ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κερασόπιτα απο την σεφ Ντίνα Νικολάου

Κερασόπιτα απο την σεφ Ντίνα Νικολάου

‘’Εκτός από κεράσια, το γλύκισμα αυτό φτιάχνεται και με φρέσκες βανίλιες ή δαμάσκηνα. Αν δεν βρούμε αντίστοιχη μαρμελάδα, χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε κόκκινη μαρμελάδα, όπως από ανάμεικτα φρούτα του δάσους ή φράουλες’’ αναφέρει η γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου. 

Χρόνος Προετοιμασίας:

20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης:
Ψήσιμο: 1 ώρα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 C. Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 24 εκ. Χτυπάω με το μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να γίνει ανοιχτόχρωμο. Προσθέτω το καλά μαλακωμένο βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ενιαίο.
Σε ένα καθαρό μπολ χτυπάω τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και την προσθέτω προσεκτικά το μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, με μεγάλες και απαλές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει.
Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι και ισιώνω την επιφάνεια, στην οποία απλώνω με μια σπάτουλα τη μισή μαρμελάδα, προσεκτικά, για να μην βυθιστεί στο μείγμα.
Ψήνω το γλυκό για 10 λεπτά. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο και απλώνω τα κεράσια πάνω στη μαρμελάδα. Το ξαναβάζω στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 40 – 50 λεπτά. Αφήνω την κερασόπιτα να κρυώσει αρκετά ώστε να γίνει χλιαρή και την ξεφορμάρω.
Ζεσταίνω την υπόλοιπη μαρμελάδα σε ένα μπρίκι για 2 – 3 λεπτά, προσθέτω το χυμό λεμονιού, ανακατεύω και περιχύνω τη ζεστή κερασόπιτα.

Υλικά:
• Για 1 ταψάκι 24 εκ.
• 6 βιολογικά αυγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
• 250 γρ. ζάχαρη
• 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (+ 1 κουτ. σούπας επιπλέον, για το ταψάκι), μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να γίνει σαν αλοιφή
• 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + 1 κουτ. σούπας επιπλέον, για το ταψάκι
• 1 φακελάκι (1½ κουτ. γλυκού) μπέικιν πάουντερ
• 80 γρ. ψίχα καρύδας, τριμμένη
• 8 κουτ. σούπας έτοιμη (ή σπιτική) μαρμελάδα κεράσι
• 250 γρ. κεράσια (καθαρό βάρος, ζυγισμένα χωρίς τα κουκούτσια)
χυμός από 1/2 λεμόνι

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορούν τα παντζάρια να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της σοβαρής κατάθλιψης;

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξετε μαγειρίτσα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πράσινο τσάι: Ένα υγιεινό υποκατάστατο των ενεργειακών ποτών

Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι προσφέρει μια υγιεινή εναλλακτική λύση απέναντι στα ενεργειακά ποτά, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, χαμηλή σε θερμίδες και παρέχει μια ήπια και διαρκή αύξηση ενέργειας χάρη στην L-θεανίνη.

Πώς βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία της αναιμίας;

Αυγά: Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή τροφής που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της αναιμίας. Τα αυγά είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ και παρέχουν στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παράγει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.

Τζατζίκι: Το συνοδευτικό που δε λείπει από το πασχαλινό τραπέζι

Τζατζίκι: Το σπιτικό τζατζίκι όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση από τις εκδόσεις που αγοράσατε ποτέ, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τα συστατικά για να ταιριάζουν στον ουρανίσκο σας.

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

Κόκορας μαγειρική: Το μαγείρεμα ενός νόστιμου κόκορα απαιτεί υπομονή, προσεκτική προετοιμασία και σωστές τεχνικές για να μαλακώσετε το κρέας και να βελτιώσετε τις γεύσεις του.

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα συνταγή: Η παρασκευή γεμιστού τηγανητού ψωμιού στο σπίτι είναι ένα απολαυστικό γαστρονομικό έργο που υπόσχεται ένα τραγανό εξωτερικό και μια αλμυρή, γευστική γέμιση.