Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ζυμαρικά πέστο μπρόκολο: Ένα ζεστό και θρεπτικό πιάτο γεμάτο βιταμίνες για τον χειμώνα

Ζυμαρικά πέστο μπρόκολο: Ένα ζεστό και θρεπτικό πιάτο γεμάτο βιταμίνες για τον χειμώνα

Ζυμαρικά πέστο μπρόκολο: Εάν θέλετε να συνδυάσετε τα ζυμαρικά με ένα από τα πιο γευστικά λαχανικά του χειμώνα, το μπρόκολο,προσθέστε και λίγη πανσέτα και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει, Λίγη παρμεζάνα από πάνω και έτοιμο το πιάτο μας!

Ψάχνεις μία ιδιαίτερη συνταγή για σένα και την οικογένειά σου; Φτιάξε μακαρόνια με πανσέτα και πέστο από μπρόκολο! Τα ζυμαρικά είναι ένα είδος φαγητού που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους! Βέβαια, γίνεται ακόμα πιο νόστιμο για όλους όταν συνδυάζεται με κρέας! Επομένως, η πανσέτα κάνει το φαγητό μας πολύ πιο γευστικό! Από την άλλη, δημιουργώντας το πέστο από μπρόκολο, δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά μας να εμπλουτίσουν τον οργανισμό τους με όλες τις θρεπτικές ουσίες που τους παρέχει το συγκεκριμένο λαχανικό. Ο συνδυασμός του χοιρινού κρέατος με το μπρόκολο και τα ζυμαρικά, μόνο καλό μπορεί να μας κάνει! Όλα τους είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Το συγκεκριμένο φαγητό αποτελεί ένα γεύμα που όλοι θα το λατρέψουν!


Υλικά συνταγής:

  • 300 γρ. μπρόκολο κεφαλής, σπασμένα σε μπουκίτσες
  • 300 γρ. ζυμαρικά
  • 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
  • 1 μεγάλο ματσάκι βασιλικό
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένης παρμεζάνα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 50 γρ. καπνιστή πανσέτα κομμένη σε κύβους
  • 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

Εκτέλεση συνταγής:

1. Βάζουμε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό να βράσει.
2. Προσθέτουμε το μπρόκολο και βράζουμε για 5 λεπτά. Το αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη.
3. Βάζουμε τα ζυμαρικά στην ίδια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
4. Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε το μπρόκολο σε ένα μπλέντερ με το κουκουνάρι, τον βασιλικό, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να
ομογενοποιηθούν.
5. Πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και λίγο αλάτι (η πανσέτα είναι πολύ αλμυρή κι από μόνη της).
6. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε την πανσέτα για 2 λεπτά.
7. Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
8. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά με το πέστο μπρόκολου, τις ντομάτες και την πανσέτα και προσθέτουμε και λίγο νερό από ζυμαρικά, αν χρειάζεται.
9. Ρίχνουμε με ένα κουτάλι σε βαθύ πιάτο και σερβίρουμε.

Το πιάτο μας είναι έτοιμο! Καλή μας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωτεϊνούχο σουφλέ ζυμαρικών με τόνο

Λινγκουίνι με βότκα και λαχανικά

Γκουρμέ πιάτο για τις γιορτές ο σολομός με σπανάκι Φλορεντίν

Μαμαδίστικη συνταγή με λαζάνια για γαστρονομικές αναμνήσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon