Διατροφή

Ξιφίας πρωτεΐνη: Μπριζόλες ξιφία με γουακαμόλε και μάνγκο για δυνατούς ουρανίσκους

Ξιφίας πρωτεΐνη: Μπριζόλες ξιφία με γουακαμόλε και μάνγκο για δυνατούς ουρανίσκους
Ξιφίας πρωτεΐνη: Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή για μπριζόλες ξιφία με γουακαμόλε και μάνγκο και προετοιμαστείτε να ταξιδέψετε στο Μεξικό με την γεύση σας.

Αν σας αρέσει η μεξικάνικη κουζίνα και θεωρείται τις γεύσεις της θεόσταλτες, τότε δοκιμάστε να τις φτιάξετε. Ψάχνοντας λοιπόν για ένα φρέσκο ​​και γρήγορο γεύμα εμπνευσμένο από το Μεξικό, δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή για μπριζόλες ξιφία με γουακαμόλε και μάνγκο και προετοιμαστείτε να ταξιδέψετε στο Μεξικό με την γεύση σας.

Δημιουργήστε μια πεντανόστιμη συνταγή

Ότι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε την συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να μην είναι απαραίτητα στο ψυγείο ή στην τροφοθήκη σας, αλλά μπορείτε εύκολα να τα βρείτε στο σούπερ μάρκετ ή στο παντοπωλείο της γειτονιάς σας. τα συστατικά λοιπόν είναι τα εξής:

  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 4 x 220 g μπριζόλες ξιφία
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Τσιπς λευκού καλαμποκιού χωρίς γλουτένη, για σερβίρισμα

Για να φτιάξετε το γουακαμόλε με μάνγκο θα χρειστείτε:

  • 2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε κύβους 1 εκ
  • 1 μάνγκο, κομμένο σε κύβους 1 εκ
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 μακρύ πράσινο τσίλι, αφαιρούμενοι σπόροι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου,
  • 1/4 φλιτζάνι 60 ml χυμός λάιμ

Αυτό που πρέπει να κάνετε για το γκουακαμόλε, είναι να τοποθετήστε το αβοκάντο, το μάνγκο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι, τον κόλιανδρο και το χυμό λάιμ σε ένα μπολ. Πασπαλίστε με θαλασσινό αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια ανακατέψτε. Έπειτα αφήστε το στην άκρη. Χρειάζεται και μια κάποια προετοιμασία για τα μάνγκο. Πρέπει να συνδυάσετε τα μπαχαρικά με λίγο αλάτι και πιπέρι σε ένα ρηχό μπολ. Βάλτε τα ψάρια με το μείγμα μπαχαρικών και στη συνέχεια, τινάξτε ότι περισσεύει. Έπειτα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε τα ψάρια, σε παρτίδες, αν χρειάζεται, για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά αλλά να είναι ροζ στη μέση. Τέλος σερβίρετε τον ξιφία με το μάνγκο γουακαμόλε και τα τσιπς καλαμποκιού στο πλάι.

Είναι σίγουρο ότι με αυτή τη συνταγή θα τους αφήσετε όλους με το στόμα ανοιχτό!