Διατροφή

Μελιτζάνες συνταγή: Ιταλική συνταγή για ζυμαρικά με μελιτζάνα

Μελιτζάνες συνταγή: Ιταλική συνταγή για ζυμαρικά με μελιτζάνα

Πάρτε τον χρόνο σας και συνεχίστε μέχρι η μελιτζάνα να ροδίσει και να μαλακώσει. Αφαιρέστε και μεταφέρετε σε μια πιατέλα, χωρίς να στραγγίσετε σε χαρτί κουζίνας. Εν τω μεταξύ, βάλτε κατσαρόλα με άφθονο νερό για να βράσει και αλατίστε το.

Μελιτζάνες συνταγή: Με καταγωγή από τη Σικελία είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα των γειτόνων μας και όχι άδικα. Το πεκορίνο, από αιγοπρόβειο γάλα, ταιριάζει καλύτερα σε αυτό το πιάτο, αλλά αν επιμένετε στην παρμεζάνα ή την γκράνα δεν θα τα χαλάσουμε!

Υλικά για 3-4 άτομα

500 γρ. ζυμαρικά που αγαπάτε

3 μελιτζάνες φλάσκες

6-7 κ.σ. ελαιόλαδο

2-3 σκελίδες σκόρδο

1 πιπερίτσα τσίλι σε πολύ λεπτές ροδέλες

1 κ.γ. ξερή ρίγανη ή 1 κ.σ. φρέσκια

1 χούφτα φύλλα πλατύφυλλο βασιλικό (φρέσκο, ιταλικό, από το σούπερ μάρκετ) ή/και μαϊντανό, ψιλοκομμένα

400 γρ. ντομάτες σε κύβους χωρίς περιττά υγρά ή 1 κουτί κονκασέ

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

250 γρ. πεκορίνο ή παρμεζάνα ή γκράνα παντάνο

Εκτέλεση

Κόβετε τη μελιτζάνα σε πάχος περίπου 1- 1½  εκ. Σοτάρετε σε άφθονο ελαιόλαδο, χωρίς να γεμίζετε το τηγάνι, πασπαλίζετε με αλάτι και προσθέτετε περισσότερο λάδι όπως απαιτείται. Αναμφίβολα θα πρέπει να μαγειρέψετε σε παρτίδες. Πάρτε τον χρόνο σας και συνεχίστε μέχρι η μελιτζάνα να ροδίσει και να μαλακώσει. Αφαιρέστε και μεταφέρετε σε μια πιατέλα, χωρίς να στραγγίσετε σε χαρτί κουζίνας. Εν τω μεταξύ, βάλτε κατσαρόλα με άφθονο νερό για να βράσει και αλατίστε το.

Στο τέλος του σοταρίσματος της μελιτζάνας, το τηγάνι θα έχει ιδανικά 2 κουταλιές λάδι. Εάν υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο, αδειάστε λίγο ή προσθέστε λίγο. Γυρίστε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέστε το σκόρδο και την πιπεριά και μαγειρέψτε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το σκόρδο. Προσθέστε τις ντομάτες και τη ρίγανη, μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να συμπυκνωθεί, αλλά όχι να στεγνώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Βράστε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. Ενώ μαγειρεύετε, κόψτε τη μελιτζάνα σε λωρίδες και αναθερμάνετε για ένα λεπτό μέσα στη σάλτσα ντομάτας. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα μέσα στη σάλτσα ντομάτας με τη μελιτζάνα. Ανακατέψτε, δοκιμάστε και ρυθμίστε το καρύκευμα. Πασπαλίστε με μαϊντανό ή/και βασιλικό, το τριμμένο τυρί και σερβίρετε αμέσως.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Λαζάνια με κολοκυθάκια και μελιτζάνα

Συνταγή της ημέρας:Μακαρονάδα με κιμά, μελιτζάνα και γιαούρτι απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Συνταγή της ημέρας: μακαρόνια ολικής άλεσης με ψητά λαχανικά και ανθότυρο από τον Δημήτρη Γρηγοράκη !

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια φαγητά μπορούν να συνοδευτούν από λευκό κρασί;

Λευκό κρασί: Ο συνδυασμός των σωστών φαγητών με το λευκό κρασί μπορεί να βελτιώσει τις γεύσεις τόσο του κρασιού όσο και του πιάτου, δημιουργώντας μια αρμονική και απολαυστική γευστική εμπειρία.

Ratatouille: Ένα πεντανόστιμο στιφάδο λαχανικών

Το Ratatouille είναι ένα κλασικό γαλλικό πιάτο της Προβηγκίας που ξεχειλίζει από γεύση και είναι ιδανικό για την προβολή των φρέσκων προϊόντων της καλοκαιρινής περιόδου.

Ποια είναι η σωστή και η καλύτερη δίαιτα για όσους έχουν προδιαβήτη;

Προδιαβήτης δίαιτα: Η διάγνωση του προδιαβήτη είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι υψηλότερα από το φυσιολογικό αλλά όχι ακόμη αρκετά υψηλά ώστε να ταξινομηθούν ως διαβήτης τύπου 2.

Τα οφέλη για την υγεία των λιπαρών ψαριών

Τα λιπαρά ψάρια μπορούν να είναι ένας νόστιμος τρόπος για να ενισχύσετε την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, συμβάλλοντας σε ένα πιο υγιές σώμα και μια υψηλότερη ποιότητα ζωής.

Carbonara: Η αυθεντική συνταγή για καρμπονάρα

Carbonara: Με την κρεμώδη υφή και την ανακουφιστική του γεύση, αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ένα γρήγορο δείπνο ή για ένα οικογενειακό γεύμα το Σαββατοκύριακο.