Διατροφή

Διατροφή: Λαχταριστά “λουκάνικα” μήλου και πώς να τα φτιάξετε

Διατροφή: Λαχταριστά “λουκάνικα” μήλου και πώς να τα φτιάξετε
Διατροφή: Τραγανά πεντανόστιμα "λουκάνικα" μήλου για ένα εύκολο και ελαφρύ γεύμα.

Αυτή η συνταγή που μπορεί άνετα να ικανοποιήσει μεγάλο ποσοστό ατόμων, είναι πεντανόστιμη και πρέπει όλοι να δοκιμάσουν να την φτιάξουν. Είναι μια συνταγή που μπορεί κάλλιστα να προσφερθεί σε βραδιές μεγάλων αγώνων ή σε βραδιές που μαζεύεστε και παίζεται επιτραπέζια με φίλους. Αφού τα φτιάξετε, ο μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα βουτήξετε τα σε βούτυρο μήλου για μια στιγμή και αφήστε την απόλαυση να ξεχειλίζει.

Συστατικά

  • 2 κουτ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 κουτ. μαραθόσποροι, ελαφρά θρυμματισμένοι
  • Κοσέρ αλάτι και πιπέρι
  • 1 λίβρα. κιμάς χοιρινό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1/4 γ. φύλλα μαϊντανού πλατύφυλλα, ψιλοκομμένα
  • 4 φύλλα φασκόμηλου, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 1 μικρό μήλο, ξεφλουδισμένο και χοντροτριμμένο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για πασπάλισμα
  • 2 φύλλα σφολιάτας που έχετε ξεπαγώσει
  • 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
  • 1/4 γλύκου βούτυρο μήλου
  • 3 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν

Παρασκευή:

  • Βήμα 

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το μοσχοκάρυδο, το μάραθο, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Απλώστε το χοιρινό σε μεγάλο μπολ για να δημιουργήσετε μεγάλη επιφάνεια. Τρίψτε το χοιρινό με σκόρδο, μετά κόψτε το κρέας σε κομμάτια και πασπαλίστε με μείγμα μοσχοκάρυδου, μετά φρέσκα μυρωδικά και τριμμένο μήλο. Χρησιμοποιώντας 2 πιρούνια, ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Bάλτε το στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για ρολό.

  • Βήμα  2

Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ξεδιπλώνουμε τη σφολιάτα και τυλίγουμε σε παραλληλόγραμμο 9 επί 10 ίντσες. Κόψτε το ορθογώνιο στη μέση κατά μήκος για να δημιουργήσετε δύο ορθογώνια 5 επί 9 ίντσες. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο φύλλο ζύμης για να κάνετε συνολικά 4 ορθογώνια. Μοιράζετε το χοιρινό εξίσου στα ορθογώνια ζαχαροπλαστικής, τακτοποιώντας κατά μήκος 1 μεγάλης πλευράς κάθε ορθογωνίου και, στη συνέχεια, πλάθετε το λουκάνικο σε κορμούς διαμέτρου περίπου 1 ίντσας.

  • Βήμα 

Αλείφουμε με ένα πινέλο την αντίθετη πλευρά κάθε παραλληλόγραμμου με λίγο χτυπημένο αυγό (το υπόλοιπο για το ψήσιμο) και τυλίγουμε το λουκάνικο για να σφραγιστεί. Μεταφέρετε την πλευρά της ραφής προς τα κάτω σε ταψί στρωμένο με περγαμηνή και παγώστε μέχρι να σφίξει ελαφρώς, περίπου 20 λεπτά.

  • Βήμα  4

Προθερμάνετε το φούρνο στους 400°F. Κόψτε κάθε ρολό λουκάνικου σταυρωτά σε 6 κομμάτια (πάχος περίπου 11/2 ίντσες το καθένα). επιστρέψτε το μισό, με την πλευρά της ραφής προς τα κάτω, στο ίδιο ταψί και επαναλάβετε με τα υπόλοιπα ρολά στο δεύτερο ταψί στρωμένο με περγαμηνή. Αλείψτε ακριβώς την επιφάνεια της ζύμης με το υπόλοιπο πλύσιμο των αυγών και ψήστε, περιστρέφοντας και αλλάζοντας τις θέσεις των ταψιών μέχρι τη μέση, μέχρι η ζύμη να ροδίσει και να ψηθεί το λουκάνικο, για 24 έως 28 λεπτά.

  • Βήμα  5

Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το βούτυρο μήλου και τη μουστάρδα. Σερβίρουμε με ρολά λουκάνικου.