Διατροφή

Γενέθλια συνταγή: Δείπνο γενεθλίων για να φτιάξετε σε όσους έρθουν να σας ευχηθούν

Γενέθλια συνταγή: Δείπνο γενεθλίων για να φτιάξετε σε όσους έρθουν να σας ευχηθούν
Γενέθλια συνταγή: Το Moules-frites είναι ουσιαστικά μύδια μαγειρεμένα σε μια σκορδάτη σάλτσα λευκού κρασιού!

Αν μπορούσατε να χτυπήσετε τα δάχτυλά σας και να μεταφερθείτε οπουδήποτε, ένα από τα μέρη που θα σκεφτόσασταν, θα ήταν σίγουρα σε ένα γοητευτικό μπιστρό στο Παρίσι. Θα πίνατε μια γουλιά λευκό κρασί και θα τρώγατε μύδια και πατάτες, γνωστό παριζιάνικο έδεσμα. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που δεν μπορεί να γίνει και αν δεν έχετε και την δυνατότητα να το κάνετε για τα γενέθλιά σας που έρχονται, τότε μπορείτε να μεταφερθείτε εκεί νοερά φτιάχνοντας αυτήν την υπέροχη συνταγή με μύδια που όλοι θα λατρέψουν. Το Moules-frites όπως ονομάζεται είναι ουσιαστικά μύδια μαγειρεμένα σε μια σκορδάτη σάλτσα λευκού κρασιού και μπορείτε να το έχετε ως δείπνο των γενεθλίων σας για φίλους έτοιμο και στο τραπέζι σε μόλις τριάντα λεπτά.

Τα συστατικά του είναι σχετικά απλά και πολύ εύκολα να βρεθούν αν δεν τα έχετε ήδη σπίτι και είναι:

Για το Moules frites

  1. ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
  2. Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  3. 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  4. 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τις  πατάτες Herby

  1. 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  2. 2 κοτσάνια σέλινου, κομμένα σε λεπτές φέτες
  3. 2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
  4. 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  5. 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  6. 2 κιλά μύδια, ξεγονιασμένα και καθαρισμένα καλά
  7. 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  8. ½ φλιτζάνι ζωμό θαλασσινών ή νερό
  9. Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  10. ⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό

Βήμα 1

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τη μαγιονέζα με το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι και τον μαϊντανό να ενωθούν.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σέλινο και το πράσο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, 3 με 4 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμα. Ανακατέψτε τον πελτέ ντομάτας στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα μύδια και ανακατεύουμε απαλά με τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι. Προσθέστε το λευκό κρασί και το ζωμό και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε μέχρι να ανοίξουν τα περισσότερα μύδια, 5 με 6 λεπτά. Πετάξτε τα μύδια που δεν ανοίγουν.

Βήμα 3

Μοιράζουμε τα μύδια σε δύο μπολ και περιχύνουμε τα μύδια με τον υπόλοιπο ζωμό και τα λαχανικά. Σερβίρουμε αμέσως με πατάτες και το γεύμα μας είναι έτοιμο.