ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αποτοξίνωση μετά τα Χριστούγεννα: Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Αποτοξίνωση μετά τα Χριστούγεννα: Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Κι αν τα Χριστούγεννα το ρίχνουμε έξω, μετά τις γιορτές πρέπει να επανέλθουμε σε… φυσιολογικά επίπεδα. Δείτε τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Τα Χριστούγεννα ακολουθούνται από γλυκά, αλκοόλ, πλούσιο φαγητό κι αυτό σημαίνει υπερκατανάλωση τοξίνης.  Είναι, επομένως, απαραίτητο ένα χρονικό διάστημα μακρυά από τις καταχρήσεις αμέσως μετά την περίοδο των γιορτών.

Οι διατροφολόγοι συνιστούν τα εξής:

1. Καταναλώστε ποικιλία φρούτων και λαχανικών καθημερινά
2. Πίνετε αρκετό νερό
3. Καταναλώνετε κάθε μέρα ποικιλία δημητριακών.
4. Προτιμήστε τα προϊόντα ολικής άλεσης
5. Προτιμάτε γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά
6. Επιλέγετε άπαχο κρέας
7. Περιορίστε την κατανάλωση αλατιού και ζάχαρης
8. Χρησιμοποιείτε το ελαιόλαδο ως πρώτη επιλογή

Μέχρι λοιπόν το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς μπορείτε να ακολουθείτε τα παρακάτω:

• Φροντίστε να καταναλώνετε 3 κύρια γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) καθημερινά και σε σταθερές ώρες. 

• Μην παραλείπετε το πρωινό. 

• Κάθε κύριο γεύμα θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον μία πηγή δημητριακών, λαχανικών και φρούτων.
• Εκτός από τα 3 κύρια γεύματα, μπορείτε να καταναλώνετε και ενδιάμεσα μικρογεύματα-«σνακ» (π.χ., δεκατιανό, απογευματινό). 

• Για τα ενδιάμεσα μικρογεύματα, επιλέξτε υγιεινά τρόφιμα, όπως φρούτα, γαλακτοκομικά, δημητριακά ολικής άλεσης, λαχανικά. Η κατανάλωση ενδιάμεσου μικρογεύματος χωρίς να πεινάτε, και ιδιαίτερα η επιλογή λιγότερο υγιεινών τροφίμων, μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση του σωματικού βάρους. 

• Είναι σημαντικό να γευματίζετε σε ευχάριστο περιβάλλον, χωρίς βιασύνη και, αν είναι δυνατόν, με την οικογένεια συγκεντρωμένη ή με παρέα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξετε μαγειρίτσα;

Πράσινο τσάι: Ένα υγιεινό υποκατάστατο των ενεργειακών ποτών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς βοηθούν τα αυγά στη θεραπεία της αναιμίας;

Αυγά: Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή τροφής που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της αναιμίας. Τα αυγά είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ και παρέχουν στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παράγει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.

Τζατζίκι: Το συνοδευτικό που δε λείπει από το πασχαλινό τραπέζι

Τζατζίκι: Το σπιτικό τζατζίκι όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση από τις εκδόσεις που αγοράσατε ποτέ, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τα συστατικά για να ταιριάζουν στον ουρανίσκο σας.

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

Κόκορας μαγειρική: Το μαγείρεμα ενός νόστιμου κόκορα απαιτεί υπομονή, προσεκτική προετοιμασία και σωστές τεχνικές για να μαλακώσετε το κρέας και να βελτιώσετε τις γεύσεις του.

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα συνταγή: Η παρασκευή γεμιστού τηγανητού ψωμιού στο σπίτι είναι ένα απολαυστικό γαστρονομικό έργο που υπόσχεται ένα τραγανό εξωτερικό και μια αλμυρή, γευστική γέμιση.