ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καλύτερη γεύση και χωρίς αλάτι…

Καλύτερη γεύση και χωρίς αλάτι…

 

Το αλάτι για τους περισσότερους είναι συνώνυμο της καλύτερης γεύσης στο φαγητό τους. Η Ακαδημία Διατροφής και Δίαιτας, των ΗΠΑ, αναφέρει ότι αν θέλουμε να προσθέσουμε γεύση στο φαγητό μας μπορούμε να το κάνουμε και με άλλους τρόπους χωρίς δηλαδή την αναγκαστική πρόσθεση αλατιού. Μας προτείνει λοιπόν κάποια υγιεινά συνοδευτικά, πλούσια σε γεύση, τα οποία δεν θα προσθέσουν το βάρος του αλατιού στα γεύματά μας.

Συγκεκριμένα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε:

Καρυκεύματα και μυρωδικά χωρίς νάτριο.

Φρεσκοκομμένο σκόρδο και κρεμμύδια.

Ξίδι με γεύσεις, περιλαμβανομένου του μπαλσάμικο.

Χυμούς από εσπεριδοειδή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορούν τα παντζάρια να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της σοβαρής κατάθλιψης;

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξετε μαγειρίτσα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πράσινο τσάι: Ένα υγιεινό υποκατάστατο των ενεργειακών ποτών

Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι προσφέρει μια υγιεινή εναλλακτική λύση απέναντι στα ενεργειακά ποτά, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, χαμηλή σε θερμίδες και παρέχει μια ήπια και διαρκή αύξηση ενέργειας χάρη στην L-θεανίνη.

Πώς βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία της αναιμίας;

Αυγά: Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή τροφής που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της αναιμίας. Τα αυγά είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ και παρέχουν στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παράγει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.

Τζατζίκι: Το συνοδευτικό που δε λείπει από το πασχαλινό τραπέζι

Τζατζίκι: Το σπιτικό τζατζίκι όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση από τις εκδόσεις που αγοράσατε ποτέ, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τα συστατικά για να ταιριάζουν στον ουρανίσκο σας.

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

Κόκορας μαγειρική: Το μαγείρεμα ενός νόστιμου κόκορα απαιτεί υπομονή, προσεκτική προετοιμασία και σωστές τεχνικές για να μαλακώσετε το κρέας και να βελτιώσετε τις γεύσεις του.

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα συνταγή: Η παρασκευή γεμιστού τηγανητού ψωμιού στο σπίτι είναι ένα απολαυστικό γαστρονομικό έργο που υπόσχεται ένα τραγανό εξωτερικό και μια αλμυρή, γευστική γέμιση.