Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γεμιστές μελιτζάνες: Μια γευστική μεσογειακή απόλαυση

Γεμιστές μελιτζάνες: Μια γευστική μεσογειακή απόλαυση

Γεμιστές μελιτζάνες: Οι γεμιστές μελιτζάνες είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός γεύσεων και υφών, προσφέροντας ένα υγιεινό και πλούσιο γεύμα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.

Οι μελιτζάνες είναι ευπροσάρμοστα και θρεπτικά λαχανικά που μπορούν να μετατραπούν σε μια ποικιλία από απολαυστικά πιάτα. Μια τέτοια απολαυστική συνταγή είναι οι Γεμιστές Μελιτζάνες, ένα γευστικό και χορταστικό πιάτο ιδανικό για κάθε περίσταση. Δείτε πώς μπορείτε να ετοιμάσετε αυτό το νόστιμο γεύμα.

Συστατικά:

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

 

Οδηγίες:

  • Προετοιμάστε τις μελιτζάνες: Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο σας στους 375°F (190°C). Κόψτε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και αφαιρέστε τη σάρκα, αφήνοντας περίπου ένα κέλυφος πάχους 1/2 ίντσας. Ψιλοκόψτε τη σάρκα και αφήστε την στην άκρη.
  • Μαγειρέψτε τη γέμιση: Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, σοτάροντας μέχρι να μυρίσουν και να γίνουν διάφανα. Στη συνέχεια, προσθέστε την πιπεριά κομμένη σε κύβους και την ψιλοκομμένη σάρκα μελιτζάνας. Μαγειρέψτε για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Ανακατέψτε τα υλικά: Ανακατέψτε τα ντοματίνια, τη μαγειρεμένη κινόα, την αποξηραμένη ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη φέτα και τον φρέσκο μαϊντανό.
  • Γεμίστε τις μελιτζάνες: Τοποθετούμε τις μισές μελιτζάνες σε ένα ταψί. Ρίξτε με κουτάλι το μείγμα κινόα και λαχανικών σε κάθε μισό μελιτζάνας, συσκευάζοντάς το σφιχτά και λιώνοντάς το ελαφρά.
  • Ψήστε: Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο τις γεμιστές μελιτζάνες και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και οι κορυφές να ροδίσουν.
  • Σερβίρετε: Αφήστε τις γεμιστές μελιτζάνες να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τις σερβίρετε. Γαρνίρουμε με επιπλέον μαϊντανό ή πασπαλίζουμε με τυρί φέτα αν θέλουμε.

Οι γεμιστές μελιτζάνες είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός γεύσεων και υφών, προσφέροντας ένα υγιεινό και πλούσιο γεύμα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Απολαύστε αυτό το πιάτο εμπνευσμένο από τη Μεσόγειο με σαλάτα ή ψωμί με κρούστα για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε τα τέλεια γεμιστά λαχανικά;

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξεις μελιτζανοσαλάτα;

Με ποιον τρόπο η μελιτζάνα συμβάλλει στον έλεγχο του διαβήτη;

Imam baildi: Τέλειο φαγητό με μεράκι και υπομονή, γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ένα απολαυστικό πιάτο ζυμαρικών με θαλασσινά

Γαριδομακαρονάδα: Η γαριδομακαρονάδα είναι ένα απολαυστικό πιάτο που συνδυάζει τη γλύκα της γαρίδας με τον πλούτο των ζυμαρικών. Είναι ένα κομψό αλλά απλό γεύμα ιδανικό για κάθε περίσταση.

Δημιουργώντας κεφτέδες για χορτοφάγους

Χορτοφαγικοί κεφτέδες: Τα χορτοφαγικά κεφτεδάκια είναι μια νόστιμη και θρεπτική εναλλακτική των παραδοσιακών κεφτεδών, ιδανική για ποικιλία γευμάτων από πιάτα ζυμαρικών μέχρι ορεκτικά.

Πέστροφα με σάλτσα μπάρμπεκιου στο τηγάνι

Πέστροφα συνταγή: Αυτή η συνταγή για ψητή  πέστροφα με σάλτσα μπάρμπεκιου στο τηγάνι είναι ιδανική για ένα γρήγορο και γευστικό γεύμα το βράδυ της εβδομάδας. Με λίγα μόνο απλά υλικά, μπορείτε να έχετε ένα λαχταριστό πιάτο στο τραπέζι σας σε χρόνο μηδέν.

Σολομός με πατάτες και πράσο 

Οικογενειακό φαγητό: Πρόκεται για ένα ψάρι με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, που αποτελεί μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, όπως το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA) και το εικοσιπενταενοϊκό οξύ (EPA).

Πώς να μαγειρέψετε το τέλειο rib eye;

Rib eye: Το μαγείρεμα της τέλειας μπριζόλας rib eye απαιτεί έναν συνδυασμό επιλογής κρέατος υψηλής ποιότητας, κατάλληλων καρυκευμάτων και εξοικείωσης με την τεχνική μαγειρέματος

Close Icon