Διατροφή

Σπανάκι ζυμαρικά: Πένες με κοτόπουλο, σπανάκι με λεμόνι και παρμεζάνα

Σπανάκι ζυμαρικά: Πένες με κοτόπουλο, σπανάκι με λεμόνι και παρμεζάνα

Σπανάκι ζυμαρικά: Συνδυάζει υπέροχα το άπαχο στήθος κοτόπουλου με σπανάκι και μπόλικο λεμόνι, ενώ τα μακαρόνια συμπληρώνουν υπέροχα αυτή την πανδαισία γεύσεων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζυμαρικά ολικής άλεσης ή με γεύση λαχανικών, για να είναι το γεύμα σας ακόμη πιο θρεπτικό αλλά και υγιεινό.

Αυτή η συνταγή είναι ο, τι πρέπει για εκείνους που θέλουν ένα γρήγορο λαχταριστό γεύμα, φουλ στην πρωτεΐνη, χωρίς όμως να λερώσουν ένα σωρό σκεύη και κατσαρολικά! Συνδυάζει υπέροχα το άπαχο στήθος κοτόπουλου με σπανάκι και μπόλικο λεμόνι, ενώ τα μακαρόνια συμπληρώνουν υπέροχα αυτή την πανδαισία γεύσεων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζυμαρικά ολικής άλεσης ή με γεύση λαχανικών, για να είναι το γεύμα σας ακόμη πιο θρεπτικό αλλά και υγιεινό. Είναι ένα πιάτο που θα ολοκληρώσετε σε περίπου είκοσι λεπτά, αλλά θα εντυπωσιάσετε τους πάντες με την πρωτοτυπία του! 

Υλικά:

  • 1 πακέτο ζυμαρικά πένες χωρίς γλουτένη ή ζυμαρικά πένες ολικής αλέσεως
  • 2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλου ή μπούτια χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένο σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 10 φλιτζάνια φρέσκο ​​σπανάκι ψιλοκομμένο
  •  4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

  • Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Επειτα, αφού μαγειρευτούν, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. 
  • Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.  Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το αλάτι και το πιπέρι.  
  • Το αφήνουμε να ψηθεί, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 5 με 7 λεπτά.  
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε καλά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς και να βγάλει το άρωμα του. 
  • Προσθέτουμε το κρασί, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε στο καυτό μείγμα το σπανάκι και τα μαγειρεμένα ζυμαρικά. 
  • Σκεπάζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε να σταθεί μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.  
  • Σερβίρουμε σε 4 πιάτα και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα σε κάθε μερίδα.

 

Αυτή ήταν η συνταγή μας! Δεν είναι μια κλασική συνταγή, είναι όμως ένα πραγματικό αριστούργημα, που θα σας λύσει τα χέρια με την ευκολία του, αλλά και την φανταστική του γεύση! Καλή επιτυχία, καλές γιορτές και φυσικά, καλή όρεξη! 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ριγκατόνι πλούσια σε σάλτσα Alfredo για το γιορτινό τραπέζι!!!

Ετοιμάστε φακές μπολονέζ σε μια πεντανόστιμη vegan παραλλαγή του γνωστού πιάτου

Σπαγγέτι με τόνο και κάπαρη…μία γρήγορη συνταγή που θα τρελάνει όλη την οικογένεια

Ζυμαρικά με πανσέτα και πέστο από μπρόκολο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.