Ασφάλιση Υγείας

Ο ιδιωτικός φορέας ασφάλισης υγείας Laya δημιουργεί δίκτυο κλινικών

Ο ιδιωτικός φορέας ασφάλισης υγείας Laya δημιουργεί δίκτυο κλινικών

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή 

Ο ιδιωτικός φορέας ασφάλισης υγείας Laya σκοπεύει να δημιουργήσει ένα πανελλαδικό δίκτυο κλινικών υγείας και ευεξίας. Η κίνηση θεωρείται καθυστερημένη απάντηση στην απόφαση -πριν από δύο χρόνια-της VHI να περιορίσει την πρόσβαση στις κλινικές της Swiftcare σε όλους εκτός από τα μέλη της. Η Laya δήλωσε ότι η πρώτη της νέα κλινική θα ανοίξει στο Cherrywood στο Δουβλίνο τον επόμενο μήνα με ένα δεύτερο κέντρο να ανοίγει στο Briarhill, στην πόλη Galway τον Ιανουάριο. Είπε ότι σκοπεύει επίσης να ιδρύσει κλινική στο Limerick μέχρι το επόμενο καλοκαίρι με δύο ακόμη κλινικές να ανοίξουν σε χώρους που δεν έχουν αποκαλυφθεί έως το 2022.

Ο ασφαλιστικός φορέας δήλωσε ότι 80 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν με το άνοιγμα των κέντρων, τα οποία θα είναι ανοικτά από τις 10πμ έως τις 10μμ, 365 ημέρες το χρόνο. Οι υπηρεσίες κλινικών, συμπεριλαμβανομένης της επείγουσας περίθαλψης για τη θεραπεία ασθενειών και τραυματισμών ασθενών ηλικίας έως 12 μηνών, καθώς και ορισμένες υπηρεσίες λεγόμενης «ευεξίας».

Εκτός από την επείγουσα φροντίδα, οι υπηρεσίες θα περιλαμβάνουν την παροχή μικρών χειρουργικών επεμβάσεων και θεραπειών, εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών εξωτερικών ασθενών, εμβολιασμών και υπηρεσιών διαχείρισης γρίπης, συμβουλευτικών υπηρεσιών, υπηρεσιών διαχείρισης χρόνιων ασθενειών και υπηρεσιών υποστήριξης οικιακής φροντίδας.

“Βραχυπρόθεσμα, αναμένουμε ότι οι κλινικές υγείας και ευεξίας της Laya θα ανακουφίσουν γρήγορα την πίεση που ασκείται σε οξεία νοσοκομειακή περίθαλψη και θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να εξυπηρετούνται πιο γρήγορα 365 ημέρες το χρόνο”, δήλωσε ο Donal Clancy , διευθύνων σύμβουλος. Ο ασφαλιστής δήλωσε ότι η κλινική θα είναι ανοιχτή σε όλους, συμπεριλαμβανομένων όσων δεν έχουν ασφάλιση υγείας.

“Παρότι η παροχή επείγουσας φροντίδας είναι μια βασική προσφορά, οι κλινικές μας θα επικεντρωθούν εξίσου στους τομείς της προληπτικής υγείας και της ευημερίας, με υπηρεσίες διαλογής και ειδικούς που θα επικεντρωθούν στην προαγωγή της υγείας, την προστασία της υγείας και την πρόληψη ασθενειών που υποστηρίζουν τη σωματική και ψυχική ευεξία “, δήλωσε ο κ. Clancy.

“Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κανένας άλλος προορισμός στον οποίο να μπορείτε να πάτε και να φροντίζετε τις ανάγκες σας για επείγουσα φροντίδα παράλληλα με τις ανάγκες σας στην ευεξία, έτσι ώστε οι κλινικές μας να ξεπεράσουν το έδαφος από αυτή την άποψη”, πρόσθεσε. Ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος ασφάλισης υγείας της χώρας, ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων ύψους 20,6 εκατ. Ευρώ πέρυσι, καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 16% από 66,6 εκατ. Ευρώ σε 77 εκατ. Ευρώ. Το κέρδος επέτρεψε στην εταιρεία να καταβάλει μέρισμα 24 εκατ. Ευρώ κατά τη διάρκεια του έτους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Επίδομα Θέρμανσης: Τι ισχύει για τους πολύτεκνους

