Διατροφή

Διατροφή: Απολαύστε δείπνο με ζυμαρικά και μπρόκολο

Διατροφή: Απολαύστε δείπνο με ζυμαρικά και μπρόκολο
Διατροφή: Αυτό το πιάτο ζυμαρικών με κοτόπουλο και μπρόκολο είναι εξαιρετικά εύκολο να γίνει και σας το συνιστούμε.

Τυρένιο, κρεμώδες και τόσο νόστιμο! Αυτό το ψήσιμο ζυμαρικών με κοτόπουλο και μπρόκολο είναι εξαιρετικά εύκολο να γίνει με πολλή σπιτική σάλτσα, τρυφερό κοτόπουλο και τέλεια μαγειρεμένο μπρόκολο.

Ζυμαρικά με μπρόκολο

Συστατικά συνταγής:

350 γραμμάρια κοχύλια ζυμαρικών
200 γρ μπρόκολο, κομμένο σε πολύ μικρά μπουκετάκια και τα κοτσάνια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
350 γραμμάρια στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
175 γρ μανιτάρια κάστανο, κομμένα στα τέσσερα
4 κουταλιές της σούπας λιαστή ντοματοπελτέ
80 γραμμάρια μαλακό τυρί με σκόρδο και μυρωδικά
Κρέμα μονής συσκευασίας 284 ml

Για την επικάλυψη

ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
85 γρ ώριμο τσένταρ, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
50 γρ αμύγδαλα σε νιφάδες

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 190C. Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι με αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνουμε 350 γραμμάρια ζυμαρικά κοχύλια , ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσουν.
ΒΗΜΑ 2

Μαγειρεύουμε για 6 λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε 200 γραμμάρια μπρόκολο, κομμένα σε πολύ μικρά μπουκετάκια και τα κοτσάνια κομμένα σε λεπτές φέτες και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά ακόμη μέχρι να ψηθούν τα ζυμαρικά. Στραγγίζουμε καλά και μετά επιστρέφουμε στο τηγάνι.
ΒΗΜΑ 3

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι, προσθέτουμε 350 γραμμάρια στήθη κοτόπουλου κομμένα σε λεπτές φέτες χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
ΒΗΜΑ 4

Ρίχνουμε 175 γραμμάρια μανιτάρια κάστανο κομμένα στα τέταρτα και σοτάρετε για 1 λεπτό, στη συνέχεια ανακατεύουμε 4 κουταλιές της σούπας λιαστή πελτέ ντομάτας, 80 γραμμάρια μαλακό τυρί με σκόρδο και μυρωδικά και μια κρέμα 284 ml σε χαρτοκιβώτιο.


ΒΗΜΑ 5

Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το τυρί για να πήξει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε.
ΒΗΜΑ 6

Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να επικαλυφθούν, στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα ρηχό πυρίμαχο σκεύος (χωρητικότητας περίπου 1,7 λίτρων) και ισοπεδώνουμε το επάνω μέρος.
ΒΗΜΑ 7

Ανακατεύουμε ένα μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες, 85 γρ τριμμένο ώριμο τσένταρ, 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο και 50 γρ αμύγδαλα σε νιφάδες για την επικάλυψη και πασπαλίζουμε πάνω από τα ζυμαρικά. Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Καλή σας απόλαυση!!!