Ασφάλιση Υγείας

Ο ιδιωτικός φορέας ασφάλισης υγείας Laya δημιουργεί δίκτυο κλινικών

Ο ιδιωτικός φορέας ασφάλισης υγείας Laya δημιουργεί δίκτυο κλινικών

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή 

Ο ιδιωτικός φορέας ασφάλισης υγείας Laya σκοπεύει να δημιουργήσει ένα πανελλαδικό δίκτυο κλινικών υγείας και ευεξίας. Η κίνηση θεωρείται καθυστερημένη απάντηση στην απόφαση -πριν από δύο χρόνια-της VHI να περιορίσει την πρόσβαση στις κλινικές της Swiftcare σε όλους εκτός από τα μέλη της. Η Laya δήλωσε ότι η πρώτη της νέα κλινική θα ανοίξει στο Cherrywood στο Δουβλίνο τον επόμενο μήνα με ένα δεύτερο κέντρο να ανοίγει στο Briarhill, στην πόλη Galway τον Ιανουάριο. Είπε ότι σκοπεύει επίσης να ιδρύσει κλινική στο Limerick μέχρι το επόμενο καλοκαίρι με δύο ακόμη κλινικές να ανοίξουν σε χώρους που δεν έχουν αποκαλυφθεί έως το 2022.

Ο ασφαλιστικός φορέας δήλωσε ότι 80 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν με το άνοιγμα των κέντρων, τα οποία θα είναι ανοικτά από τις 10πμ έως τις 10μμ, 365 ημέρες το χρόνο. Οι υπηρεσίες κλινικών, συμπεριλαμβανομένης της επείγουσας περίθαλψης για τη θεραπεία ασθενειών και τραυματισμών ασθενών ηλικίας έως 12 μηνών, καθώς και ορισμένες υπηρεσίες λεγόμενης «ευεξίας».

Εκτός από την επείγουσα φροντίδα, οι υπηρεσίες θα περιλαμβάνουν την παροχή μικρών χειρουργικών επεμβάσεων και θεραπειών, εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών εξωτερικών ασθενών, εμβολιασμών και υπηρεσιών διαχείρισης γρίπης, συμβουλευτικών υπηρεσιών, υπηρεσιών διαχείρισης χρόνιων ασθενειών και υπηρεσιών υποστήριξης οικιακής φροντίδας.

“Βραχυπρόθεσμα, αναμένουμε ότι οι κλινικές υγείας και ευεξίας της Laya θα ανακουφίσουν γρήγορα την πίεση που ασκείται σε οξεία νοσοκομειακή περίθαλψη και θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να εξυπηρετούνται πιο γρήγορα 365 ημέρες το χρόνο”, δήλωσε ο Donal Clancy , διευθύνων σύμβουλος. Ο ασφαλιστής δήλωσε ότι η κλινική θα είναι ανοιχτή σε όλους, συμπεριλαμβανομένων όσων δεν έχουν ασφάλιση υγείας.

“Παρότι η παροχή επείγουσας φροντίδας είναι μια βασική προσφορά, οι κλινικές μας θα επικεντρωθούν εξίσου στους τομείς της προληπτικής υγείας και της ευημερίας, με υπηρεσίες διαλογής και ειδικούς που θα επικεντρωθούν στην προαγωγή της υγείας, την προστασία της υγείας και την πρόληψη ασθενειών που υποστηρίζουν τη σωματική και ψυχική ευεξία “, δήλωσε ο κ. Clancy.

“Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κανένας άλλος προορισμός στον οποίο να μπορείτε να πάτε και να φροντίζετε τις ανάγκες σας για επείγουσα φροντίδα παράλληλα με τις ανάγκες σας στην ευεξία, έτσι ώστε οι κλινικές μας να ξεπεράσουν το έδαφος από αυτή την άποψη”, πρόσθεσε. Ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος ασφάλισης υγείας της χώρας, ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων ύψους 20,6 εκατ. Ευρώ πέρυσι, καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 16% από 66,6 εκατ. Ευρώ σε 77 εκατ. Ευρώ. Το κέρδος επέτρεψε στην εταιρεία να καταβάλει μέρισμα 24 εκατ. Ευρώ κατά τη διάρκεια του έτους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πληρωμές επιδομάτων και δικαιούχοι

Σύγχρονες λύσεις για την μετάβαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Διαθέσιμα στο Taxisnet τα ειδοποιητήρια τελών κυκλοφορίας

Taxisnet Τέλη Κυκλοφορίας 2021: Διαθέσιμα στο Taxisnet είναι τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2021, με τους ιδιοκτήτες να μπορούν να μπορούν να εκτυπώσουν.  Το φετινό ειδοποιητήριο, είναι διαθέσιμο για τους ιδιοκτήτες οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021, περιλαμβάνει και έναν QR Code. Όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ, σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι […]

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμών των συντάξεις Δεκεμβρίου

Συντάξεις Δεκεμβρίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες των πληρωμών. Από σήμερα, Τρίτη, 24 Νοεμβρίου αρχίζει η καταβολή των συντάξεων Δεκεμβρίου 2020 στους δικαιούχους. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου. Αναλυτικά: Οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεων μηνός Δεκεμβρίου 2020 που προέρχονται: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ και […]

Βιώσιμο Σύστημα Υγείας και Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Διαδικτυακή συζήτηση ευρύτερου ενδιαφέροντος για τα Συστήματα Υγείας και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στην Υγεία, με γνώμονα την αποτελεσματική αντιμετώπιση υγειονομικών κρίσεων, οργανώνεται την προσεχή Τετάρτη 25 Νοεμβρίου (3:30–5:00μ.μ.). Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ με τη σύμπραξη της INTERAMERICAN και της Philips.

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας 2021 και η ηλεκτρονική πληρωμή

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας και  ηλεκτρονική πληρωμή. Η ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXISnet μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων θα μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 έχει ήδη ανοίξει.  Η ανάρτηση των σχετικών ειδοποιητηρίων συνεπάγεται ότι οι υπόχρεοι πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2021 καλούνται να τα έχουν εξοφλήσει μέχρι και […]

Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις αναστολών

Επίδομα 800 ευρώ: Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις αναστολών και μαζί με την άδεια ειδικού σκοπού βρίσκονται στο επίκεντρο των έκτακτων μέτρων του Νοεμβρίου. Την ίδια στιγμή αναστέλλεται για 4 μήνες η υποχρέωση πληρωμής των χρεωστικών ειδοποιητηρίων που προέκυψαν μετά την πρόσφατη εκκαθάριση των εισφορών του 2019 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες. Αναστολή – αποζημίωση […]

Τρίμηνη παράταση σε ΚΕΑ και επίδομα ενοικίου

ΟΠΕΚΑ- ΚΕΑ: Παρατείνονται για 3 μήνες οι εγκριτικές αποφάσεις για τα προγράμματα, τόσο η καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, όσο και του επιδόματος στέγασης, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Ειδικότερα: – Για όσους ο μήνας επανυποβολής είναι ο Νοέμβριος θα πρέπει να υποβληθεί ξανά τον Φεβρουάριο του 2021 – Για όσους […]

H INTERAMERICAN Ασφαλιστική γιορτάζει την Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης

Ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων & Υπευθυνότητας του Ομίλου Εταιρειών INTERAMERICAN, καθώς και το σύνολο της ασφαλιστική εταιρείας διακρίνουν την σημασία της Ημέρας Ιδιωτικής Ασφάλισης ως μια απάντηση στον Φόβο, σε μια δύσκολη εποχή.