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία e-ΕΦΚ για το επίδομα ασθενείας

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τη χορήγηση των επιδομάτων ασθενείας. Στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του e-EΦΚΑ τίθεται σήμερα (22/01/2021) σε πιλοτική λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία για τη χορήγηση των επιδομάτων ασθενείας για τους εργαζόμενους μισθωτούς ασφαλισμένους του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Απόφαση για επιδότηση αποζημίωσης αποδοχών αδείας εργαζομένων σε ξενοδοχεία

Επιδότηση Ξενοδοχεία: Αποζημίωσης αποδοχών αδείας ξενοδοχοϋπαλλήλων. Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση 53345/Δ1.15956/2021 με την οποία τροποποιείται η απόφαση  40331/Δ1.13521/13-9-2019 και προστίθεται νέα παράγραφος με το σχετικό έντυπο για την αποζημίωση αποδοχών αδείας για κάθε μήνα αναστολής της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ανήκουν στον ξενοδοχειακό κλάδο δωδεκάμηνης-συνεχούς λειτουργίας.

Επίδομα θέρμανσης και πότε θα το λάβουν οι δικαιούχοι

Επίδομα θέρμανσης: 692.879 νοικοκυριά αιτήθηκαν- Πληρωμή δικαιούχων.  Εν αναμονή της  υπουργικής απόφασης για το επίδομα θέρμανσης  βάσει της οποίας θα γίνει ο υπολογισμός. Συνολικά υπέβαλαν αίτηση στην πλατφόρμα myθέρμανση.gr  Με την απόφαση, αρχικά θα ορίζεται ένα ποσό επιδόματος που θα λαμβάνεται ως βάση για τον υπολογισμό του τελικού επιδόματος που θα καταβληθεί σε κάθε δικαιούχο

Χαμός με τις αιτήσεις για την Επιστρεπτέα προκαταβολή 5

ΑΑΔΕ Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Χαμός με τις αιτήσεις. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κλείνει οριστικά αύριο, Τρίτη. Οι συμμετοχές έχουν ξεπέρασαν ήδη τις 650.000 και κινούνται αυξητικά πλέον προς τις 700.000. Μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου θα μοιραστούν φθηνά κρατικά δάνεια συνολικού ύψους 1,5 δις. ευρώ. Το 50% των ποσών που θα λάβουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες θα είναι “δώρο” με τον όρο όμως ότι θα διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων μέχρι το τέλος Ιουνίου 2021.

Παράταση στα επιδόματα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: Προς νέα παράταση στα επιδόματα ανεργίας. Διαδοχικές πληρωμές έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 11 Ιανουαρίου, ενώ μέχρι και το τέλος του μήνα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι θα δουν χρήματα στο λογαριασμό τους από επιδόματα και πληρωμές. Στο μεταξύ, εξετάζεται, η δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας του ΟΑΕΔ που λήγουν εντός Ιανουαρίου 2021.

Επιδότηση για κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος σε μεσαίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Επιδότηση για e- shop: Για μεσαίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέχρι 5.000 ευρώ για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, με βάση τον ΚΑΔ και με βασική προϋπόθεση να έχει ανασταλεί η λειτουργία τους έστω και για μια μέρα, λόγω Covid-19.

Συντάξεις 2021 : Ημερομηνίες πληρωμών για όλα τα Ταμεία

Οι  συνταξιούχοι και  κληρονόμοι θα δουν να γεμίζουν τα πορτοφόλια τους καθώς θα λάβουν αναδρομικά έως το  τέλος Φεβρουαρίου. Ενώ, τον Μάρτιο θα γίνουν αυξήσεις στους παλιούς συνταξιούχους (πριν από τον Μάιο του 2016).

Έως 15 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για επιστρεπτέα προκαταβολή 5

Τι ισχύει για επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Έως 15 Ιανουαρίου οι αιτήσεις. Προθεσμία έως τις 15 Ιανουαρίου έχουν οι δικαιούχοι για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ myBusinessSupport για τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.