ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ανοσοαπόκριση Κορωνοϊός: Η φυσική ανοσία covid -19 μπορεί να διαρκέσει μόνο για 100 ημέρες

Ανοσοαπόκριση Κορωνοϊός: Η φυσική ανοσία covid -19 μπορεί να διαρκέσει μόνο για 100 ημέρες

Αυτές οι έρευνες σχετικά με την ανοσία είναι σημαντικές για την αξιολόγηση της διάρκειας της προστασίας σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό που αλληλεπιδρά με άλλους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ανοσοαπόκριση Κορωνοϊός: Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό BioMed Central διαπίστωσε ότι λιγότεροι από τους μισούς ασθενείς με θετική covid διατήρησαν τα αντισώματά τους κατά της νόσου περισσότερο από 100 ημέρες μετά τη μόλυνση («σχηματισμός αντισωμάτων IgG και IgM για την ακίδα και τις πρωτεΐνες νουκλεοκαψιδίων στην covid -19 που χαρακτηρίζονται από πολλαπλούς προσδιορισμούς ανοσοκηλίδων “). Μια τέτοια έρευνα είναι σημαντική όσον αφορά την αξιολόγηση του πόσο καιρό μπορεί να συνεχιστεί η φυσική ανοσία κατά της νόσου του κορωνoϊού.

Φυσική ανοσία, είναι η ανοσοαπόκριση που λαμβάνει χώρα μετά την έκθεση στον ιό (σε αντίθεση με το εμβόλιο).

Η έκταση της φυσικής ανοσίας σε μια δεδομένη ασθένεια διαρκεί για διαφορετικές χρονικές περιόδους ανάλογα με τη συγκεκριμένη ασθένεια.

Για παράδειγμα, η ιλαρά είναι εδώ και δεκαετίες. Η απόκριση στον ιό SARS-CoV-2 είναι, αντίθετα, παρόμοια με την εποχική γρίπη, και η φυσική ανοσία διαρκεί λιγότερο από ένα χρόνο.

Αυτό βασίζεται στη συλλογή δεδομένων από μια μεγάλη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από πολλά ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι το 44% των ατόμων που μελετήθηκαν, διαγνώστηκαν με ήπια έως μέτρια covid-19 και συνεχίζουν να εκφράζουν αντισώματα πέρα ​​από την 100η ημέρα.

Ωστόσο, το 56% των ανθρώπων έχασαν αντισώματα εξουδετέρωσης ιών εντός μερικών μηνών.

Απώλεια ανοσίας και μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού

Η απώλεια ανοσίας μπορεί να εξηγήσει το χρονοδιάγραμμα των διαδοχικών κυμάτων της νόσου, όπως και με την αύξηση των κρουσμάτων κατά το φθινόπωρο του 2020.

Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από μια ανάλυση των δοκιμών covid -19 ImmunoBlot (IB).

Τέτοιοι προσδιορισμοί αναπτύχθηκαν για την ανίχνευση αντισωμάτων IgG και IgM έναντι πρωτεϊνών του ιού SARS-CoV-2 σε ασθενείς με covid – 19. Η ειδικότητα της ανάλυσης ΙΒ επιβεβαιώθηκε με 231 ορούς από άτομα με αλλεργία, μη σχετιζόμενες ιογενείς λοιμώξεις, αυτοάνοσες καταστάσεις και ύποπτες ασθένειες που προκαλούνται από κρότωνες, και 32 αντιορούς αιγών προς ανθρώπινες πρωτεΐνες γρίπης.

Μειώστε τα μέτρα κλειδώματος; Προχωρώντας, διεξάγονται περαιτέρω μελέτες για την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης ανοσοαπόκρισης τόσο για τη φυσική ανοσία όσο και για την ανοσία εμβολίων.

Με το εμβόλιο, τα αντισώματα διαρκούν έξι μήνες ή περισσότερο μετά από μια δεύτερη δόση (υποδηλώνοντας έτσι ότι η ανοσία του εμβολίου είναι διπλάσια από αυτήν της φυσικής ανοσίας).

Αυτές οι έρευνες σχετικά με την ανοσία είναι σημαντικές για την αξιολόγηση της διάρκειας της προστασίας σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό που αλληλεπιδρά με άλλους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Με τον καιρό αυτό μπορεί να επιτρέψει τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το μέλλον της κοινωνικής απόστασης και τη χρήση μάσκας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα αδύναμα αντισώματα και η ανοσία στον κορωνοϊό

Το κοινό κρυολόγημα μπορεί στην πραγματικότητα να προστατεύσει από την COVID-19

Προστασία έναντι της Covid προκαλεί το κοινό κρυολόγημα ισχυρίζονται οι επιστήμονες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προσθέστε το γιαούρτι στην καθημερινή σας διατροφή;

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι μια νόστιμη και θρεπτική τροφή που μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας του εντέρου, στην καλύτερη πέψη, στην ενίσχυση της ανοσίας και σε διάφορα άλλα οφέλη για την υγεία.

Ασκήσεις που πρέπει να κάνουν οι άνδρες μετά τα 30 για να κάνετε boost στην τεστοστερόνη σας

Ενίσχυση Τεστοστερόνης: Ένα καλό επίπεδο τεστοστερόνης είναι απαραίτητο στους άνδρες επειδή βοηθά το σώμα να χτίσει μυϊκή μάζα, να διατηρήσει την οστική πυκνότητα, να αυξήσει τις τρίχες του σώματος και να φέρει αλλαγές στη φωνή τους όταν φτάνουν στην εφηβεία.