Διατροφή

Μελιτζάνες: Φτιάξτε μία χορτοφαγική συνταγή με μελιτζάνες και παρμεζάνα

Μελιτζάνες: Φτιάξτε μία χορτοφαγική συνταγή με μελιτζάνες και παρμεζάνα
Μελιτζάνες: Προσθέστε τις μελιτζάνες στο εβδομαδιαίο σας διατροφικό πρόγραμμα και θα διαπιστώσετε ότι η ζωή σας θα γίνει πιο νόστιμη!

Προσθέστε τις μελιτζάνες στη διατροφή σας. Οι μελιτζάνες αποτελούν ένα υπέροχο λαχανικό, καθώς αποτελείται από πολλές βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Είναι ελαφρύ λαχανικό και μπορεί να συνδυαστεί με ποικίλα υλικά! Μία νόστιμη και απολαυστική συνταγή για βραδινό είναι μελιτζάνες στο φούρνο με παρμεζάνα.

Μελιτζάνες με παρμεζάνα

Συστατικά συνταγής:

  • 1 μεγάλη ή 2 μικρές μελιτζάνες
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 ¼ φλιτζάνι φυτικό γάλα
  • ¾ φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
  • ¼ φλιτζάνι διατροφική μαγιά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ιταλικό καρύκευμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 2 ¼ φλιτζάνια vegan μοτσαρέλα, χωρισμένα
  • ½ φλιτζάνι vegan παρμεζάνα
  • 1 βάζο σάλτσα μαρινάρα
  • Προαιρετικά Υλικά: φρέσκος βασιλικός για επικάλυψη

Παρασκευή συνταγής:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Κόψτε τη μελιτζάνα σε φέτες ½ ίντσας. Απλώστε μερικές χαρτοπετσέτες ή μια καθαρή πετσέτα πιάτων σε ένα μεγάλο ταψί. Απλώστε τις φέτες στο ταψί και πασπαλίστε τις με περίπου ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Αφήστε τα να καθίσουν για 10 λεπτά.
  • Σε αυτό το διάστημα ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα με το αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε τη φρυγανιά, τη διατροφική μαγιά, τα ιταλικά καρυκεύματα, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Όταν η μελιτζάνα είναι έτοιμη, πάρτε μερικές χαρτοπετσέτες και απλώστε τις πάνω από τις κορυφές της μελιτζάνας για να μαζέψει το περιττό νερό.
  • Στη συνέχεια, βυθίστε κάθε φέτα στο μείγμα του αλευριού και μετά στο μείγμα της φρυγανιάς. Τοποθετήστε κάθε φέτα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνετε τη μελιτζάνα για 20 λεπτά.

  • Όσο ψήνεται, ανακατεύουμε 2 φλιτζάνια μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Απλώστε ¼ φλιτζάνι σάλτσα σε ένα ταψί 9×13 ιντσών. Προσθέστε μια στρώση ψημένη μελιτζάνα και μετά το μισό μείγμα τυριού. Τώρα επαναλάβετε τη σάλτσα, τη μελιτζάνα και το τυρί και προσθέστε την υπόλοιπη σάλτσα. Ψήνουμε για 20 λεπτά με αλουμινόχαρτο.
  • Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε την υπόλοιπη μοτσαρέλα. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά. Περιχύνουμε με φρέσκο ​​βασιλικό, αν θέλουμε, και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!!!