έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Μην τα τρώτε λοιπόν με ανθυγιεινό τρόπο αλλά μουσκέψτε και βράστε τα δικά σας φασόλια και απολαύστε υγιεινά.

Τα αποξηραμένα φρούτα

Έχετε υπογλυκαιμία και χρειάζεστε ένα υγιεινό γλυκό σνακ; Τα αποξηραμένα φρούτα είναι η καλύτερη λύση αφού είναι μια από τις πιο υγιεινές ωμές τροφές. Αυτό δεν ισχύει φυσικά όταν είναι καλυμμένα με ζάχαρη. Διαλέξτε αποξηραμένα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Τις περισσότερες φορές ξεχωρίζουν μόνο από την όψη, αλλά αν έχετε αμφιβολίες τσεκάρετε τη συσκευασία.

Τα μήλα

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα λέει η παροιμία και δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το υγιεινό αυτό τρόφιμο. Τα μήλα είναι ιδανικό σνακ για τη λιγούρα αφού είναι ζουμερά, γλυκά και γεμάτα φυτικές ίνες που μας χορταίνουν. Τα μήλα όμως, έχουν όλες τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία τους στη φλούδα. Αν τρώτε το μήλο λοιπόν ξεφλουδισμένο, πετάτε όλα του τα ευεργετικά συστατικά.

Το μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι από τις τροφές που πολύ άνθρωποι δε μπορούν να καταναλώσουν ωμές λόγω στομαχικής δυσανεξίας. Δυστυχώς το μπρόκολο όταν βραστεί χάνει τις θρεπτικές του ιδιότητες. Ένας πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος είναι στο ατμό ή το σωτάρισμά του για λίγα λεπτά απλά για να μαλακώσει ελαφρώς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιο είναι το πιο εύκολο σνακ αγγούρι;

Ποια είναι η καλύτερη συνταγή για σούπα τζίντζερ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Με ποιον τρόπο η μελιτζάνα συμβάλλει στον έλεγχο του διαβήτη;

Μελιτζάνα: Η υψηλή περιεκτικότητα της σε φυτικές ίνες και οι αντιοξειδωτικές της ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στην προστασία των κυττάρων από τη βλάβη.

Αγγούρι: Αναντικατάστατο για την υγεία του πεπτικού σας συστήματος

Αγγούρι: Η υψηλή περιεκτικότητα του σε νερό και φυτικές ίνες συμβάλλει στην ενυδάτωση, στην εύκολη κινητικότητα του εντέρου, στον κορεσμό και δυνητικά και στην αντιμετώπιση φλεγμονών.

Πώς να φτιάξετε το δικό σας σιρόπι σοκολάτας ιδανικό για παγωτό;

Σιρόπι σοκολάτας: Η δημιουργία σπιτικού σιροπιού σοκολάτας είναι μια απολαυστική και απλή διαδικασία που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη γεύση και τη γλυκύτητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Πώς να φτιάξετε μια πεντανόστιμη σπιτική λεμονάδα;

Σπιτική λεμονάδα: Το να φτιάξετε τη δική σας λεμονάδα στο σπίτι είναι μια απολαυστική και αναζωογονητική διαδικασία που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη γεύση σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Πώς να βάψετε τα αυγά με φυσικό τρόπο;

Βαφή αυγών: Η φυσική βαφή των πασχαλινών αυγών είναι ένας διασκεδαστικός και φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος για να γιορτάσετε τις διακοπές αποφεύγοντας τεχνητές βαφές και χημικές ουσίες.