Ασφάλιση Υγείας

ΔΥΠΑ: Υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στη Θεσσαλία & την Δυτική Μακεδονία

ΔΥΠΑ: Υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στη Θεσσαλία & την Δυτική Μακεδονία

ΔΥΠΑ: Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας, ενώ το χαμηλότερο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στις γυναίκες, στα άτομα ηλικίας έως 24 ετών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στα άτομα που έχουν ολοκληρώσει έως λίγες τάξεις Δημοτικού. Το μεγαλύτερο ποσοστό εργατικού δυναμικού παρατηρείται στους άνδρες, στα άτομα ηλικίας 30-44 ετών, στην Περιφέρεια Αττικής, στα άτομα που έχουν ολοκληρώσει μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση και στα άτομα ξένης υπηκοότητας. Κατά το δ΄ τρίμηνο του 2022, το μεγαλύτερο ποσοστό των απασχολουμένων εργάζονταν ως μισθωτοί (69,6%), ενώ σημαντικό είναι και το ποσοστό των αυτοαπασχολουμένων χωρίς προσωπικό (19,8%).

  • Το ποσοστό μερικής απασχόλησης ανήλθε σε 8,1%, ενώ το ποσοστό των ατόμων που έχουν προσωρινή εργασία σε 6,3%.
  • Η μερική απασχόληση εμφάνισε αύξηση κατά 10,1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μείωση κατά 9,2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
  • Η προσωρινή απασχόληση μειώθηκε σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο (-24,7%), ενώ εμφάνισε αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους (2,1%).
  • Τα επαγγέλματα που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ποσοστό των απασχολουμένων ήταν οι επαγγελματίες (22,4%) και οι απασχολούμενοι στην παροχή υπηρεσιών και πωλητές (20,9%).
  • Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στους επαγγελματίες (2,9%) ενώ η μεγαλύτερη μείωση στους απασχολούμενους στην παροχή υπηρεσιών και τους πωλητές (-8,7%).

Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι οι βασικοί λόγοι που σταμάτησαν οι άνεργοι να εργάζονται είναι είτε γιατί η εργασία τους ήταν περιορισμένης διάρκειας και τελείωσε (30,9%) είτε γιατί απολύθηκαν (16,1%). Το ποσοστό των ανέργων που δεν έχουν εργαστεί στο παρελθόν (νέοι άνεργοι) είναι 25,3%. Η πλειονότητα των ανέργων (63,7%) αναζητά εργασία ένα έτος ή περισσότερο (μακροχρόνια άνεργοι). Επίσης, η πλειονότητα των ανέργων έχει ολοκληρώσει μέχρι δευτεροβάθμια εκπαίδευση (63,1%). Το ποσοστό των ανέργων που δηλώνουν ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι στη ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) ανέρχεται σε 20,2%, ενώ το ποσοστό αυτών που δηλώνουν ότι λαμβάνουν επίδομα ή βοήθημα από τη ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) ανέρχεται σε 13,3%. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας, ενώ το χαμηλότερο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κατώτατος μισθός: Ποια επιδόματα επηρεάζουν τα 780 ευρώ από 1η Απριλίου;

Παρατείνεται η ημερομηνία των αιτήσεων για το επίδομα 1.000 ευρώ σε ανέργους

ΔΥΠΑ: Ημέρες Καριέρας στον Τουρισμό 18-19 Μαρτίου στην Αθήνα

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Οι προγραμματισμένες πληρωμές για 13-17 Μαρτίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τον Απρίλιο η επανένταξη οφειλετών ΕΦΚΑ ΚΕΑΟ στη νέα ρύθμιση χρεών

ΕΦΚΑ ΚΕΑΟ: Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για ρύθμιση χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία όσων απώλεσαν τις ρυθμίσεις τους κατά τον τελευταίο χρόνο.