Διατροφή

Μελιτζάνες συνταγή: Ιταλική συνταγή για ζυμαρικά με μελιτζάνα

Μελιτζάνες συνταγή: Ιταλική συνταγή για ζυμαρικά με μελιτζάνα

Πάρτε τον χρόνο σας και συνεχίστε μέχρι η μελιτζάνα να ροδίσει και να μαλακώσει. Αφαιρέστε και μεταφέρετε σε μια πιατέλα, χωρίς να στραγγίσετε σε χαρτί κουζίνας. Εν τω μεταξύ, βάλτε κατσαρόλα με άφθονο νερό για να βράσει και αλατίστε το.

Μελιτζάνες συνταγή: Με καταγωγή από τη Σικελία είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα των γειτόνων μας και όχι άδικα. Το πεκορίνο, από αιγοπρόβειο γάλα, ταιριάζει καλύτερα σε αυτό το πιάτο, αλλά αν επιμένετε στην παρμεζάνα ή την γκράνα δεν θα τα χαλάσουμε!

Υλικά για 3-4 άτομα

500 γρ. ζυμαρικά που αγαπάτε

3 μελιτζάνες φλάσκες

6-7 κ.σ. ελαιόλαδο

2-3 σκελίδες σκόρδο

1 πιπερίτσα τσίλι σε πολύ λεπτές ροδέλες

1 κ.γ. ξερή ρίγανη ή 1 κ.σ. φρέσκια

1 χούφτα φύλλα πλατύφυλλο βασιλικό (φρέσκο, ιταλικό, από το σούπερ μάρκετ) ή/και μαϊντανό, ψιλοκομμένα

400 γρ. ντομάτες σε κύβους χωρίς περιττά υγρά ή 1 κουτί κονκασέ

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

250 γρ. πεκορίνο ή παρμεζάνα ή γκράνα παντάνο

Εκτέλεση

Κόβετε τη μελιτζάνα σε πάχος περίπου 1- 1½  εκ. Σοτάρετε σε άφθονο ελαιόλαδο, χωρίς να γεμίζετε το τηγάνι, πασπαλίζετε με αλάτι και προσθέτετε περισσότερο λάδι όπως απαιτείται. Αναμφίβολα θα πρέπει να μαγειρέψετε σε παρτίδες. Πάρτε τον χρόνο σας και συνεχίστε μέχρι η μελιτζάνα να ροδίσει και να μαλακώσει. Αφαιρέστε και μεταφέρετε σε μια πιατέλα, χωρίς να στραγγίσετε σε χαρτί κουζίνας. Εν τω μεταξύ, βάλτε κατσαρόλα με άφθονο νερό για να βράσει και αλατίστε το.

Στο τέλος του σοταρίσματος της μελιτζάνας, το τηγάνι θα έχει ιδανικά 2 κουταλιές λάδι. Εάν υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο, αδειάστε λίγο ή προσθέστε λίγο. Γυρίστε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέστε το σκόρδο και την πιπεριά και μαγειρέψτε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το σκόρδο. Προσθέστε τις ντομάτες και τη ρίγανη, μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να συμπυκνωθεί, αλλά όχι να στεγνώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Βράστε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. Ενώ μαγειρεύετε, κόψτε τη μελιτζάνα σε λωρίδες και αναθερμάνετε για ένα λεπτό μέσα στη σάλτσα ντομάτας. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα μέσα στη σάλτσα ντομάτας με τη μελιτζάνα. Ανακατέψτε, δοκιμάστε και ρυθμίστε το καρύκευμα. Πασπαλίστε με μαϊντανό ή/και βασιλικό, το τριμμένο τυρί και σερβίρετε αμέσως.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Λαζάνια με κολοκυθάκια και μελιτζάνα

Συνταγή της ημέρας:Μακαρονάδα με κιμά, μελιτζάνα και γιαούρτι απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Συνταγή της ημέρας: μακαρόνια ολικής άλεσης με ψητά λαχανικά και ανθότυρο από τον Δημήτρη Γρηγοράκη !

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σήμερα η Google τιμά με Doodle την πίτσα!

Google Doodle πίτσα: Την ημέρα αυτή το 2007, η μαγειρική τέχνη του Ναπολιτάνου «Pizzaiuolo» εγγράφηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.

Δοκιμάστε μπιφτέκια σολομού με βρώμη

Μπιφτέκια σολομού: Ο σολομός είναι ένα λιπαρό ψάρι, το οποίο έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Αποτελεί πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών, βιταμίνης Β12 κι άλλων βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Μπεκρή μεζέ: Μια λιχουδιά με μοσχάρι που θα λατρέψει όλη η παρέα

Μπεκρή μεζέ: Αν σκοπεύετε να καλέσετε την παρέα σας σύντομα στο σπίτι σας για φαγητό, ίσως θα μπορούσατε να ετοιμάσετε κάτι που οι περισσότεροι το έχουν φάει μόνο βγαίνοντας έξω σε κάποια ταβέρνα.

Ζουμερό σουφλέ ζυμαρικών με φρέσκο σολομό

Σολομός συνταγή: Ο σολομός αποτελεί τροφή με πλούσια διατροφική αξία. Είναι πηγή πρωτεϊνών και βιταμινών. Είναι πλούσιος σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Επίσης είναι γνωστός και για τα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που περιέχει.

Γιατί είναι σημαντική η κατανάλωση αμύλου και φυτικών ινών στη διατροφή

Άμυλο Υδατάνθρακες: Μια διατροφή που δίνει έμφαση στα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα λαχανικά, τα όσπρια και τα φρούτα είναι σχεδόν πάντα χαμηλή σε λιπαρά που μπορούν να βλάψουν την υγεία και υψηλή σε διαιτητικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συνεργάζονται και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των κινδύνων παχυσαρκίας, καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη, οδοντικής τερηδόνας, γαστρεντερικών διαταραχών και υποσιτισμού.